Chlebník

644
6.11.08 17:33

Chlebník

Ahojte, potřebuji si koupit chlebník, ale nevím, jestli mám koupit dřevěný nebo nerez. Poradíte mi, který je podle vás lepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
6.11.08 17:36

Záleží jakou máš kuchyň, jak moc se ti chce ten nerezový utírat od ťápanců a jak moc jsi ochotná připustit, že buď dřevo ošetříš nebo ti zajde :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
6.11.08 17:54

Kuchyň mám dřevěnou (přesněji barva třešeň)… což o tu péči mi ani tak nejde… spíš aby mi v tom pečivo neplesnivělo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
6.11.08 18:27

já mám nerezový a nic neplesnivý, pokud to tam není měsíc :-). Má odvětrávání, takové malinké dírky zezadu aby to nebylo vidět. Akorát je makačka to udržovat bez otisklých prstů. Ale mám dřevěnou kuchyň a doplňky nerez i troubu a lednici atd., kromě mikrovlny(zatím slouží stará, tak se mi nechce vyhazovat a jen tak kupovat nová) a pár věcí,ale ty mám v koutě pohromadě, tak to taky jde :-) Hlavně jsem chtěla aby mi to ladilo :-)
Dřevěnou nevím, nemám zkušenost…

Nevím jak se sem dávají fotky, tak koukni sem https://www.emimino.cz/…s/story/6254

je to někde uprostřed stránky a tady máš i datum a čas pro lepší hledání :-) :Od: kamiŠ - Středa, 20. 08. 2008 - 22:05:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.08 08:25

Tak já využiji toho, že je tady dotaz na chlebník a zeptám se taky. Pečivo tam dáváte jen tak nebo zabalené v pytlíku. Já mám chlebník už několik let, ale ještě jsem nenašla odvahu to z těch pytlíků vyndat bojím se že to ztvrdne. Říkala jsem si, zkus to za to nic nedáš (max 15 Kč za chleba), ale když už se tu někdo ptá na chlebník, tak se zeptám taky.
Magrátka

• Citovat
  • Upravit
12154
7.11.08 13:37

Magrátka, to máte ale levný cleba… :?: 8O :) . Ale k otázce, já se taky přiznám, že jsem neměla odvahu to pečivo nechat tam jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.11.08 15:10

Radu, já ho kupuju po půlkách :D . Tak nejsem jediný srabík. :D
Magrátka

• Citovat
  • Upravit
24016
7.11.08 18:38

Pečivo nechávám v sáčku, jen tak holé mi to přijde divný, a těch drobků co by tam bylo :-) Asi by se pod to musela dát nějaká utěrka, buď hadrová nebo aspoň papírová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
8.11.08 22:27

Tchanovci maji takovy ten klasicky dreveny (vzadu drevotriska) a pecivo tam strkaji bez pytliku a cerstve je po pul dni okorale a druhy den tvrde. Navic chlebnik je zadrobkovany a oni bez bryli vidi kulovy, takze pecivo od nich nejim pac za a je tvrdy a za b se s prominutim stitim - kolikrat jsem uz u nich jejich chlebnik drhla od plisne a jeste tak, aby to tchyne nevidela pac je mi schopna tvrdit, ze tam nic neni......Hanka

• Citovat
  • Upravit
503
11.3.13 20:22

Máme dřevěný chlebník od Tescomy a jsem s ním tedy spokojená, dřív jsme měli takový umělý a tam plesnivěl chleba za dva dny a to pečivo mi z něho přišlo divný. Ten co máme teď nám poradila prodavačka v domácích potřebách v malé prodejně v Prostějově, kde jsem byla u našich a fakt jsem s ním spokojená. Tady je odkaz, kdyby tě zajímalo jak vypadá. http://www.e-nadobi.cz/…-TESCOMA.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
12.3.13 20:48

Máme chlebník od firmy Tuperware - umělá hmota. Pečivo se do něj dává nezabalené - netvrdne a neplesniví - tedy po týdnu už tvrdnout bude :lol: Jsem absolutně spokojená, jedinou podmínkou bezproblémového fungování je jednou denně jej otevřít. A to asi není problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
584
14.8.17 22:00

Ahojte prosím poradíte mi? Dneska jsem poklizela kuchyň a jako vždycky jsem čistička i drobky z chlebniku. (dřevěný). Jak jsem ho nadzvedla koukám ze spodní strany z venku se udělala plisen 8o. Asi jsem posledně otrela lednici vlhkým hadrem a rovnou na ro vrátila chlebnik :? Tak jsem zazmatkovala a stikla na to Savo proti plisnim- pak to volám manželovi a strašně mi vynadal, ze ten chlebnik téd bude uvolňovat Savo a nemůžeme ho uz používat, ze jsem ho zničila a je na vyhození… No je asi pravda ze to dřevo je porezni a udrží se v něm jak ta plíseň tak to Savo… Je to podle vas vazne na vyhození? :oops: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.8.17 22:07

@ayra.5 : ja bych vyhodila, ne kvuli Savu, ale kvuli plisni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6509
14.8.17 22:09

Savo se rozpadne na kyslík, kuchyňskou sůl a něco chloru. Chlor by asi vadil, ale je to plyn, takže vyprchá.
Ale ta sůl bude dále vázat na sebe vodu, tudíž Ti ten chlebník bude dále vlhnout a plesnivět.. Savo sice dezinfikuje, ale jinak začíná začarovaný kruh..

@ayra.5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
14.8.17 22:11

@ayra.5 asi bych ho taky vyhodila nebo ho zkuste na nějakou dobu nepoužívat a nechte ho proschnout a uvidíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák