Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminy, můžete mi říct jestli vaše děti chodí někdy doma nebo venku zcela naboso? Mí kluci (8 a 13 let) nosí pořád ponožky a to zda je chladno nebo horko.
V celém bytě máme plovoucí podlahu jenom v koupelně keramickou dlažbu. Nevím jestli bych je měla naučit alespoň v létě chodit naboso, nebo raději zůstat i nadále u ponožek. U staršího syna se dostavuje puberta a nožky se mu potí trochu víc. Nosí vaše děti do školy nebo kdekoliv naboso třeba sandály nebo žabky? Přemýšlím jestli bych to mala doma zavést alespoň v létě jenom nevím jestli by kluci nemohli nastydnout
díky
Ahojik tak ja mam teprv rocni dcerunku…doma chodi v ponozkach a nekdy naboso
venku zatim jeste az tak nechodi a miva capacky ![]()
No, ten trinactilety by uz v sandalech mohl chodit naboso… Vzdyt je to mlady muz a vypada to fakt blbe.
Když to vezmu podle sebe, tak chodím v ponožkách i spát a naboso snad jen v koupelně a na pláži ![]()
Dcerka chodí jen v botách, má to nařízené od dr. Naboso má chodit na nerovném povrchu, tzn. venku na trávě, na písku atd.
To jako jdou i na pláž ve fuseklích? Jinak když je teplo, tak ano, chodí naboso.. Někdy i bez bot - po trávě a po písku na pláži. Na písek (ten s bábovičkama) jí dávám ponožky i do sandálků, protože je ještě telátko a neřekne, že jí to dře.
@adka78 ahoj Adko, já mám syna 2 roky, a ten miluje chůzi na boso, před barákem máme dětské hřiště s plážovým pískem a tam se caparti krásně vyběhají bosky a i maminky jsme rády, že se můžeme přidat a trochu promasírovat nohy ![]()
Doma máme také plovoučky a syn jak může tak si sundá ponožky, bačkůrky a lítá bos, no co nadělám, vím, že plovoučka není na boso ideální, ale co je dneska ideální, že?
Tak určitě bych v létě u tvých synů začala, je to zdravé a pro nohu přirozené
Náš 18m chodí venku naboso, když jsme na zahradě, je tak nejspokojenější.
Do otevřených bot bych tak velkým dětem ponožky nedala
Ještě se jim budou smát.
Mě podobný dotaz taky napadl, ale spíš proto, že nevím u malých dětí, jestli je to dobré, aby doma chodily naboso. Všichni doma chodíme v ponožkách, ale u 2leté nevím, jestli je to na nohy vhodné, chodit bez bačkor ![]()
Od malinka chodí doma (plovoucí podlaha), na zahradě (tráva, písek, hlína) naboso. Většinu léta běhají v crossech nebo sandálech - opět naboso. Jen do tenisek si berou ponožky a na doma jen když se ochladí
Bosy samozřejmě chodí, od doby co chodí. Papuče je moc nezaujaly, nosí je jen ve školce a škole. Na zahradě, u vody, kde se naskytne příležitost. Do sandálů nikdo ponožky nenosíme. Že by děcka nachladla od země bez papučí je stejná blbost jako to, že kojenec bez čopky nemůže být ani v parném létě.
Já se dneska prošla bosa pokojíčkem, a noha mě bolí ještě ted, takže u nás bez bačkor je to nebezpečný ![]()
Já se tedy myslím, že takhle velký děti by být naboso mohli, v sandálech zvlášť!
@jurášek 07.07.09 píše:
Já se dneska prošla bosa pokojíčkem, a noha mě bolí ještě ted, takže u nás bez bačkor je to nebezpečný
to máš dobrý, já tam ani neprojdu
![]()