Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, prosím je tady nějaká zkušená pěstitelka? Na bramborách se nám pravidelně každý rok dělá takový jakoby bílý poprašek. Je to plíseň? Nebo co je to? Moc děkuji za odpovědi. Přeji krásný večer.
@janicka205 nevím, ale - vy pěstujete brambory každý rok na stejném místě?
A na řezu vypadá brambora zdravě? Neměli jste porost zasažený plísní bramborovou?
Doporučím ti aplikaci pro smartphone xarvio scouting, je to aplikace pro zemědělce, po vyfocení poškozené části identifikuje jak chorobu, tak škůdce a nebo plevel. když jsem zkusila vyfotit tvou fotku tak mi vyšla akorát stříbřitost slupky brambor ale ono to chce vyfotit reálnou položku a ne foto fota.
@Zetmi píše:
Doporučím ti aplikaci pro smartphone xarvio scouting, je to aplikace pro zemědělce, po vyfocení poškozené části identifikuje jak chorobu, tak škůdce a nebo plevel. když jsem zkusila vyfotit tvou fotku tak mi vyšla akorát stříbřitost slupky brambor ale ono to chce vyfotit reálnou položku a ne foto fota.
Tak to je super nápad, tu někdy využiju. Každopádně ale autorce neporádím, tohle jsem ještě neviděla. Záleží, jaká je brambora uvnitř, vypadá to na nějakou plíseň, co mohla brambora chytit i z jiných rostlin, letos plísně docela na podzim řádí..