Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
berry6666 píše:
Budeš se divit ,ale není to nějaká sexy dračice ,ani hezká ani škaredá ,spíš míň průbojná ,taková jak se říká holka z vesnice.Má dobrou povahu ,ale když do ní vjede ten čert ,tak ji nepoznávám.Mám pocit ,že se podceňuje a snaží se mi dokazovat ,že jsme si rovni.Jakoby si myslela ,že ji považuji za hloupou.A že ji neopustím?Mě přijde 2,5 roku dost dlouhá doba na to ,abych věděl ,že ty vztahy se podobají a tahle ženská by mi vyhovovala i s těma chybama.Jen mi přijde ,že mě se snaží dokázat ,jak je samostatná a dává mi najevo ,že jsem pro ni vzduch,ale její děti s ní umí pěkně cvičit.Těch jakoby se bála ,než aby zvýšila hlas tak to u nich nechá vyšumět.Možná ji pak trápí ,že si myslím ,že to neumí s dětma vyřešit a připadá si hloupě.Ale s výchovou pomoci nechce.Tak nevím.
Nic není jen tak ( pokud není psychopatka) - takže jestli se cítí podceňovaná, hloupá a snaží se být ti rovna, tak je někde ten prapůvod proč se tak cítí..
Někdy je i to dobro cestou do pekla..Můžeš to s ní nakrásně myslet na 100% dobře, ale ona se bude díky tvému chování cítit jako blbec..a jak si tak matně pamatuji tvou diskuzi o její dceři, měls tendenci to nepřiměřeně řešit a vychovávat..
Není kouře bez plamínku..
Berry, tak chování tvé partnerky taky znám…poznala jsem skvělýho chlapa, u kterýho jsem věděla, že on je ten pravej, bohužel jsem si jím začala být tak moc jistá(věděla jsem předem jak bude na co reagovat, co bude následovat, že vše přejde v pohodě), až mě vztah absolutně přestal bavit. Pamatuju si, jak si stěžoval, že kdo nežárlí, ten nemiluje a že mě je všechno jedno, ale jak bych mohla žárlit, když mi při každém pípnutí smsky vyslepičil, kdo mu píše, nikam nechodil, pořád mi psal nebo volal, hned chtěl společný bydlení, hnedka chtěl svatbu a děti a mě asi trošku chyběl ten pocit, že ho můžu ztratit. Po dvou letech na to ale přišel a situace se rázem obrátila…:-)))Ne nadarmo se říká, že si ženský rády vybíraj ty „hajzlíky“ a hodný kluky nechtěj…takže chovat se jako chlap by podle mě znamenalo začít se chovat malinko jako hajzlík (ale ne ve špatném slova smyslu!!!) být trošku sobeckej (ale nedělat naschvály) a prostě se chovat jinak, než ona očekává. Musíš ty být na koni, jak se říká. Čeká, že si ji chceš vzít? tak změň názor, že svatba je stejně jen kus papíru a neni potřeba. Když řekne něco ošklivýho, spíš bych ji nechala trošku vydusit absencí kontaktu, když jí vadí, že řveš. Partnerství je nejen o kompromisech, na některejch věcech by sis měl trvat ať se děje, co se děje. U nás kdysi padla nehorázná hádka kvůli naprosté prkotině, kde partner měl pravdu, ale já se hádala o opaku jen proto, že jsem stejně věděla, že ustoupí…neustoupil a tím u mě stoupl v ceně
blbý co? no ale spousta ženskejch to tak má.. ![]()
E.
Asi se snažím každému vyhovět a pomoct.Mám chuť se sebrat a jet za ní ,jsem s toho zoufalý ,je to blbost ,ale představuju si ,že se obejmeme a bude fajn,už blbnu.Trápím se já a určitě se trápí i ona.Nedokážu ji aspoň týden nekontaktovat ,určitě ji zase zavolám.Mě už asi není pomoci.Vy co jste tady -kdyby Vám na mě záleželo aspoň trochu, ikdyž bych na Vás ve vzteku křičel ,nazval Vás vypatlancem ,slyšeli to i její rodiče ,ale říkal bych Vám ,že to dělám ,protože Vás moc miluju ,a křičím jako blázen ,protože se cítím velice zrazený a podvedený tím ,že jsme se na něčem domluvili a najednou NE ,žádné společné bydlení - co by jste chtěly ,abych udělal?Partnerka je samozřejmě uražená ,ale kvůli tomu chce ukončit vztah?Každý pár se někdy pohádá.
No sorry ,ale to už je skoro jako bys jí dal facku před rodičema, ale zdůvodnil bys to ,že jí miluješ..
Nevím zda není také vulgární a zda také nekřičí, takže ti nechci nějak křivdit,ale já bych uražená byla a to fest..
