Chomutovská porodnice "Bonding"

15.8.22 19:47

Chomutovská porodnice "Bonding"

Ahoj, Dobrý den
V Listopadu rodím, své první miminko a chtěla jsem se zeptat jestli má někdo zkušenosti s Bonding v Chomutovské porodnici :srdce: Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1222
15.8.22 20:45

Já byla spokojená, i když jsem už konkrétně do Chomutova po 1. porodu nechtěla nikdy vkročit, ale vrátila jsem se tam loni po 17ti letech. Ihned po porodu (nerodila jsem v leže, ale v kleče na porodním lůžku, úspěch!), jsem si miminko sama vzala a položila si na bříško, nechali mě seznámit, jak dlouho jsem potřebovala, nikdo nademnou nepřešlapoval (zažila jsem kdysi v Kadani, i když tam běžně probíhal bonding už v době,.kdy v Chomutově ten pojem snad vůbec neznali), pak jsem miminko předala k vyšetřitření a to dělají vedle místnosti, ovšem za krátko mi jej stále nahé, jen už v plence vrátili a já jej měla zpět na sobě kůže na kůži, asi hodinu po porodu jsem rodila (sama) placentu, potřebovala jsem si k tomu stoupnout a miminko na tu chvíli pochovala doktorka, stejně tak když jsem se sprchovala, měla jsem taky štěstí, rodila jsem úplně sama, měli na nás čas, partnera jsem bohužel neměla, hlídal doma, jinak by se na toto skvěle hodil. Pak mě i s miminkem přímo na mě odvezli na pokoj, kde jsem ovšem musela podepsat nějaký papír na to, aby miminko mohlo zůstat u mě v posteli (která na to, pravda, není zrovna pohodlně uzpůsobená- bez bočnic, stojící v prostoru), že dítě neodložím do postýlky se senzorickou podložkou, sestřička byla krapet nepříjemná, je vidět, že si na tomhle dost zakládají, (a když jsem tam četla doporučení ohledně kojení, tak mi dost vstávaly vlasy hrůzou, že jsou stále 100let za opicema), ale já už před tím měla domluveno, že odejdu ambulantně domů, takže jsem ten návrat do minulosti ustála v pohodě :D Je třeba vědět, že vše, co jsem zde napsala bohužel stále nemusí být vůbec samozřejmost, ale chtěla jsem napsat mou pozitivní zkušenost, že to zároveň jde, že jsem se na porodním sále setkala s bezvadně probíhající komunikací a respektem a to mi přijde úžasné, i proto, že mám tu prvotní zkušenost úplně opačnou a tak vím, jak to vypadá zvdruhé stránky a jak to člověka dokáže ovlivnit na dlouhá léta, tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.8.22 10:29

@eryby Mockrát děkuji za sdílení názoru.
Ty Joo, vůbec nevím co si mám teda myslet, já bych chtěla mít v porodním plánu že když nebudu moct že manžel si veme Miminko ale bojím se že to v Chomutově odkejvou ale pak opak bude pravdou no. Je pravda že hodně přemýšlím o Kadani kamarádka říkala že tam se to dělá běžně nevím proč Chomutov je tak zaostalí :nevim:. Je to škoda protože si myslím že tenhle zážitek a první kontakt takhle dlouhý by měla zažít každá maminka. No děkuji za info ještě budu přemýšlet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
17.8.22 17:43

@Hájek nikola Na fb ve skupině Podpořte mě v osvětě si nastuduj svá práva. Pak pouč otce a stůjte si za svým. Musíte ale vědět, co chcete a nenechat se zmanipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.8.22 22:18

@new.doc no já si myslím že o tomhle to asi vyloženě nebude, když budou komplikace nebo cokoliv nemůžu si stát za svým přeci? mě zajímá jestli má někdo zkušenost s Bondingem v Chomutově nebo ne :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
18.8.22 07:15

@Hájek nikola tak jestli budeš mít komplikace ty, úplně v pohodě může bondovat otec, ne? (Ne držet zabalenou vánočku, ale kůže na kůži.) A to si někde holt musí vydobýt. Ale pokud je dítě ok, není jediný důvod, proč by nemohl. No a pokud má komplikace dítě, zase s ním může být otec (když ty budeš ještě na sále) non stop, i na JIP.

Ono 100 lidí, 100 zkušeností. I ve vyhlášené porodnici můžeš natrefit na blbou směnu, která ti řekne ‚ale maminko, takhle my to tady neděláme‘. Někdo se podřídí, někdo zabojuje o sebe a své dítě ;)

Já si poprvé také říkala, že všechno bude fajn a sluníčkové, ale když jsi připravená a oni to vidí, obvykle lépe dosáhneš svého. :) Přeju pohodový porod i bonding bez komplikací 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.22 13:11

@new.doc moc děkuji, určitě se nato chci zaměřit a stát si za svým díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat