Chlebník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
584
14.8.17 22:19

@Magdaleeena vidíš tak to mě vůbec nenapadlo :think: tak ho asi nechám poradně proschnout pak treba za týden bych ho asi zkusila použit a sledovat jestli nezačne plesnivet? :nevim: ted jsem googlía a pry proti plísní pomáhá potírat chlebnik octem… Nevím jestli vy ro treba ten začarovaný kruh dokázalo přerušit, kdyz se ro nechá poradně vyschnout? Ale teda ten puch… No nevím :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
14.8.17 22:21

Já bych ho pořádně vydrbala octem, jak kvůli Savu, tak kvůli plísni, nechala dobře vyschnout na větraném místě (třeba na topení, aby neležel na něčem celou plochou) a dál normálně používala, nemyslím si, že by v tom mohlo něco zůstat nějak zvlášť „zažrané“ (a to Savo tedy ještě méně, než plíseň).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
14.8.17 22:22

Jinak plíseň tvoří okem neviditelné spory i v tom dřevě. Ošetřit se to dá, ale za mě nevím, jestli existuje přípravek, kterým bys mohla ošetřit dřevo, které přijde dále do styku s potravinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
14.8.17 22:32

Podle mě tím nic nezkazíš :lol:, já bych se snažila dostat z chlebníku tu sůl. Zkusila bych ten ocet a klidně bych ho vyplavila vařícím. Když máš plíseň ve skle, jde vyvařit, ale matně si vybavuji, že právě plast, který vyvařit z logiky věci nejde, že v domácích podmínkách ho nedezinfikuješ, ale to se týkalo zdravotnictví (savem sice dezinfikuješ, byť tím vytvoříš ten „kruh“ :lol:, ale jen na povrchu, neřeší se tím případné spóry).. ale je otázkou, co by horko udělalo s dřevem. Ale zkusila bych to. A pak sušit. A uvidíš. Ono pokud bude v suchu, tak se třebas neprojeví, ale ty spóry uvnitř stejně můžou zůstat.. ale já bych už nehrotila.. píši, protože téma ošetření dřeva jsme řešili při rekonstrukci :lol:

@ayra.5
@ayra.5 píše:
@Magdaleeena vidíš tak to mě vůbec nenapadlo :think: tak ho asi nechám poradně proschnout pak treba za týden bych ho asi zkusila použit a sledovat jestli nezačne plesnivet? :nevim: ted jsem googlía a pry proti plísní pomáhá potírat chlebnik octem… Nevím jestli vy ro treba ten začarovaný kruh dokázalo přerušit, kdyz se ro nechá poradně vyschnout? Ale teda ten puch… No nevím :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
14.8.17 22:37

Octový puch velmi rychle vyčichne, toho se vůbec neboj. Ale tedy já bych ho nevyvařovala, protože by se podle mého pokroutil a zkřivil, vzala bych ho kartáčkem, třeba i horkým octem, ale přímo do vody/octa bych ho neponořovala, to si myslím, že nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31475
15.8.17 01:52
@ayra.5 píše:
Ahojte prosím poradíte mi? Dneska jsem poklizela kuchyň a jako vždycky jsem čistička i drobky z chlebniku. (dřevěný). Jak jsem ho nadzvedla koukám ze spodní strany z venku se udělala plisen 8o. Asi jsem posledně otrela lednici vlhkým hadrem a rovnou na ro vrátila chlebnik :? Tak jsem zazmatkovala a stikla na to Savo proti plisnim- pak to volám manželovi a strašně mi vynadal, ze ten chlebnik téd bude uvolňovat Savo a nemůžeme ho uz používat, ze jsem ho zničila a je na vyhození… No je asi pravda ze to dřevo je porezni a udrží se v něm jak ta plíseň tak to Savo… Je to podle vas vazne na vyhození? :oops: :cert:

Vyhodila bych to, je to dřevo, natahá to všechno do sebe. Mám velmi neblahou zkušenost s plastem (a to ta dezinfekce byla mírnější než Savo), dřevo na tom bude ještě hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák