Chlap s handicapem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
812
23.10.24 10:26

@Černá Madonna
Ano, je synem prezidenta, ale ženatý byl ještě předtím než se jeho otec stal prezidentem. Navíc si nemyslím, že to, že je Váš rodič politika z Vás nedělá automaticky super partii (já bych nechtěla být dítě třeba Babiše, Paroubka…), ale to už odbočuju ;)

A máš pravdu, že nemám přímou osobní zkušenost s takto vážnými nemocemi, takže o tom uvažuji jen v teoretické rovině. Pracovala jsem tedy nějakou dobu s dětmi s PAS, znám i rodiny s opravdu vážně postiženými členy (mozková obrna, ležáci).
A můj táta má amputovanou nohu od kolene, ale to se stalo před 2 lety, má protézu a už si na to zvykl. A mojí mámu by ani nenapadlo kvůli tomu opustit někoho, s kým je bezmála 40 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
23.10.24 11:38

@saddreamer…Navíc si nemyslím, že to, že je Váš rodič politika z Vás nedělá automaticky super partii (já bych nechtěla být dítě třeba Babiše, Paroubka…), ale to už odbočuju ;)

Dítě možná opravdu ne, ale úplně v poho bych byla jeho snacha,,,a o to tady jde.
Jinak Klaus byl v politice už od roku 1991, resp. už od revoluce, a mladej Klaus se ženil až v 1995, čili už se známým otcem, tehdy tuším předsedou vlády, což není málo.

Nevím jak bych uvažovala ve 20, ale pozděj, jak už jsem rozum brala, tak jsem věděla, že potřebuju chlapa k baráku. Fyzicky zdatného. Jistěže se může kdykoliv cokoliv potento, záruka zdraví a všech končetin není nikdy, ale stejně… Dědičnost by pro mě byla teda stopka úplná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
23.10.24 14:20
@Černá Madonna píše: Více

No, podle mne ani tolik nevadi ablace prsu, nebo vlasy, které dorostou. Spíš ta nejistá prognóza a to, že onko léčba narušuje reprodukční funkci.

• Citovat
  • Upravit
19
23.10.24 14:45
@Vyzvědačka píše: Více

A na tohle jsem trochu čekal. Každý má právo na lásku i postižený, ale proboha ne s mým dítětem. To ať si užijí ty okolo. Radit ostatním je přece tak jednoduché

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
23.10.24 14:52
@david33801 píše: Více

Tak on nárok na lásku má i ten alkoholik, gambler apod…a to opravdu nechceš, aby ti dcera dotáhla… Je právo rodičů přát si, aby si dcera vybrala hezkého mílého hodného prachatého zdravého atd atd kluka, samozřejmě i obráceně,,,do tohoto práva proboha nikomu nekecejte. Nevím proč se někdo diví, že to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
812
23.10.24 14:53

@david33801
Hele fakt kašli na to…co naděláš, Tobě ty prsty nenarostou. A většina lidí Ti tu odpověděla, že by jim takový handicap nevadil. Možná by stálo promluvit si o tomhle s psychologem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14702
23.10.24 15:13
@david33801 píše: Více

Napisu Ti to uprimne. Mam 4 dcery. Nejstarsi je teprve 10 let, takze to jeste resim pouze teoreticky. Ale jsem presvedcena, ze by mi vadilo, kdyby si nektera nasla zleho, neverneho, kriminalnika, fetaka, alkoholika nebo gamblera, mamanka, zakomplexovaneho apod.

Ale lehke fyzicke postizeni (coz chybejici prsty na ruce jsou), navic nededicne, by mi fakt nevadilo. Dedicne by mi nevadilo v pripade, ze by s nim dcera nechtela deti. U vaznych nevylecitelnych nemoci bych vahala, pokud by nebyly dedicne. Dedicne by mi vadily. Samozrejme neco jineho by bylo, kdyby se to onemocneni projevilo az v prubehu trvani vztahu.

Treba zmineny Vaclav Klaus mladsi je na me moc, i kdy vim, ze jeho postizeni neni dedicne. Ale kdyby byl povahove skvely, tak bych se s nim u dcery smirila.

A nase druhorozena, nyni 8leta, si toho na svuj vek zazila dost, nasledkem cehoz je rozumove hodne napred, a sama rika, ze kluka radsi oskliveho a hodneho nez krasneho a zleho. To ji obdivuju, ja jsem dlouho byla spis povrchni. Oskliveho bych nechtela. Ale chybejici prsty na ruce bych opravdu neresila ani ve 20 letech.

Moje sestra byla jako teenager dlouho zamilovana do kluka, ktery se narodil s jednim okem (take teratogenni). Mama to hrozne prozivala kvuli jeho vzhledu. Ja jsem tehdy rikala, ze to oko bych neresila, protoze jsme vedeli, ze to neni dedicne. Ale vadilo mi, ze byl povahove kreten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
23.10.24 15:21
@Vyzvědačka píše: Více

Tak to máš úplnou pravdu…
Ale, přece jen názor ženy se může zrovna v tomto trochu lišit od názorů některých mužů, kteří jsou spíše více zaměřeni právě na tu fyzickou krásu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
23.10.24 17:05
@Babička 67 píše: Více

Tak to je (malej) frajer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
23.10.24 17:08

Hele, já třeba za sebe ti můžu říct, že já bych to nezvládla. Mít takového partnera. Takže pokud by s tím přišlo některé z dětí, respektovala bych jejich volbu, ale rozhodně bych se minimálně zeptala: „Jsi si jistý(á)?“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7713
23.10.24 17:28

Dávat za příklad zrovna syna bývalého prezidenta nebo někoho, kdo se kdysi angažoval už dříve v politice, je tak trochu absurdní i směšné…? Co tě žere? Proč jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
23.10.24 17:29
@Taktinevím píše: Více

Díky za názor. :kytka:
Ono to opravdu není zase tak úplně jednoduché a každý na to nemá. :think:
Ale, je pravda, že přece jen záleží natom, čeho se to přesně týká… Protože, je to určitě zcela jiné, pokud by se jednalo třeba o nějaké chronické onemocnění se špatnou prognózou nebo o menší poúrazový neměnný stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15897
23.10.24 17:45
@Taktinevím píše: Více

Byl to pro mě zrovna jen trochu, nevhodný příklad, jinak nic osobního…

Přiznávám, že téma této diskuze, mě docela zaujalo a přišlo mi i zajímavé, protože je opravdu hodně ze života. I když to je tady vlastně většina diskuzí… :D
Ale, už se tady k tomu nebudu více vyjadřovat.
Zakladatel tu názorů dostal dost, tak se určitě zařídí podle svého uvážení.

Tímto mu přeji ještě jednou, hodně štěstí a zdraví v celém životě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.10.24 19:13

@saddreamer Díky. Já tu předchozí poznámku nemyslel zle, jen se tady ukazuje ten rozpor, zamilování a láska je jedna věc a realita života věc jiná. Ale tak to prostě je, to nikdo neovlivní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.10.24 19:32

A já za ty názory moc děkuji, pomohlo mi to a trochu mě to uklidnilo. Já vím, že realita je jiná a je to individuální, jen sem se chtěl zeptat v tomto (skoro)anonymním prostředí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí