Chodíte v poledne ven?

Anonymní
24.6.12 15:58

Chodíte v poledne ven?

Ahoj maminky, bylo mi řečeno, že to moc hrotím, tak bych se chtěla Vás zeptat co si myslíte Vy? Mám 4,5 měsíční mimi a dosud sme chodili ven jen dopoledne nebo až po 16hod a později. Po stínu, se slunečníkem či clonou a samozřejmě natření opalovákem 50+. Dnes mi bylo vyčteno kamarádkami i tchýní, že nikam dřív nechodíme že ho nedám spát v kočáře ven, že to moc hrotím, že když je ve stínu tak je to vpohodě. Co si myslíte vy? můžu nechat třeba tak malé mimi i v poledne kdy se nedoporučuje vůbec vycházet ve stínu spát v kočáře?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Baruna123456
24.6.12 16:02

Nehrotis. Ja v techto vedrech dam maleho maximalne u kamaradky do pergoly, ktera je ve stinu, a to jenom kdyz fouka. Ja bydlim v byte, takze do 16 nevystrcim s prckem nos (3mesicni). Mimina vedro nerada, rychleji se dehydratuji a v kocare je navic vetsi dusno slunecnik neslunecnik, stoji tam vic vzduch. Bud v klidu a hrot si peci o svoje dite podle sebe. Navic pokud budes celou dobu na nervy, ze mu je vedro, budete mit oba super den. Nic neutece, podvecer je 100× prijemnejsi.

• Citovat
  • Upravit
322
24.6.12 16:05

Já mám 4 měsíční miminko a venku je celý den, krémem ji nenatírám, ani nepřikrývám kočárek plínkou když s ním jedu, ale snažím se být co nejvíc ve stínu, malou mám jen v plínečce a tenkým tílečku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
24.6.12 16:09

Choď ven podle sebe, kdy to tobě a miminku nejvíc vyhovuje 8) Nikomu do toho nic není, kdy jste venku :)

Já už si takový luxus nemůžu pár let dovolit, protože starší děti chodí do školky/školy a ven za poledne prostě musíme :zed: Věř, že bych sama v těhle teplech klidně zůstala přes poledne doma ;)

Pokud bych nikam nemusela, šla bych dopoledne a večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
24.6.12 16:10

Ahoj. Dcera má rok a půl a ani teď, ani loni, když jí bylo 6 měsíců, jsme v těchto vedrech před poledne ven nechodili. Býváme venku tak do 11 - 11:30 a pak až po 15. hodině, vždycky je namazaná a s kloboučkem. Loni jako nechodící jsem ji držela jen ve stínu, teď už to nejde, ale taky se snažím. Mi jako dospělé osobě taky ty vedra dělají blbě, lítat venku přes poledne, tak mě asi šlehne - ale zas chápu, že někdo prostě musí a nic s tím nenadělá. Když si ale můžu vybrat, tak raději ven až později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.6.12 16:20

Malemu je 7 mesicu a venku jsme cely den. Drzime se ve stinu. Ale mame zahradu, racha se v bazenku, kdybychom meli byt, asi bych to videla jinak…

• Citovat
  • Upravit
1563
24.6.12 16:32

Ahoj já pokud nemusím tak s malým (3,5 měsíce)chodím ven bud hned ráno, nebo až k večeru, sama ty vedra kolem poledne těžko snáším a co teprve takový drobeček… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
24.6.12 16:32

Já bych ve stínu v poledne klidně nechala spát, máme v bytě větší horko, než je venku pod stromem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
24.6.12 16:50

Ahoj, já myslím, že si to každý má udělat podle sebe! Když by ti venku spal a někde ve stínu je hezky, tak proč ne?! Ale když nemáte nikde pořádný chládek, tak je to horší… někde jsem četla, že děti samozřejmě sluníčku nevystavoat, ale mazat se prý taky do 1 roka nemají - probíhala tady na to nějaká diskuse.
Jinak my tohle moc neřešíme, protože u nás se po obědě dlouho spí a pak zase svačí a v kočárku se po obědě neuspí, takže je to jasný :mrgreen:

A je taky fakt, že kadžé dítě vedro snáší fakt jinak… některé dítě je fakt protivné a hotové a jiné ani nemrkne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
24.6.12 16:59

Myslim že to je individuální - záleží na matce. Choď si kdy chceš Ty, jen se musí hlídat, aby mimino nebylo moc uřícený - pokud by bylo celý rudý a viditelně mu byl hic, tak je lepší být doma; ale pokud by se mu přes poledne chtělo, bude dost napitý a budete ve stínu, tak to určitě zvládne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.6.12 17:24

Nechodím přes poledne ven, máme své rituály, které musím dodržovat, jinak je s klukem k nevydrzeni. Takže chodíme ven v 17. hod. Ale mě nechce malej spát v kočárku a když už náhodou usne tak na půl hodiny a tím to hasne. Mě je z toho sluníčka zle a jsem pak unavená, takže nevím co by to udělalo s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
24.6.12 17:37

U nás v baráku je v pařácích lépe, než ve stínu venku - tlusté zdi, ložnice okna na sever - takže je tam bezva chládek a když byla miminko, spala přes poledne raději tam než venku.
Přes poledne nechodím ani teď, když nemusím… Dopoledne a pak tak v 15h asi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
24.6.12 17:49

Taky si myslím, že záleží na tobě a malé, jak vám to vyhovuje. Být tebou, tak bych byla tam, kde je chladněji.

Já žiju ve městě v bytě, doma mám klimatizaci. Mě by v poledne ven nikdo nedostal a to ani do parku. Tady je strašná výheň (i ve stínu), doma si udělám teplotu, jakou chci. 8) Takže ne, nechodíme (pokud zrovna nevyzvedávám staršího ze školky po obědě).

A podle mě to nehrotíš. Zvlášť u malého miminka bych byla opatrná, protože to ti neřekne, že je mu vedro (kromě umrčenosti, kterou nemusíš správně identifikovat, kvůli čemu to je), že už je třeba přehřáté…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7042
24.6.12 19:01

Taky nechodíme v horku ven, zahradu sice máme ale stín nikde žádný, tak nevím co bysme tam dělali.. a lítat s kočárem po městě a po asfaltu, no, když nemusím, nechodím :D

ale pokud máš opravdu stín a příjemně, a miminko zakryté tak aby na něj nesvítilo, proč ne… ale stejne si myslím, že přes poledne je prostě největší horko, tak je lepší počkat…

a do roka fakt nemazat, nechají se uhlídat aby na ně v kočárku nesvítilo, případně plínku přes nožky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.6.12 19:47

Malá doma prostě nespí, takže chodíme denně.. Dopoledne jen na hodinku - sfouknu u toho nákupy.. Pak se vrátíme domů uděláme si pohodičku, obídek pro mě a pro malou a ven jdeme zase tak okolo druhé to už na dýl - většinou tak do šesti - usne většinou dvakrát tak na půl hodiny, doma by to bylo tak jednou na deset minut, tak aspoň mám pohyb :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí