Chlap sobec?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2801
20.8.19 10:15
@Anonymní píše:
Musím říct, že máme hodně podobné protějšky. Taky mám pocit, že si to rodičovství a starost o rodinu představoval jak Hurvínek válku, ale děcka zlobí, jsou věčně nemocný, atd. Můj prostě nechce moc slevit ze svého způsobu života, který vedl před dětmi - chce si zachovat volnost, svobodu, své koníčky. Plánuje si třeba i víkendové aktivity s kamarády, takže nejenom že jsem s dětmi sama přes týden, jsem s nimi sama i o víkendu, i když bych si chtěla odpočinout…Můj moc dobře ví, že nikam nepůjdu, stejně jak ty nemám vlastní bydlení (to je muže) a nic moc peněz. Nejhorší je, že zvenku to vypadá, že si vlastně nemám stěžovat, ale já se cítím jak v kleci. Manželskou poradnu jsem navrhovala, nechce ani slyšet. Přesně jak píšeš ty, on ty věci, co vidím jako problém já, jako problém nevidí.

tohle ale stejně není dlouhodobě udržitelný stav přeci. Jednou ti dojde trpělivost a prostě půjdeš, jen bych se na to být tebou systematicky připravovala, ať ten odchod pro tebe není likvidační.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 10:17
@Anonymní píše:
@Lalelale už několik lidí se mě ptalo, jak jsem to mohla dopustit, že už nejsem taková jako dřív, že manžel a jeho rodina mě zadupali do země. Je to bohužel tak a zatím jsem nesebrala odvahu na větší odpor. Manžel si domluví spoustu aktivit s jinými lidmi, a pak nemá čas pohlídat děti, když už má „něco“ domluveného.
je-li to tak, dej mu jako tomu blbci, rozpis na měsíc dopředu ať si své aktivity domlouvá mimo ty tvé. Jako nezlob se, ale na hrubý pytel, hrubá záplata. A není to žádný tvůj naschvál, prostě i ty máš právo na svůj osobní prostor. To je holý fakt. Nejsi přeci méněcenná, tak se podle toho chovej. Muži to oznam jako fakt, ne jako prosbu.

Omylem anonym - hopsalka

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.19 10:34

@hopsalka od vcerejska premyslim nad touhle diskuzi, ze vlastne jsem taky takhle v pr… barak na nej, deti jmeno po nem, na svatbe jsem netrvala a vsem tvrdila 10 let jak je ten zivot super. A najednou neni a co bude nevim. V lete jsem prisla i na par veci v kterych mi lze, pry me nechtel zatezovat a pomalu mi to nahlodalo moji zivotni jistotu. Ale co ted a hlavne jak to jeste nezhorsit, nez se aspon po materske budu moci pomalu z toho vyhrabat, protote bez prace to nepujde.

• Citovat
  • Upravit
6654
20.8.19 10:37
@Anonymní píše:
@hopsalka od vcerejska premyslim nad touhle diskuzi, ze vlastne jsem taky takhle v pr… barak na nej, deti jmeno po nem, na svatbe jsem netrvala a vsem tvrdila 10 let jak je ten zivot super. A najednou neni a co bude nevim. V lete jsem prisla i na par veci v kterych mi lze, pry me nechtel zatezovat a pomalu mi to nahlodalo moji zivotni jistotu. Ale co ted a hlavne jak to jeste nezhorsit, nez se aspon po materske budu moci pomalu z toho vyhrabat, protote bez prace to nepujde.

Tema svatba a SJM u vas nikdy nepadlo? Proc je dum psany jen na nej, kdyz jste partneri a mate deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 10:43
@Ernais píše:
Tema svatba a SJM u vas nikdy nepadlo? Proc je dum psany jen na nej, kdyz jste partneri a mate deti?

Protoze hypoteka je jenom na nej, ja v dobe koupe nemela prijem takze by nedosahnul na tu vysi :-(

• Citovat
  • Upravit
6654
20.8.19 10:48
@Anonymní píše:
Protoze hypoteka je jenom na nej, ja v dobe koupe nemela prijem takze by nedosahnul na tu vysi :-(

A dal jste o prevodu nemluvili? Pro me by byla nocni mura byt u nekoho jen na dobre slovo a nemit zadne vlastni jistoty, kdyz uz nemam ty spolecne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 10:52
@hopsalka píše:
tohle prohazování rolí a nebo „dej mu děti na týden a odjeď na wellness“ nikdy moc užitku právě nepřineslo. Chlap totiž nemusí mít doma uklizeno, neřeší, že není asi nejvhodnější posadit dítě k tabletu místo toho, aby se mu aktivně věnoval, k večeři a obědu stačí ohřátá pizza a nemusí se vařit a vypere žena až přijede domů. že jde dítě k doktorovi v týden ulepeném tričku chlap nevidí a po tomto prohození rolí akorát muž nabyde dojmu, co ta ženská hysterčí, když je to vlastně pohoda. To, že žena po návratu dalších 14 dní dává do kupy celý byt / dům, už nikdo nevidí.

No přesně tak to vidím taky. A když se mu to pokusím aspoň nějak vysvětlit, stejně z toho vylezu jako blbá hysterka a „co že to vlastně chceš?“ Mi rekne, tak neuklízej, já na tom netrvám. A co jako? Budeme chodit po kolena v odpadcích nebo jak? Prostě oni si to nikdy nezazili, přešli od maminky pomalu rovnou k ženě a 3/4 věci se dělá „samo“. Já jsem taky po pár letech vlastní domácnosti byla dost v šoku, že opravdu nic se neudělá „samo“ ( dělala to doma mamka, a my jsme to samozřejmě nikdo nevnímali) :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.19 10:53
@Ernais píše:
A dal jste o prevodu nemluvili? Pro me by byla nocni mura byt u nekoho jen na dobre slovo a nemit zadne vlastni jistoty, kdyz uz nemam ty spolecne

Tak dum je v zastave bance, takze to ani nejde a jeste 20 let se to bude platit. Brala jsem to jakoze je to pro deti. Ja budu jednou dedit vetsi majetek po rodicich. Ale ted by jsem byla v…Pred narozenim druheho ditete jsem byla naprosto jista, ale ted je to teda cim dal horsi. No vidim to tak, ze behem roku dodelam statnice at se pak nekam pohnu a zacnu schovavat po troskach penize, kdyby neco. Nic jineho me ted realne nenapada.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.19 10:56
@Anonymní píše:
No přesně tak to vidím taky. A když se mu to pokusím aspoň nějak vysvětlit, stejně z toho vylezu jako blbá hysterka a „co že to vlastně chceš?“ Mi rekne, tak neuklízej, já na tom netrvám. A co jako? Budeme chodit po kolena v odpadcích nebo jak? Prostě oni si to nikdy nezazili, přešli od maminky pomalu rovnou k ženě a 3/4 věci se dělá „samo“. Já jsem taky po pár letech vlastní domácnosti byla dost v šoku, že opravdu nic se neudělá „samo“ ( dělala to doma mamka, a my jsme to samozřejmě nikdo nevnímali) :nevim:

To je mi to jedno uz nemuzu ani citit. Momentalne je mu jedno, ze maly nema dokoupene veci do prvni tridy, protoze to je jeste daleko, kdyz zacnu ze pojedu na vikend nekam at si to tady uzije tak v pohode, na baraku vse pocka a nema cas protoze musi hlidat deti, kdyz mu je soupnu na prochazku co prijde z prace:-( to jenom ja porad neco resim a organizuji a myslim si, ze jsem sef pry:-)

• Citovat
  • Upravit
6654
20.8.19 11:00
@Anonymní píše:
Tak dum je v zastave bance, takze to ani nejde a jeste 20 let se to bude platit. Brala jsem to jakoze je to pro deti. Ja budu jednou dedit vetsi majetek po rodicich. Ale ted by jsem byla v…Pred narozenim druheho ditete jsem byla naprosto jista, ale ted je to teda cim dal horsi. No vidim to tak, ze behem roku dodelam statnice at se pak nekam pohnu a zacnu schovavat po troskach penize, kdyby neco. Nic jineho me ted realne nenapada.

Schovavat po troskach penize mi prijde jako dost blbej napad teda, me by to od partnera hodne zamrzelo, kdybych zjistila, ze si ulejva prachy bokem, jakoze „kdyby neco“. Proc se proste nevezmete, aby jsi mela nejaky jistoty misto tajnyho sysleni? 8o Navic pochybuju, ze se ti podari odklonit nejakou znacnou castku, aniz by si toho partner vsimnul a po par stovkach mesicne budes setrit teda pekne dlouho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
22.12.19 22:17
@Anonymní píše:
Chci se zeptat, co byste si o mé situaci mysleli. Manžel chodí do práce a staví už několik let za pomoci bráchy a kamarádů dům. Já jsem na mateřské. Situace mi čím dál častěji připadá, že než se dům dostaví, radši odejdu, než abych dál dělala služku a hodnou ženušku. Že toho má manžel nad hlavu chápu, ale já s dvěma živými batolaty taky zrovna neležím a nepopíjím kafíčka. Jde mi o to, že manžel jde z práce na stavbu a doma se vyskytuje tak hodinu večer a to je jen o tom, jak je chudák unavený a nemůže si ani dojít do kuchyně pro hotovou večeři. ALE, na milion koníčků, vypisování si s kdekým a širší rodinu se čas najde, ale na nás horko těžko. Když už, tak s milionem keců a otrávených výrazů. :cert: Když už by měl teda být doma, ještě honem musí odjet posekat rodičům trávu nebo babičce dřevo nebo něco dodělávat do práce. Stavba se staví stylem kafíčko, sem tam řada cihel, svačinka a hlavně pokecat. :roll: Neříkám, že se nenadře, ale každý vidí jenom jeho zásluhu, jak krásně zaopatřuje rodinu, ale už nikdo nevidí, že s rodinou prakticky není. Už nikdo nevidí, kolik toho zajišťuji já, kolik jsem se na stavbu navozila materiálu a navařila jídla, to vše samozřejmě s dětmi na zádech, taky jezdím dělat některé práce, ne že bych si doma lakovala nehty. Že má po večerech kopec času odepisovat si kamarádům, a domlouvat si akce a popisovat kamarádkám náš život. To už mě fakt vytočilo, ptal se mě, kterou fotku dětí mám kamarádce poslat. :cert: Asi žárlím, ne, že by se s někým jiným chtěl vyspat, ale proto, že si pořád má s kým co říct a se mnou už pomalu ani ne. Se mnou je to jen o - co koupit, co uvařit, co děti. My dva dohromady už asi jsme jen domácnost, ne vztah. Mám teď čím dál nas*anější pocit, že se snažím jenom já, do vztahu investuju milionkrát víc, v sexu už jsem několikrát slyšela, proč třeba nezkusím to a tamto. Ale on pro mě po svatbě snad nic nepřipravil. Potichu večer pod dekou mě to opravdu nebere, takže se snažím aspoň v rámci možností nějak ozvláštňovat, ale už ani nevidím důvod proč. Vypadá to na jasnej rozchod, ALE, prostě nechci jen tak utéct, vzít dětem (a i sobě) vidinu společného krásného domova. Přece jen je tam aspoň ta finanční podpora od něj. Nechci se jen někde sama s dětmi krčit v garsonce a bát se co bude. :nevim: Nevím, třeba mám být šťastná v tom, co máme, zas až tak nic strašného se mi neděje, nikdo mě nemlátí, nemusím obracet každou korunu, jenom jsem na spoustu věcí sama. Občas se samozřejmě najde pěkný večer, nebudu tvrdit, že ne, ale je to tak 5× do roka. :nevim: Nejsem ten typ, co by dokázal spoustu společných let zahodit a začít od nuly, navíc s malými dětmi, to bych asi už zůstala sama. Nemám od nikoho jiného podporu, ani to nikdo neví. Co byste v tomto případě dělali? :nevim: Prosím anonym.

Ahoj zakladatelko. Mela jsem to stejne. Jak chtel partner rodinu tak nakonec vse jsem byla sama. On si dal vesele chodi do prace, za kamarady, ma sve pohodli. Ja na sebe nemela ani chvili ale bylo muto jedno. Doma bud nebyl a kdyz ano o nic se nezajimal. Pozor pouze o sex. Tkz na vse jsem byla sama ani ty penize nenosil. Ukoncila jsem to. Je mi lito ze syn nema otce ale lepsi zadneho nez takovy vzor. Stale jsem na syna sama jen uz se nemusim starat a chlapa co nemel zajem. Bylo tezke se odloucit a smirit se s tim ale ted jsem spokojenejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí