Choroba brambor

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.9.22 18:36

Choroba brambor

Dobrý den, prosím je tady nějaká zkušená pěstitelka? Na bramborách se nám pravidelně každý rok dělá takový jakoby bílý poprašek. Je to plíseň? Nebo co je to? Moc děkuji za odpovědi. Přeji krásný večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76303
27.9.22 19:49

@janicka205 nevím, ale - vy pěstujete brambory každý rok na stejném místě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.22 09:43

@stinga Ne, snažíme se místo měnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
29.9.22 10:29

A na řezu vypadá brambora zdravě? Neměli jste porost zasažený plísní bramborovou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
29.9.22 10:40

Doporučím ti aplikaci pro smartphone xarvio scouting, je to aplikace pro zemědělce, po vyfocení poškozené části identifikuje jak chorobu, tak škůdce a nebo plevel. když jsem zkusila vyfotit tvou fotku tak mi vyšla akorát stříbřitost slupky brambor ale ono to chce vyfotit reálnou položku a ne foto fota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
29.9.22 16:26
@Zetmi píše:
Doporučím ti aplikaci pro smartphone xarvio scouting, je to aplikace pro zemědělce, po vyfocení poškozené části identifikuje jak chorobu, tak škůdce a nebo plevel. když jsem zkusila vyfotit tvou fotku tak mi vyšla akorát stříbřitost slupky brambor ale ono to chce vyfotit reálnou položku a ne foto fota.

Tak to je super nápad, tu někdy využiju. Každopádně ale autorce neporádím, tohle jsem ještě neviděla. Záleží, jaká je brambora uvnitř, vypadá to na nějakou plíseň, co mohla brambora chytit i z jiných rostlin, letos plísně docela na podzim řádí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.22 16:39

@Zetmi Moc děkuji za tip. Vyzkouším to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat