Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Špunty do uší. Nebo si pouštěj na mobilu bílý šum nebo déšť, nebo tak něco. Videí na spaní jsou na YouTube mraky.
Tak ho v noci natoč, jak chrápe a ráno mu to pusť. Pak třeba uvěří a začne to řešit.
Operace, jinak se toho nezbaví. A může jít i o spánkovou apnoi, což je nebezpečné.
@884135 píše: Více
Nechci ti brát iluze, ale tyhle operace nemají úspěšnost snad ani 50 %. Je to hodně bolestivý zákrok s nejistým výsledkem, vím od kamaráda, znovu by to prý ani náhodou nepodstoupil. Vydrželo to dva měsíce a chrápe jako předtím.
Apnoe by se samozřejmě řešit měla, ovšem ten přístroj dělá kravál taky.
@884135 píše: Více
Přesně to jsem mu již několikrát říkala, bohužel však marně. Jsem zoufalá, fakt mě to už nebaví. A spát kvůli němu v obýváku ( je úplně na opačné straně baráku) prostě nebudu. Jsem ve stádiu, že bych byla schopná i vraždit, jak mě to v noci vytáčí. Mě spíš napadá, zda nemá někdo zkušenosti třeba jen se správným polštářem třeba, nebo kapky, bylinky… apod. Tohle se nedá, chrápe fakt strašně, když se do toho v noci opře… ![]()
@Anonymní píše: Více
Nic zázračného není. Někomu pomůže spát jen na boku, pro tyto účely se do zadní časti pyžama všíval tenisák.
@lucad77 píše: Více
No tak to už by mě vynesl v zubech zase on. Ta představa mě rozesmála 😁 - děkuji, to jsem snad dneska potřebovala 😁 👍
A to já bych prostě spala v tom obýváku třeba, nebo ať tam jde on
Než být nevyspalá…Nebo si udělat lůžko v obýváku, rozkládací pohovku nebo tak něco. Rozbíjet rodinu kvůli spánku a opustit chlapa, to by mi za to nestálo.
Hele, všespásné bylinky nic nezmůžou. Mateřídouška hrocha neumlčí. Tady zvítězíš jen útěkem ze společné ložnice. děláš dobře, že spíš jinde, čím v delší vzdálenosti, tím lépe. Tak snad ještě utěsnit dveře.
@Anonymní píše: VíceŘešila jsem to špunty ale ze všech mě bolelo uši. Jednou dostala proslov od kamaráda. Nechal se jim přesvědčit a šel do spánkové poradny. Těžká apnoe. Lékař téměř nevěřil svým očím když viděl výsledky. Doživotně bude spát na přístroji. A světe div se všichni se vyspime. Má energii, dobrou náladu, dle přístroje kvalitní spánek.
Já prý taky někdy nesnesitelne chrapu, manžel říká že někdy stačí zamlaskat a někdy do mě prostě šťouchne ať se nějak přetočím. Chrapu víc, když mám velký stres nebo únavu ![]()
Muž chrápe, když si dá s chlapama pivo po práci a to teda je mazec, to je slyšet na celý byt, takže ho opravdu budím drsně a snažím se usnout rychleji než zase spustí. Jakmile spím, už mě to neprobudí
@KáťaKašpi píše: Více
No a to u nás je takhle vlastně pořád a bez piva… Já už ho v noci budila také rázněji, když jsem s ním zatřásla. A mám to na talíři od rána. Jenže, kdyby to aspoň pomohla
. V práci jsem dnes mimo, místo faktur cvakam na net a hledám možné východisko. Ještě tři hodiny a padla. Hned pojedu do zdravotnických potřeb, třeba poradí. Dneska to zkusím řešit, tohle kdo nezažil, nepochopí… Hrůza je ještě nadnesené slovo. Já už nevím, jestli se smát, nebo brečet. Kolegyně že mě od rána řvou smíchy. Žádná podpora tady
. Aspoň jsem se trošku vyklidila. Díky Bohu za to, že bude víkend.
S manželem často chrápeme oba, prostě spíme odděleně. Navíc máme rozdílný spánkový potřeby, takže nám to vlastně vyhovuje víc než spolu.
Nedokážu si představit, že bych to měla poslouchat každý den, asi bych byla brzo obviněna z vraždy ![]()
Partner strašně chrápe. Ale fakt hodně. Je to čím dál horší. Spíme již odděleně. Přesto to slyším a bohužel jsem nucena jít a budit ho s tím, že ho prosím ať nechrápe a lehne si prostě na bok. Na dnešek už se to vyhrotilo v ranní hádku. Já nevyspala, on nevyspalý a mě už napadá jen to, jestli má tohle dál smysl. Máme spolu dvě děti, zázemí, dovolím si říct, že nám jinak nic neschází. Občasné dohady ohledně běžných věcí - normálně. Ale tohle už je šílený. On s tím nic dělat nehodlá a prý jsem blázen já. Že slyším i trávu růst. Absolutně to nechápe. Co s tím?