Chození naboso u dětí

1
26.5.13 17:52

Chození naboso u dětí

Ahoj maminy, můžete mi říct jestli vaše děti chodí někdy doma nebo venku zcela naboso? Mí kluci (8 a 13 let) nosí pořád ponožky a to zda je chladno nebo horko. :) V celém bytě máme plovoucí podlahu jenom v koupelně keramickou dlažbu. Nevím jestli bych je měla naučit alespoň v létě chodit naboso, nebo raději zůstat i nadále u ponožek. U staršího syna se dostavuje puberta a nožky se mu potí trochu víc. Nosí vaše děti do školy nebo kdekoliv naboso třeba sandály nebo žabky? Přemýšlím jestli bych to mala doma zavést alespoň v létě jenom nevím jestli by kluci nemohli nastydnout :roll: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4087
26.5.13 17:54

Ahojik tak ja mam teprv rocni dcerunku…doma chodi v ponozkach a nekdy naboso ;) venku zatim jeste az tak nechodi a miva capacky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
26.5.13 17:55

No, ten trinactilety by uz v sandalech mohl chodit naboso… Vzdyt je to mlady muz a vypada to fakt blbe.

• Citovat
  • Upravit
12505

No, jo
Naboso do otevřených bot a do tenisek ponožky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595

Když to vezmu podle sebe, tak chodím v ponožkách i spát a naboso snad jen v koupelně a na pláži :lol:
Dcerka chodí jen v botách, má to nařízené od dr. Naboso má chodit na nerovném povrchu, tzn. venku na trávě, na písku atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
26.5.13 17:57

To jako jdou i na pláž ve fuseklích? Jinak když je teplo, tak ano, chodí naboso.. Někdy i bez bot - po trávě a po písku na pláži. Na písek (ten s bábovičkama) jí dávám ponožky i do sandálků, protože je ještě telátko a neřekne, že jí to dře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9469

@adka78 ahoj Adko, já mám syna 2 roky, a ten miluje chůzi na boso, před barákem máme dětské hřiště s plážovým pískem a tam se caparti krásně vyběhají bosky a i maminky jsme rády, že se můžeme přidat a trochu promasírovat nohy :pankac:
Doma máme také plovoučky a syn jak může tak si sundá ponožky, bačkůrky a lítá bos, no co nadělám, vím, že plovoučka není na boso ideální, ale co je dneska ideální, že?
Tak určitě bych v létě u tvých synů začala, je to zdravé a pro nohu přirozené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41882

Náš 18m chodí venku naboso, když jsme na zahradě, je tak nejspokojenější.
Do otevřených bot bych tak velkým dětem ponožky nedala :D Ještě se jim budou smát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
26.5.13 17:59

Mě podobný dotaz taky napadl, ale spíš proto, že nevím u malých dětí, jestli je to dobré, aby doma chodily naboso. Všichni doma chodíme v ponožkách, ale u 2leté nevím, jestli je to na nohy vhodné, chodit bez bačkor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.5.13 18:05

Od malinka chodí doma (plovoucí podlaha), na zahradě (tráva, písek, hlína) naboso. Většinu léta běhají v crossech nebo sandálech - opět naboso. Jen do tenisek si berou ponožky a na doma jen když se ochladí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
26.5.13 18:06

Bosy samozřejmě chodí, od doby co chodí. Papuče je moc nezaujaly, nosí je jen ve školce a škole. Na zahradě, u vody, kde se naskytne příležitost. Do sandálů nikdo ponožky nenosíme. Že by děcka nachladla od země bez papučí je stejná blbost jako to, že kojenec bez čopky nemůže být ani v parném létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9469
26.5.13 18:07

@ynax máme to doma podobně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.13 18:12

Já se dneska prošla bosa pokojíčkem, a noha mě bolí ještě ted, takže u nás bez bačkor je to nebezpečný :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1696
26.5.13 18:25

Já se tedy myslím, že takhle velký děti by být naboso mohli, v sandálech zvlášť!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
26.5.13 18:32
@jurášek 07.07.09 píše:
Já se dneska prošla bosa pokojíčkem, a noha mě bolí ještě ted, takže u nás bez bačkor je to nebezpečný :mrgreen:

to máš dobrý, já tam ani neprojdu :zed: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková