Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takový dotaz, máte některá zkušenost s chřipkou v těhotenství cca 6tt nějak mi není dobře boli mne v krku klouby svaly prostě vše co mne boli při normalni chripce. Potrebovala bych vedet jak se lecit a jak nejmene ublizit miminku.
Dekuju moc
Ja som pouzivala slanu vodu na grganie hrdla, potom pila teple mlieko s medom, alebo hltala med a v teplu lezala aby som vypotila tu chripku.
Inac ked zavolas svojmu praktickemu lekaru, on/a ti urcite poradi co mozes a co nesmis.
Teraz zase bojujem s chripkou (ale 29tt), a tento krat u mna vyzera bot serioznejse…
Lenco, prodělala jsem virózu v 2 měsíci při druhém těhotenství. Na krk a můžeš Bioparox, Sinupret, Vincentku - pít i pastilky. Na horečky Paralen, pokud bude horečka, rozhodně srážej. Kdyby ti bylo nějak zle, tak k praktickému, pokud uzná za vhodné, může ti napsat penicilinová ATB, ty můžou i těhule, neublíží miminku
Ať jsi brzo fit ![]()
Přeju rychlé uzdravení. ![]()
Jestli je to chřipka, nejdůležitější je si lehnout a co nejmíň fyzické aktivity.
Leni, myslím, že pravou chřipku nemáš. To bys totiž měla horečky cca 40 C. Nejspíš jsi jen hodně nachlazená. Mi na bolest v krku vždycky pomohl Stopangin (může i těhotná a kojící žena), pokud nemáš vyšší teplotu, tak lipový čaj, no a pokud teplotu máš, tak si vezmi Paralen (ten můžeš po celou dobu těhu i v době kojení). Samozřejmě pokud můžeš, tak jen v klidu lež, vem si peřinu a vypoť se. Každopádně držím pěsti, ať se co nejdříve uzdravíš ![]()