Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
„nějak vnitřně tuším, že jsem automaticky horší partie než zdravý kluk a vůbec nevím co bych mohl nabídnout.“
David a vies o tom, ze aj kripel na voziku si dokaze najst babu, pokial nemaa to de. bilne nastavenie v hlave, co som odcitovala? Nie si horsi a mas co ponuknut! Mas svoje negativa, tak ako kazdy clovek. Ale zijes si po svojom, tak ako to teba bavi a presne to mozes ponuknut. Kocku, co bude bavit podobny styl zivota zaujmes tyym aky si ty, svojimi naazormi a postojmi, nie desiatimi prstami, funkcnymi nohami ci orlim zrakom… prijmi svoj handicap a zameraj sa na to, co vsetko dokazes. Lebo nikto na svete nedokaze VSETKO ale vybera si cast aktuvit, zrucnosti ktore rozvija a keby sa mal huslista deptat tym, ze nedokaze postavit dom… tak amen tma. Je to hlupost. Nezaviazes si snurky ale navarit asi zvladas, bike tiez odbicyklujes, chodis do prace… mas uplne normalny zivot.
Kopa baab ma mindraky, ze maju male prsia, velky zadok, riedke vlasy a chlapi ich kvoli tomu nechcuu. Ale saam vies, ze ta baba pritahuje tyym aka je (ano, aj ako vyzera), ako sa sprava, comu sa venuje vo volnom case… Tak nebud de.bil a ver si trochu! Das to. O rok tu napises, aku skvelu babu si zbalil, yo?
Manželův spolužák se narodil bez předloktí, má přítelkyni. Můj manžel nemá kus lýtka, kvůli tomu trošku kulhá.
Je to hlavně v tobě jak se k tomu postavíš a vnímáš sám sebe.
Žádný problém v tom nevidím ![]()
Dědičné to není, funguješ samostatně normálně, tak o co jde? ![]()
Mám jiný handicap, ale taky patrný na první pohled. Nikdy jsem neměla problém si někoho najít. Ale nebudu lhát, zažila jsem kvůli tomu i hodně odmítnutí a některá byla hodně hnusná
Znám muže, který kulhá. Seznamuje se na seznamkach a na rande vždy už čeká u stolu, aby ho slečna neviděla přicházet. Většina se dobře baví, až do chvíle kdy je chce doprovodit na autobus. Pravdou je, že obrovskému množství lidí tohle vadí. Ale jak píšu na začátku, tak dost lidem ne ![]()
Hele, víš co je pro ženské skutečný handicap u mužů? Alkoholici, gambleři, zadlužení, mamánci, nevěrníci, sobci, lenoši, násilníci, neschopní lemplové, ufňukánci a tak bych mohla pokračovat dál. Pokud je chlap s fyzickým handicapem co k čemu, tak je to v pohodě. Ale fakt to chce trochu sebevědomí, pokud se dostaneš do stádia, že si ve styku s ostatními lidmi už ani neuvědomuješ, že ten handicap máš, máš vyhráno. Normální lidé to taky nebudou zvlášť řešit a na blbcích nezáleží. Takže ano, věřím, že si můžeš klidně najít holku.
Hele lepší žádný prsty, než žádná empatie. Mne by to nevadilo vůbec.
Otec má po úraze v dětství nefunkční ruku. Zakrnělou. Dělá vše, akorát si na druhé ruce neostříhá sám nehty a lyžuje s jednou hůlkou. Ženatý je cca 40 let. Rozdíl mezi vámi je ten, že on by o sobě nikdy neřekl, že je handicapovaný. Ani nikdo v okolí to tak nevnímá.
Děkuju všem za zprávy, opravdu mi to psychicky pomohlo.
Já vím, že jsou i těžší handicapy, já vlastně můžu být ještě rád, že se můžu sám o sebe postarat, až na nějaké drobnosti. Moje hlava byla vždy problém, musím na tom pracovat.
Kdyz se na me podivas, rekl bys, ze mam problem si najit chlapa? Hezka, hodna, inteligentni (mam vystudovanou MFF UK), sportovni, dobre varim. No ted uz ne, ale tak do 20 let obrovsky.
A to vsechny moje spoluzacky, i silne, i holka, ktera se narodila s rukou ukoncenou v zapesti (take teratogenne) uz davno mely kluky. A proc? Protoze z nich vyzarovala pozitivni energie a sebevedomi. Narozdil ode me.
Drzim Ti palce. Urcite najdes fajn holku. Ty, kterym vadi takovy handicap, stejne za moc nestoji.
@Janča6 píše: Více
Teď už ne, protože po zveřejnění té fotky se zájemci jen pohrnou
![]()
Souhlasím s ostatními, že je to v hlavě. Není to genetické, v běžném fungování tě to nijak výrazně neomezuje. Tak to neřeš, užívej si života a ona ti do něj nějaká přijde. Já mám zas podobně blbou jednu nohu, vzhledově vcelku v pohodě, ale funkčně špatný a horší se to. A čím víc to řeším já, tím víc to řeší okolí. Když jsem v pohodě, nikdo neřeší, že něco nemůžu. Prostě to tak je, pomůžou a hotovo. Ale když mám nějaký horší období a řeším to, tak me všichni lituji, řeší to, ptají se…a ve výsledku je nepříjemně všem.
@padesátník píše: Více
No vidis. A tehdy, resp. par let predtim, ale se stejnym vzhledem, ode me chlapi utikali. Do jednoho ![]()
Tak pokud si nebudeš namlouvat holku ze statku, tak úplně v pohodě. Já bych to bohužel v potaz brala, protože tady na baráku každá ruka dobrá. Samozřejmě záleží i jakej můžeš pustit chlup. Když máš prachy, tak si pořídíš i do baráku čeledína, kterej ti s údržbou pomůže. Jinak to stejně je hlavně o sebevědomí a co z tebe vyzařuje, a na tom pracovat. Máme v práci jednoho na vozíku je moc sympatickej, umí se chovat, krom toho i sexy, protože cvičí a je to vidět..na hrudníku a rukou, strčí tak hravě do kapsy ty mladý jelita, co neumí ani pozdravit.
@Sadman píše: Více
Jsem si vedoma svych prednosti a chyb, nechodim schvalne shrbena a vecne zamracena, nerikam si, ze nekoho, jako jsem ja, nemuze nikdo chtit.
Je mi 40. A prestoze se na mem obliceji znacne podepsaly posledni 2 velmi stresujici roky, takze uz ti neni takova slava jako treba v 35, tak si na nezajem chlapu fakt nemuzu stezovat.
Po tom odbourani nesebevedomi byl okamzity obrovsky obrat k lepsimu.