Chlap s handicapem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15893
20.10.24 20:30

Ještě jen tak pro zajímavost. :think:
Jak byste tuto problematiku nebo spíš reálný fakt, viděli z pozice rodiče..?

A to, mít zcela zdravé, vzdělané, pohledné dítě ze slušné rodiny, které by vám najednou oznámilo, že se chce provdat nebo oženit s někým, kdo je handicapován nebo v PID, kde prognóza bohužel není tak příznivá, jaká je momentálně v aktuální době..?

Prosím, jen o upřímné názory. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1243
20.10.24 20:41
@Černá Madonna píše: Více

U toho by asi fakt chtělo specifikovat o jakou míru postižení se jedná, jinak si to každý může vyložit dost jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15893
20.10.24 21:29
@JenedaLinda píše: Více

Myslím, že jsem to napsala dost pochopitelně… :nevim:
Protože, nikdo nemá přece jen tak z ničeho nic, přiznaný PID kvůli svým krásným očím a slušnému chování… :think:

A každý handicap má podle mě, nějaká svá určitá omezení.
Záleží na tom jaká a do jaké míry budou ovlivňovat jeho život nebo soužití v partnerském vztahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
21.10.24 13:31

Přesně tak. Já osobně po vlastních zkušenostech bych byla opatrná – ne proto, že by mi případný handicap nějak vadil, zvlášť kdyby byl takový život neomezující. Ale hlavně proto, že handicapovaní jsou často postiženi i na duši. Bývají zakomplexovaní, ukřivdění vůči nespravedlivému světu, negativní a někteří i vyloženě zlí. Samozřejmě nechci zobecňovat, ale na toto bych si dala pozor, setkala jsem se s tím překvapivě často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
22.10.24 18:33
@Anonymní píše: Více

Podobné postižení (zvané oheň) má v obličeji můj vnuk. Nyní 11 roků. Dcera s tím měla dost problém, takže chtěla, aby se mu to nechalo laserem odstranit do nástupu do školky, později před školou. Hlavně aby se mu neposmivaly děti a divně na něj nekoukaly. Několikrát byli ( trochu zlepšení ) a pak vnuk odmítl s tím, že to k němu patří a alespoň si ho tak nepletou s jeho bratrem, který je jen o 18 měsíců mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
22.10.24 18:37

Myslím, že bych byla radši, kdyby mé dítě chodilo s někým, kdo má handicap než s někým, kdo bere drogy, chlastá, má násilnou povahu atd.
Navíc si myslím, že i kdybych byla proti, tak zamilovaný člověk na názor rodiče nehledí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
22.10.24 19:42
@saddreamer píše: Více

Tak ta volba vetsinou ale nestoji handicapovany nebo feťák. A vzdycky může být ještě hůř anebo taky líp

• Citovat
  • Upravit
15893
22.10.24 20:24

Rozumím…
Ale i to, může být i nemusí. :think:
Neměla jsem zrovna na mysli až takový extrém, který zmiňuješ.

Zajímal mě čistě jen názor, jestli lpíte jako rodič na zdravém partnerovi svého dítěte, který bude samozřejmě slušný atp. nebo budete s úplným pochopením a bez nějakého problému souhlasit s handicapovaným protějškem vašeho potomka…
Tím chci říct, jestli vám to bude opravdu a zcela upřímně až tak úplně fuk.

Protože, já jsem se v reálu setkala s názory, že je daleko lepší rozvedená, třeba i se dvěmi dětmi, ale hlavně, když bude zdravá…
Než svobodná bezdětná a nijak bezkonfliktní, ale bohužel nemocná nebo s jakýmkoliv handicapem.
Protože, taková slečna nebo žena nemá přece žádný nárok na zdravého partnera, ale nezbývá jí proto nic jiného, než si hledat někoho stejně „postiženého“, jako je ona sama.
No a tomu to nebude a vlastně ani nemůže nijak zvlášť vadit. :think:

Aneb, jinými slovy: „Mrzák patří jen k mrzákovi.“ :?
To je bohužel realita, kterou jsem měla tu možnost slyšet na vlastní uši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
22.10.24 21:34

Jen ti pošlu :kytka: a věř, že ta pravá se najde. Podle psaní to vypadá, že si super kluk a tvůj handicap není nic, buď v klidu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
22.10.24 21:43

