Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kočičí duše píše:
Manzel se teda staral sam od prvniho dne.Ze zacatku trochu tapal - bal se, aby male neublizil. Ale za dva tydny uz delal uplne vsechno, i krmil z lahvicky (nemohla jsem kojit). Ono je to hodne taky o pristupu te zenske - nabidnout chlapovi at si to zkusi, povzbudit, pochvalit.
Male je ted 8 mesicu, byva o vikendech pres den jen s manzelem, chodim na brigadu. Zvladaji to skvele, jsou to partaci a male nevadi byt s nim, protoze je zvykla odjakziva ze se o ni stara i tata. Zname synek za tatou pomalu ani nechce do naruce, neni na neho proste tolik zvykly. Znama rikala, ze ho tatinek nikdy ani nekoupal nebo neuspaval. Sam doma by s nim klucik bez mamy nevydrzel
Seš prostě nejlepší…
@Lucinka1986 Asi tak ![]()
Holky, čím si myslíte, že pomůžete zakladatelce, když jí napíšete, jak ten váš je úžasný a vše dělá sám od prvního dne, pomalu i kojí?? ![]()
Ahoj, já myslím, že se to zlepší, až nebude tak ubrecena a bude s ní větší zábava
to že ti pomáhá doma je dobrá zpráva a je vidět, že to není nějaký hňup ![]()
@Lucivek88 píše:
Asi jsem potřebovala slyšet od zkušených maminek, že se to časem zlepší!Jsem a budu k němu tolerantní a vytrvám než si k tomu sám najde cestu
@Lucivek88 píše:
Asi jsem potřebovala slyšet od zkušených maminek, že se to časem zlepší!Jsem a budu k němu tolerantní a vytrvám než si k tomu sám najde cestu
Urcite se to zlepsi, neboj. Hlavne ho nenut, spis ho nekdy pochval a tak. Oni si cestu k sobe najdou
Svagr synka taky miluje jsou spolu porad, ale kdyz byl mimi, radsi se klidil ![]()
@terien Nemyslím si, že jsem si vysnila nějaký život z katalogu! Já rodinu tak brzy neplánovala, prostě se to stalo i přes antikoncepci. Ale nelituji svého rozhodnutí. Malou miluji nejvíc na světě. Hlavně vím, že mám vedle sebe toho správného chlapa i když teď trochu tápe. Na procházky spolu chodíme rádi a pivko na zahrádce je relax ![]()
@PandaVanda Zkusím chválit, chválit a zase chválit… třeba ho tím namotivuji! ![]()
@Lucivek88
mala ma uzasny usmev, pamatuju si, ze jak na mne ti dva moji pubertaci sklebili jako mali z postýlky a ted drzkuji. Takze si užívejte miminko, strasne rychle vam vyroste!
@Hanka1 Děkuji. Když se na mě usměje tak jsem nejšťastnější na světě!
Roste opravdu rychle. Když ji kojím tak se nestačím divit, kde má až nohy! ![]()
@Lucivek88 píše:
@PandaVanda Zkusím chválit, chválit a zase chválit… třeba ho tím namotivuji!
hele zase to úplně nepřeháněj - aby si nemyslel, že si z něj děláš legraci ![]()
Ale žádný násilí prostě, ano, popros ho, ať ji pohoupe v postýlce, nebo podrží v zavinovačce než si dojdeš na záchod, nemá zase smysl mu dítě vůvec nedát ![]()
Za mě doporučuju mu to dítko cpát hlavně když je v klidu, ať si může novopečený taťka užít sledování jejího obličeje, prstíků, faldíků, úsměvů (né ať má jen nervy na pochodu, protože neví, co dělat s hysterickým pláčem). Ono se to postupně utřepe ![]()
Příspěvek upraven 09.06.17 v 10:27
Vyprdni se tu na komentáře o životě z katalogu! Sama nejlíp víš, jak to mezi vámi bylo a je, není to ani předmětem diskuze, tak si z toho nedělej hlavu. Naši se vzali po půl roce vztahu a už mě čekali, loni slavili 30let od svatby a jsou spolu spokojení, jako málokdo. Nesnáším paušalizování - jakmile nechodíme s někým alespoň pět let, je to málo, jakmile víc, než 7, už je to přechozené ![]()
Zkrátka myslím, že většina se tu shodla, že se to časem bude lepšit (samozřejmě pokud mu péči o dítě neznechutíš vnucováním řvoucího mimina a výčitkami, jak se mu málo věnuje apod.), tak vydrž a napiš nám za rok ![]()
@Mar__tanka1983
jj a taky nejsou na plínky a hovínka. Můj chlap jednou zvládl asistenci dvouleťákovi při kakání na záchodě
a byl sám pro sebe za hrdinu! to neznamená, že nemá děti a partnerku rád, prostě je jiný
Jsme s přítelem spolu přes 10 let a o dítě jsme se snažili vědomě, ale bylo to u nás úplně stejné, jako popisuje zakladatelka. Z malého byl v porodnici unešený, doma jako by ale zařadil zpátečku. Sám přiznal, že neví, co s tím malým miminkem dělat a že se bojí, aby ho nerozbil
Tak pomáhal se vším okolo doma. Teď je malému přes rok a vyhrají si v pohodě (řekla bych, že jak udržel hlavičku, tak se to začlo lepšit). ![]()
Tak podle mě jsou chlapy, které to baví a které to nebaví. To, že je to nebaví, ale podle mě není důvod, aby se nezapojili. Jako s kočárkem courat, nebo večer hlídat, to umí i cvičený lachtan. Za tím vším je lenost, pohodlnost a nechuť dělat něco, co ho nebaví. ![]()