Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Černá Madonna píše: Více
A proč by ne? Znám pána bez nohy. Má zcela zdravou ženu a syna. Ale je to prostě chlap každým coulem. Teď jsem dokoukala Stardance. Cyklista Ježek je také bez nohy a také ženatý.
I sebevědomí lze natrénovat - jako mladá jsem byla poměrně ňouma a vůbec jsem si nevěřila. No, už to dávno neplatí.
@Havlova píše: Více
No, já bych řekla, že zrovna v tomto, bývají muži tak trochu ve výhodě oproti ženám. ![]()
Přece jen, je to už tak nějak dané přírodou…
Protože, my ženy jsme, da se říct, už nastavené o toho druhého pečovat a postarat se o něj. Máme větší dar empatie než muži. ![]()
Jinak, určitá míra sebevědomí má v životě každého, opravdu velkou váhu, o tom žádná…
Ale, není zase úplně tím rozhodujícím, co může ovlivnit celkový život člověka, jak se tomu přisuzuje…
Hezky napsáno, jen láska podle mne neni o empatii. Nekdy můžu nekomu rozumět, vcítit se do něj, ale k zamilování to nestačí…
@Vyzvědačka píše: Více
Tak to je přece úplně jasný. ![]()
Fyzická a sexuální přitažlivost je samozřejmě základem toho všeho. ![]()
Ale, zrovna v tomto případě, je určitá míra empatie, tím hlavním.
No nevim… Ja nikdy nechtěla chlapa kvuli tomu, abych o něj pečovala
To bych prosila rozvést… Pro mě prostě slovo empatie tady znamená, že si představím, jak se asi chudáček cítí a tak se nad ním slituju. Jako myslím, že pokud má zaujmout čím jiným, tak si ženskou najde, ale jsou ženy, kterým to prostě vadit bude. To neznamená že nejsou empatické.
Bingo. ![]()
Jsi asi jediná, která je v této diskuzi absolutně upřímná.
To je přesně to, co jsem se snažila celou tu dobu tady vysvětlit… ![]()
Tak zase až tak moc jednoduché, to opravdu není…
Pokud jdeš do vztahu s někým, kdo trpí určitým handicapem nebo jakýmkoliv chronickým onemocněním, tak musíš samozřejmě počítat s tím, že to bude pro tebe něco obnášet…
Tzn. kromě zmíněné zvýšené míry empatie i velkou toleranci a lásku. ![]()
A pokud toho všeho, není partner schopen, tak takový vztah bohužel nemůže mít ani dlouhého trvání…
Jo, kdyz se to napise takhle, tak souhlasim. Krom lásky je třeba i emoatie.
Ale z empatie jeste nemusi pramenit láska.
Tak to máš taky pravdu, protože to by potom každá druhá, (nebudu zase přehánět), zdravotní sestra byla zamilovaná snad do každého pacienta, který je sexy i v „andílku“.
![]()
Já se přiznám, že trochu tu potřebu pečovat mám ![]()
Chlap s postižením by mi nevadil, pokud by to zásadně neovlivňovalo náš společný život, například že by nebyl schopen se sám o sebe postarat, ale jistou míru potřeby pomoci chápu a problém by to pro mě nebyl. Taky by mi vadilo, kdyby nebyl schopen se dostatečně postarat o děti, ale nejspíš je to věc, co bych dopředu neřešila. Stejně jako bych nejspíš neřešila dědičnost onemocnění, pokud by byl pro darovanou spermii/embryo.
Ale všimla jsem si, že jsem v tomhle trochu jiná, než holky kolem mě. Třeba se můj názor (a potřeba pečovat) věkem změní (teď je mi 21) ![]()
@JenedaLinda píše: Více
Chlap s „postižením“ by ti sice nevadil, ale těch rozporů co by neměl nebo co by musel splňovat, je tam stejně dost. Nezdá se ti? ![]()
Takže, ono to všechno přece jen tak jednoduché zase opravdu není, jak se ti teď možná zdá…
Ale, samozřejmě, že určitě bude asi záležet i na míře a závažnosti toho handicapu nebo onemocnění. ![]()
Chybí ti prsty na ruce a vnímáš to jako handicap si najít partnerku? Doufám, že tě svým příspěvkem trochu uklidním. Mám partnera 5.5 let, nechybí mu prsty, ale celá levá ruka. Narodil se s takovým pahylem (nesnáším to slovo) pod loktem. A víš co? Já jen fakt občas si toho vsimnu. Když se na něj podívám, vidím krásného chlapa s moudryma očima, který by mi jednou rukou snesl všechno modré z nebe, který mě dokáže rozesmát, podržet když je mi ouzko a se kterým maximálně souznim a bez kterého si život už nedovedu představit.
A jak mě sbalil? Já ti ani nevím, asi tím, že si žádný handicap nepripoustel, nebo to aspoň nebylo vidět. Samozřejmě po těch pár letech už vím, že si kdesicos kvůli tomu vytrpel, lidí dokážou být zlí, hlavně děcka…
, ale prostě byl úplně normální.
Asi to nedokážu úplně vyjádřit, ale myšlenka je, že tvůj „handicap“ je hlavně v tvojí hlavě. Přestaň se cítit nedostatečný, určitě máš co nabídnout, kde nějaké chybějící prsty budou zcela bezpredmetne. Lepší vada na těle než na charakteru.
Tak lovu té pravé zdar!
![]()
Prosím anonym, za chlapa se skutečně nestydím
, ale hodně by mě mrzelo, pokud by to na mě někdo vytáhl v jiné diskusi, lidé jsou zde různí… ![]()
Já měla chlapa se třema prstama na ruce. Sbalil mě on, i když se mi moc líbil taky. Tohle jsem prostě vůbec neřešila.
Když to není genetické, tak se tím netrap. Chápu, ve 25 letech jsou vztahy více o vzhledu, než později. Ale pro mě by tohle nebyl důvod s tebou nemít vztah. Zase se díky tomu odepíšou rovnou ty, co to nemají v hlavě srovnané a budou řešit nějaké chybějící prsty. Já osobně bych to neřešila, jedině opravdu v případě, že bys kvůli tomu nemohl pracovat a byl bys tak chronicky nezaměstnaný, nebo by to byla dědičná vada.
Mám partnera s bipolární poruchou, děti už spolu mít nebudeme, oba máme, to je věc, která je podstatná k řešení, protože i když se léčí, tak já sama za sebe nemám jistotu, že to bude ok, i když se s ním nic neděje, kdybych to nevěděla, tak bych to nepoznala. Ale je to věc, kterou musím brát v potaz. Tvoje chybějící prsty jsou oproti tomu vlastně blbost.
Ty se rozhodně na trhu randění nediskvalifikuj, nemáš proč. Docela jsem si nás tím lámala hlavu a OPRAVDU jsem nepřišla na důvod, proč by mi u chlapa, co se mi líbí, měly vadit chybějící prsty. Tohle v lásce roli nehraje. Většina chlapů má prsty všechny a část z nich je k ničemu y protože jsou to hovada. To je jejich hendikep, jenom není na první pohled vidět. Hlavu vzhůru. Tři chybějící prsty je nějaká anomálie, ale do života to opravdový hendikep není. Zejména co se týče vztahů. Tohle bych u svého nastávajícího prostě neřešila