@Černá Madonna
Možná kdyby si moje dítě (ale i třeba sourozenec, kamarádka) našel/našla někoho s opravdu vážnou dignózou - Huntington, ALS, tak by mi zatrnulo…z toho důvodu, že to nebude mít dobrý konec :?
Ale asi bych mu to nerozmlouvala…
Kdysi tu byla diskuze, ve které zakladatelka psala, že přítel ji neřekl hned na začátku vztahu, že má zdravotní problémy - epilepsii a pylové alergie. Jestli se s ním má rozejít. A rozjela se diskuze, jestli to je povrchní či ne, nakolik vážný je to problém atd…
V jiné diskuzi zase uživatelka se seznámila s mužem, který má deformovaný obličej, uváděla, že vypadá podobně jako Václav Klaus mladší, ale ještě hůř. A taky zvažovala, jestli má takový vztah cenu zkusit nebo ne…
Jinak zrovna ten Václav Klaus je taky případ, kdy si muž s nestandardním vzhledem (troufám si říct, že je to větší handicap než zakladatelův) dokázal najít vztah a mít děti. Četla jsem s ním i rozhovor, ve kterém tvrdil, že ho to v běžném životě nijak neomezovalo, měl i kamarády a ve škole ho nikdo nešikanoval. Což si myslím, že je možná až překvapivé, jelikož děti v tomto bývají dost zlé :(
Což mě přivádí na myšlenku, zda se zakladateli v minulosti kvůli chybějícím prstům nikdo neposmíval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15893
22.10.24 23:04

Dávat za příklad zrovna syna bývalého prezidenta nebo někoho, kdo se kdysi angažoval už dříve v politice, je tak trochu absurdní i směšné… :nevim:

Ale, jinak samozřejmě chápu, že internet snese asi úplně všechno.
Jen opravdu pochybuju o tom, že by ti vůbec nevadila až taková závažná dg., kterou zmiňuješ… :think:
Zřejmě jsi ještě nikdy nebyla v takové pozici, která by se tě osobně nějakým způsobem nedotýkala. :nevim:

Příspěvek upraven 22.10.24 v 23:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
22.10.24 23:09

No handicapovaný nárok ns zdravého partnera má a preju mu hodne stesti, ale memu diteti at se radsi vyhne.

Teda chybejici prsty nededucneho původu bych asi moc neřešila… Asi by proste zaviselo, zda postizeni neni dedicneho původu a dotycny se o sebe dokaze sam postarat.

• Citovat
  • Upravit
15893
22.10.24 23:17
@Vyzvědačka píše: Více

Cením si tvé upřímnosti, stejně tak jako při naší poslední konverzaci tady. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.24 23:49

Mně by nevadil správňáckej chlap bez tří prstů, ale vadil by mi zamindrákovanej nesebevědomej chlap bez tří prstů. Když to není invalida, není to dědičné, je schopnej normálně fungovat a zajiskřilo by mi to s ním, nepovažovala bych to za vadu vyřazující z výběru partnera…
Ale musel by se brát takovej jakej je a být s tím v pohodě. Ufňukaná nesebevědomá oběť u mě šla brzy z kola ven i když měl všech 10 prstů. Naproti tomu jsem se svého času scházela s klukem co byl po těžké nehodě na motorce, zázrak že přežil, ten byl jak Frankenstein, všude sešitý i v obličeji, rozdrcená noha, půlka čelisti na kusy a tedy i na té půli vyražené zuby, kulhal. Byl už v té době po mnoha operacích, dali ho hodně do kupy, ale hodně toho bylo vidět a navždy bude. Ale to vám byl tak strašně sexy přitažlivý chlap. Na to furt vzpomínám :mrgreen: A skončilo to z úplně jiných důvodů, než že byl jak lego. On to bral tak jak to je a necítil se méněcenný, takže z něj vyzařovala super energie.
Anonym - vztahy.

• Citovat
  • Upravit
15893
23.10.24 00:35

Ale, je celkem zajímavé, že zrovna v této diskuzi, se ještě neobjevil žádný muž, kterému by vůbec nevadilo jít do vztahu se ženou třeba po ablaci prsu nebo po onkologické léčbě, kde bohužel ona přišla o vlasy a jejíž účinek není zdaleka ani v dohledné době znám… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí