Chráníte Zemi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27.8.19 08:33

Při styku se zemí vždy zodpovědně používám kondom!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35753

Chránit zemi už znamená, že se člověk nesmí mazat u moře krémem? To je nějaká novinka zase? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková

No jasne. Neletam tryskacem jako Nekdo.. :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
26747

:lol: tak nakonec asi ten ochranář budu, protože brčko jsem neměla v puse asi deset let :think: jako že bych si někde dala malinovku a cucala ji brčkem :nevim: no a poslední dva roky jsem nikde nebyla letadlem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37127

No já nejdu do extrémů, ale nekupuju plasty pokud je to jenom trochu možné, brčka nepoužívám vůbec, na syna používám látkové pleny místo papírových a nepoužívám ani vlhčené ubrousky. ovoce a zeleninu máme domácí takže sáčky v obchodě beru minimálně. Nosim si svoje tašky na nákup. Teď mě nic dalšího nenapadá, sme v bytě takže možnosti mám trochu omezené, až bude dům plánuju ještě kompost, abych ještě zmenšila objem odpadu. Ale opalovacím krémem mažu hlavně děti, sama mám bledou pleť a hned se spálim, ale zas se nemazu denně, jelikož se celkově nerada vystavuju sluníčku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 08:54

@pikola Ne, jen v opalovacích krémech jsou látky, které poškozují korály. Klidně se mazat můžete a vlastně i musíte, pro svou ochranu, ale je lepší používat šetrnější opalovací krémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 08:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
27.8.19 08:55

A co děláš ty, zakladatelko? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
27.8.19 08:56

Ne, pouzivam kosmetiku, kremy, pytliky a vse co se mi hodi nebo potrebuji. Jen tridim odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 08:58

@Kriss Tina To je fajn :) Vždyť tohle stačí… Nemusíme to dělat na 100%, to snad ani nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 09:02

@Prigionia Sáčky v obchodě neberu, mám své. Nosím si s sebou tašku na nákup a nekupuji ty plastové. Brčka a,,víčka,, na nápojích (např. v kině) neberu, nosím si své kovové brčko. Mám znovupoužitelnou láhev, kterou si beru s sebou ven, abych si nemusela kupovat pití v pet lahvích.. Něco by se ještě našlo, ale tohle zatím stačí, ne? :think:

A normálně jsem se zeptala, nechci tím nikoho nějak poučovat, ale zajímá mě co lidé dělají a nebo ne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
27.8.19 09:18
@Anonymka0007 píše:
@pikola Ne, jen v opalovacích krémech jsou látky, které poškozují korály. Klidně se mazat můžete a vlastně i musíte, pro svou ochranu, ale je lepší používat šetrnější opalovací krémy.

Nikoho nechceš poučovat jo? :lol: :lol: tak to jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
27.8.19 09:21

V rámci zachování vody v krajině nečůrám na benzínkách ale do škarpy :)

A na dotaz. Sáčky se snažím brát svoje, pokud si vzpoměnu. Do jednoho sáčku nacpu více věcí z čehož má většinou strašnou radost pokladní :D
Není lepší brčko vůbec nepoužívat? Nejsam gay abych v hospodě musel cucat brčkem.

Nejsem si jistý, jestli nějak pomůže to, řešit mazání krémem u moře, když k tomu moři spálím xx litrů paliva v autě. :D

Co třeba praktické otázky. Vyhazujete jídlo, nebo nakupujete tak, aby jste to snědli?
Kupujete balenou vodu, nebo chlastáte z kohoutku? Takto bych mohl pokračovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
27.8.19 09:23

Tridim odpad, snazim se snizovat mnozstvi plastu, chodim do bezobaloveho obchodu, a nakupuju od lokalnich chovatelu a pestitelu, nekupuju balene piti, hodne zeleniny a ovoce mame z vlastnich zdroju. Preorganizovala a minimalizovala jsem uklidove prostredky a drogerii. V kosmetice jsem se preorientovala na pripravky bez penivych slozek a silikonu. U obojiho bylo hlavni motivaci spis to, ze mi to vadi na kuzi, na vlasy, ze to nechci pri uklidu dychat nebo ze me po cisteni zubu pravidelne pali zaha a z rasenky otekaji oci. Jedine „klasicke“ co pouzivam jsou jeste praci gely.
Po meste nejezdim autem, chodim pesky nebo jezdim na kole. Tak to je ta lepsi cast.

ALE zaroven. Pouzivam plno domacich spotrebicu vcetne susicky, mycky, klimatizace robovysavace. Mimo mesto jezdim autem. A celkove rada cestuji takze x hodin rocne nalitam letadlem. Konkretne do JV Asie. A pokazde, kdyz se odtud vratim jsem silne skepticka k tomu nasemu evropskemu snazeni. Netvrdim, ze se nema delat nic, ale pokud to budeme delat jenom my tak nemame sanci na zmenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.19 09:25

@Prigionia No to teda nechci, musíte hned po ránu zbrojit? Člověk se nemůže ani zeptat, nebo co jako?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová