Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
V prvnim tehu me cholestaza zacala v 36.tydnu, takze pohoda, v 39. Jsem rodila
V druhym se to zaclo hroutit uz ve 30.tydnu, rodila jsem 35+3, po 10 dnech v nemocnici, leky, svedilo me vely telo. Treti mi zacala uz v 25. Tydnu, svedeni des bes, ja do krve, leku habadej, dieta, pak jeste diabetes, spital, kapacky, rodila jsem 36+0, kluk velkej, ale problemy s dychanim. Celej prvni rok nemocnej, je i postizeny (coz by mozna byl stejne, ale myslim, ze mu vsechny ty leky nepridaly). Ctvrty mit nemuzu, to uz by nemusel ani jeden z nas prezit, uz to treti bylo na hrane.
Ahojky, mám dvě děti a u obou jsem těhotenskou cholestázu měla. Je to čerstvé, druhé jsem porodila před 6ti týdny
. Při první dcerce zjištěna ve 27tt, doktorka mi nenasadila včas ursosan, takže mi to celkem vylítlo no a rodila jsem kvůli tomu vyvoláním Hamiltnem 36+3tt (3100g, vše v pořádku). Teď u druhého těhu mi vylítly jaterky v 11tt, nikdo nevěděl proč, nicméně ursosan zabral a po měsíci jsem ho zkusila vysadit a vše ok, až do 31tt, kdy už nastoupila typická cholestáza, výsledky lehce nad normou, hned jsem si dupla, že okamžitě chci Ursosan
. Ursosan to nesnížil, ale držel na určité hodnotě. Svědění až do porodu neskutečné, nespala jaem poslední týdny defakto vůbec. Rodila jsem kvůli tomu opět vyvoláním zase Hamiltnem 38+4tt (3500g, vše v pořádku).
Já ihned po porodu vysadila léky a týden po porodu jaterky v normě.
@alik132 dik za info, ted budu mit prvni odbery (11+2), tak jsem zvedava.
Prdolka je ok?
@luccifera já se spletla o týden, druhou jsem rodila 37+4tt, nad 38+0 už by mi nenechali kvůli cholestáze nosit
@alik132 uvidime, dnes byly prvni odbery, pristi tyden screening a za dalsi kontrola. Jaterky me budou zajimat ze vseho nejvic… rozhodne vic nez syfilis ![]()
@luccifera to bude určitě dobrý
jen já musím mít vše extra
ještě jsem ve 14tt podstupovala operaci žlučníku
a momentálně na to období vzpomínám už s úsměvem ![]()
V prvnim tehu me cholestaza zacala v 36.tydnu, takze pohoda, v 39. Jsem rodila
V druhym se to zaclo hroutit uz ve 30.tydnu, rodila jsem 35+3, po 10 dnech v nemocnici, leky, svedilo me vely telo. Treti mi zacala uz v 25. Tydnu, svedeni des bes, ja do krve, leku habadej, dieta, pak jeste diabetes, spital, kapacky, rodila jsem 36+0, kluk velkej, ale problemy s dychanim. Celej prvni rok nemocnej, je i postizeny (coz by mozna byl stejne, ale myslim, ze mu vsechny ty leky nepridaly). Ctvrty mit nemuzu, to uz by nemusel ani jeden z nas prezit, uz to treti bylo na hrane.