( jak se potom nemá cítit hloupá, když je vypatlanec
)
berry6666 píše:
Asi se snažím každému vyhovět a pomoct.Mám chuť se sebrat a jet za ní ,jsem s toho zoufalý ,je to blbost ,ale představuju si ,že se obejmeme a bude fajn,už blbnu.Trápím se já a určitě se trápí i ona.Nedokážu ji aspoň týden nekontaktovat ,určitě ji zase zavolám.Mě už asi není pomoci.Vy co jste tady -kdyby Vám na mě záleželo aspoň trochu, ikdyž bych na Vás ve vzteku křičel ,nazval Vás vypatlancem ,slyšeli to i její rodiče ,ale říkal bych Vám ,že to dělám ,protože Vás moc miluju ,a křičím jako blázen ,protože se cítím velice zrazený a podvedený tím ,že jsme se na něčem domluvili a najednou NE ,žádné společné bydlení - co by jste chtěly ,abych udělal?Partnerka je samozřejmě uražená ,ale kvůli tomu chce ukončit vztah?Každý pár se někdy pohádá.
Asi být tebou řekla fajn, bydlet spolu nebudeme - hotovo, vyřešíno…ona s tím za pár dní přijde podle mě sama, bude sondovat, proč už najednou nechceš a bude o to usilovat sama..a tobě se najednou už nebude chtííííít ![]()
No to bylo teď a jen jednou ,ona mě taky nazve debilem ,kreténem ,idiotem ,ale v hádce to já neberu vážně.Vlastně šlo o to ,že jsem k ní jel ,ona s rodinou odjížděla k vodě ,mě se nechtělo ,chtěl jsem ,ať mi někde nechá klíč od domu ,a najednou ona NE!Nebylo by to poprvé ,co bych tam byl sám.To mě zlomilo vzhledem k té domluvě o spol. bydlení.No a pak to u mě vyvrcholilo tou nadávkou.Tak co by jste od chlapa čekaly ,že udělá?
Jak z toho ven ? Promluvit si a to vážně. O všem dobrém i zlém, o budoucnosti. Dát si pevný termín, třeba půl rok a pokud se to nezlepší, vtah ukončit. Takhle byste se trápili donekonečna.
Pak už neztrácej čas !!! Víš kolik je na světě hodných, krásných, milých žen, které by chtěly žít s prima chlapem ? ![]()
Já vím ,můžu jít ven a najít si jinou.To bych tu teď nebyl.Ale zásadní otázka.Ona mě jaksi rozhodila ,já to nezvládnul ,neudržel jsem se před rodičema ,ona teď mluví ,že jsem takový a tak to nechce.Takže co mám teď udělat?Vzít kytku ?Nekontaktovat?Co by jste chtěly Vy ,kdyby jste o toho chlapa aspoň trochu stály ,ale už mluvily ,že to tak nechcete?Stalo se stalo ,co by ten chlap měl udělat ,aby jste zase byli v poho?
Berry, to máš těžko, může na ní něco platit, ale taky nemusí.
Ty to prostě chceš zachránit a ustát za každou cenu ![]()
Kytkou bych se oblomit nenechala ![]()
Co má ráda?
Co třeba nějaký romantický výlet na víkend
Budete sami 2 a vše si můžete v klidu vyříkat.
Víš, ono to vypadá, že jste v nějakém začarovaném kruhy a každá akce vyprovokuje další reakci. Co takhle opravdu naplánovat nějaký romantický víkend nebo večeři a zkusit si o všem promluvit a vše si vyjasnit. Dát si třeba i nějaký zkušební čas a ještě se k sobě nestěhovat, trochu zvolnit atd. Zeptej se jí, co se děje, řekni ji, jak je tobě. Tohle by asi zabralo u mě, jednání narovinu a nějaká dohoda.
Možná jsi toho spoustu vyprovokoval ty a ani o tom nevíš.
berry6666 píše:
Nikdo mi neporadí?Jsem zoufalý a nechci udělat další chybu.
Udělej, co ti říká srdce… I když ti tady budem říkat co máš dělat - dělat drahoty, nenechat s sebou zametat, stejně si tím musíš projít. Většinou ve vztahu je na tom hůř ten, který víc miluje.
Pokud jsi jí urazil, asi je dobré se omluvit. Třeba i písemně. Ale stručně.
Kytka a pozvání na večeři je také fajn ![]()
Pozor - **zoufalí lidé dělají zoufalé činy ** ![]()
No tak se podržte.Ve středu mi řekne ,že už to nemá cenu a teď se dívám do emailu ,a poslala mi fotky oveček ,které jsme chtěli prodat ,ty fotky jsem po ní chtěl před tím a poslala mi smlouvu z Čezu ohledně přípojky.Tak ona mi řekne že se chce vlastně rozejít a teď je to co?To už mě chce jenom využít?Já vemu v neděli kytku ,ještě jednou se omluvím ,to jsem fakt ujel a uvidím.Buď jo nebo ne.Co vy na to?
Možná, kdyby si začal diskusi tím, čím si jí očastoval /vypatlanec nebo jak to bylo/, resp. jak se oba vzájemně častujete nadávkami, byl by na vše jiný pohled
.
Na konci vlákna se vlastně dozvíme v čem je zakopaný pes ![]()
Držím pěsti…
Zvláštní zvrat..od popisu prapodivného a odsouzeníhodného chování přítelkyně, až k přehnané urážce a žehlení za každou cenu..
nejsi upřímný..Již nic radit nebudu..
Jak jsem již psala není kouře bez plamínku..