Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vsichni, chci se zeptat, letos s pritelem uvazujem nad dovcou v Chorvatsku, jeste jsme tam nidky nebyli…Proznam ze volimu tuhle variantu hlavne kvuli usetreni nejake te koruny nez je klasicky zajezd letecky, napr. do Recka, ktere milujem…A tak bych se chtela zeptat tech z vas, kteri uz maji nejakou zkusenost s touto formou dovci, na kolik by asi takhle to cestovani vyslo? Nejsme narocni na ubytovani, stacil by nam klidne kemp, nebo proste, zadnej luxus, a radi bysme hodne cestovali autem, tak jak je tam na tom treba benzinu zhruba…a jestli to vyjde levneji nez treba nejaky ten last minute do Recka, tzn. jestli se vejdeme zhruba do 20.000 dohromady za oba? Myslim se vsim vsudy, jak cesta tak nejake ziti tam??Předem moc dekuju za jakekoli postrehy a rady…a kdyby nekdo vedel primo o nejakem peknem mistecku, rada si necham poradit:-)
Dik:-)
To se podle mě do 20 tis nevejdeš…záleží kam do chorvatska pojedete, zda třeba na Makarskou? kolik km? pojedete po dálnici v chorvatsku, nebo to vezmete po staré? Jestli po dálnici, počítej poplatky, to samé Slovinská, Rakouská dálniční známka, kolik vám žere vaše auto na 100 km. Ubytko v soukromí seženeš od 45 eur za apartman na noc, ale i za 120, záleží kde a jak luxusní ubytko. Povezeš nějaké jídlo sebou?? nebo budeš tam kupovat? toto všechno musíš zvážit.
jinak pokud chcete ubytko dopředu, hledej např. na www.ubytovanivchorvatsku.cz tam každý rok hledám já ![]()
Tak ono bude taky hodně záležet na tom, jestli budete chtěl jet někam nahoru nebo někam níž - Makarská, Živogošče, Dubrovník…
Když jsme jezdili k Zadaru tak nás jenom nafta a poplatky vyšly na cca 5000Kč.
Obytování se dá sehnat v apartmánu okolo 30 EUR. V kempu za stan nevím kolik se platí
Co jsem tak koukla na jednu cestovku, tak na Istrii pod stan - pokud jsou to dvě osoby, tak je to cca kolem 4000Kč na osobu na týden. Plus si k tomu musíš přičíst ještě jídlo nějaké.
EDIT: to už je lepší jít do toho apartmánu - kdyby jste sehnali za cca 45EUR, na 6 nocí, tak Vás to vyjde na necelých 8000Kč. A rozhodně větší komfort než ve stanu a za stejnou cenu.
Příspěvek upraven 24.01.14 v 20:59
Ve dvou to nemá význam, leda ze by jsi v cilové lokalite chtěla používat auto
Dik moc holky…ja prave slysela od znamych co tam byli pred asi 4 rokama, ze v Chorvatsku je levne, tudiz jsem myslela ze by ta dovca mohla vyjit docela levne..nejake jidlo povezem, ale vetsinu asi budem kupovat tam..tak ja nevim, ted jste me nahlodali jestli to ma vubec cenu…
Jeste se zeptam, kdybyste mohly doporucit nejakou peknou oblast, ktera by to byla?
Diky:-)
@WebStar Psala jsi, že chcete hodně cestovat autem. Kdyby jste necestovali, je lepší jet autobusem. Nemusíš se o nic starat a ve dvou tě to vyjde levněji.
Myslím si ale, že do 20 tisíc se vlezete ![]()
Byli jsme sami 2 před 4 nebo 5 lety, na 5 nocí na ostrově Krk, celý jsme ho projeli, každou noc jsme spali jinde. 2 noci v kempu, zbylé 3 noci,,na divoko" u lesních cestiček, schovaný i s autem v křoví. Moje nejlepší zahraniční dovolená. A vyšlo nás to na 10000 Kč za oba (i se 2 večery v restauraci a 3 obědy v restauraci, cesta tam a zpět, prostě se vším všudy).
Mě se líbilo v Živogošče, ale pokud má rád někdo něco akčního, tak to tam není. Tam je spíš klid.
Pak se mi líbilo na ostrově Rab.
@WebStar nevim nevim s timhle rozpoctem… jako asi se to da, pokud pojedete nekam na sever a jidlo a vse potahnete s sebou… co si pamatuju, tak my jeli kousek pod makarskou a jen nafta nas vysla na cca 5 - 5500 (teda plne nalozeny auto a 4 dospele osoby) ale jeli jsme po dalnici az dolu. Jidlo tam neni zrovna nejlevnejsi, ale nemuzu ted moc srovnavat, protoze je to uz par let zpet, co jsme tam byli. Chorvatsko miluju, ale uz davno neplati, ze je tam levna dovolena u more.
Myslim, ze dokud jste jen 2 zkuste nejaky ten last… hodit veci do auta, sbalit stan a vyrazit muzete vzdycky, kdyby to nahodou nevyslo… a pokud Vam nevadi kousek popojet autem, tak zkuste hledat na nacesty.cz last z Nemecka… za stejny penize uplne jina muzika ![]()
Jinak kamarádka chytla last od jedné brněnské cestovky (myslím, že by jsi mohla vědět jaká, taková známá, pro lidi z Brna
). Bylo to za cca 7000 na osobu, do apartmánu na ostrov Rab, s polopenzí a s dopravou, na týden ![]()
Já už jsem to tu někde psala, ale náš vyšlo Chorvatsko před 2 lety ve 4 lidech(dvě menší školkové děti) na cca 25000. 13 dní v levném a lehce ošuntělém apartmánu asi 500 m od moře(30 EUR noc) v Paklenici, což je dost sever, hezčí místa jsou spíš dál na jih, ale někdo jezdí třeba nahoru na Rab, Krk, Cres a líbí se jim tam.
My jsem většinu jídla kupovali v místních sámoškách, vařili, ale párkrát byli i v restauraci, kupovali zmrzku, kafe. Byli jsme na několika výletech atd. Auto teda máme na plyn, to vyjde levnějc.
takže pokud by jste sehnali takhle levný bydlení, nebo byli v levnějších kempech, tak by se to asi dalo, ale taky záleží na jak dlouho a jestli vám stačí si vařit, nebo denně do restaurace…
Holky, tak koukam ze jsem si to predstavovala jak Hurvinek valku…jak pisete, asi uz davno neplati, jak se traduje, nebo aspon jak se k mym usim doneslo, ze v Chorvatsku se da „zit“ levne…no jeste to poradne promyslim, myslela jsem ze to vyjde o hodne vyhodnejc nez letecky, ale jak tak procitam, tak jsem se asi krapet sekla:-/
@WebStar píše:
Ahoj vsichni, chci se zeptat, letos s pritelem uvazujem nad dovcou v Chorvatsku, jeste jsme tam nidky nebyli…Proznam ze volimu tuhle variantu hlavne kvuli usetreni nejake te koruny nez je klasicky zajezd letecky, napr. do Recka, ktere milujem…A tak bych se chtela zeptat tech z vas, kteri uz maji nejakou zkusenost s touto formou dovci, na kolik by asi takhle to cestovani vyslo? Nejsme narocni na ubytovani, stacil by nam klidne kemp, nebo proste, zadnej luxus, a radi bysme hodne cestovali autem, tak jak je tam na tom treba benzinu zhruba…a jestli to vyjde levneji nez treba nejaky ten last minute do Recka, tzn. jestli se vejdeme zhruba do 20.000 dohromady za oba? Myslim se vsim vsudy, jak cesta tak nejake ziti tam??Předem moc dekuju za jakekoli postrehy a rady…a kdyby nekdo vedel primo o nejakem peknem mistecku, rada si necham poradit:-)
Dik:-)
my jsme jeli tři roky zpět na TUčepi je t za Makarskou jeli jsme teda autem ale ubytovaní jsme si zařídili přes cestovku i s jídlem obed večeře. ve finale s poplatkama na dalnicích a kdesi cosi jsme ušetřili 7000.-(místo 21500.-) zaleží i jakym autem pojedete kolik si vezme mam papalo 6lit. na 100km. pak jsme jeli ve čtyřech ubytovaní vše jsme si žařídili sami a to nas vyšlo na jednoho ze švím bez utraty tam 8500.-. kdybych se měla rozhodovat tak bych jela jedom autem ![]()
My byli vloni na Pagu, jeli jsme busem, s cestovkou, plná penze (resp. rozšířená polopenze, v poledne polívka s pečivem, ze snídaňového rautu jsme si mohli brát svačinky pro děti na pláž), 2 dospělí + 2 děti.
Dovolená nás vyšla vč. útraty na 25000.
V Chorvatsku je strašně drahé jídlo. My kupovali dětem zmrzku, občas hranolky a ovoce a nestačila jsem se divit. Např. malý bílý jogurt vyšel na 25Kč, 1/4melounu na 100, 1kg broskví 80
![]()
@WebStar Benzín je v Chorvatsku zhruba stejně drahý jako u nás, jídlo trochu dražší, i když v nějaké samošce ve městě jsou ceny lepší jak v krámku přímo v kempu nebo v turistické oblasti. Pokud nejste nároční, v pohodě se do 20 tis vlezete. Chorvatsko mám moc ráda (srovnání s Řeckem nemám, jen s Itálií), beru to i tak, že je to pro nás nebližší moře, jezdíme spíš na sever.