Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Onehda byla na YouTube Duše K - ohledně zubů. Bylo tam řečeno, že pokud člověk dýchá pusou, může mít tento problém. Povídalo se tam o nějakém „rovnátku“. V případě zájmu si můžete dohledat.
Zakladatelko, začala bych tím, ze do obýváku půjde manžel. Proč bys měla ty? On je ten, který ve společné ložnici ruší.
A pak bych důrazně trvala na té spánkové laboratoři. Vsadím se, že bude mít spánkovou apnoe. Pokud ho tam dostaneš a bude přístroj používat, hrozně se mu uleví a tobě taky. Znám ze svého okolí opakovaně. Zlepšení kvality života vyrazné…
Pokud ale není ochotný svůj problém řešit a ještě na tebe vyjíždí, protože se potřebuješ vyspat, tak vztah v pořádku úplně není. ![]()
U nás pomohla návštěva ORL. Šel tam kvůli neustupujicimu zánětu v uchu, jinak bych ho tam nikdy nedostala🙄
A výsledkem byl chronický zanet dutin, kortikoidy do nosu, a klidné noci. Teď chrape už jen když je nastydlý.
A soucitim, u nás to bylo to samé. Neveril mi, byl na mě naštvaný, že ho budím. No, nebýt toho ORL, asi bych ho ze zoufalství udusila polštářem, je to děsně frustrující👿
@Anonymní píše: Více
Manžel je sobec. Nahraj ten jeho noční koncert a pustˇmu to. Hodně lidí si myslí, že jen tak pochrupuje a vůbec si neuvědomuje že zní jak motorovka.
Můj taky chrápe, a tak spíme odděleně. Snaží se mě nalákat abych spala s ním, ale nene, to bych ho v noci zamordovala polštářem ![]()
@Kruella píše: Více
Tak si zkus 3 dny po sobě pouštět v noci metal a spát u toho
to jsem na tebe zvědavá
rodinu rozbíjí on, když odmítá cokoliv řešit.
Poslala bych ho spat do obyvaku a nasledne poslala k doktorovi, at ten problem jde resit, protoze toto ok fakt neni ![]()
Nahrála bych to chrápání. Aby to slyšel.
Ať zhubne, dost chlapů potom přestane chrápat a ležet furt na zádech. Nebo mu na trička na spaní našij na záda kapsy a dej do nich na noc tenisák, ať nemůže ležet na zádech
Na vandrech se dřív chrápalům na noc přivazoval na záda kotlík
Jinak prodává se sprej Pssssst, který pomůže, když to není moc silné chrápání.
@Klávesa289 píše: Více
K čemu to bude? Když spí, tak stejně chrápání vědomě neovlivní. Ani to, jestli leží na zádech.
Jestli to chápu, tak ložnice máte oddělené, ale vy ho stejně slyšíte. Nešlo by tedy zainvestovat a odhlučnit jeho ložnici? Pak by to mimo slyšet nebylo a mohli byste dál normálně fungovat jako rodina… Jako asi to nebude levné, ale to není ani rozvod…
@rmot píše: Více
Aby to slyšel, jak nepříjemné to je. Někdo má pocit, že to nemůže znít tak hrozně. Jedna kolegyně okamžitě usíná a chrápe jako dřevorubec. Je to tak příšerné, že mi strachy tluče srdce. Úplně se dusí. Ale nepřizná si problém.
@rmot píše: Více
Spray je na nic, neúčinné. Pán se musí léčit
Taky mám chrápalistu. Celou dobu spím se špunty v uších. Když ho slyším i přes špunty, mlaskání nepomáhá. Tak se seberu a jdu někam jinam spát. Mám zaječí spaní. Vrátím se, až slyším, že je ticho. Chrápe ve vlnách. Ne furt. My jsme kontaktní, na sebe nalepení, takže oddělené spaní trvale nechceme.
Bude to v rodině. Protože syn taky chrápe. Už ve školce říkala učitelka, že nespal bez zařezávání.