Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem.
Před dvěma lety jsem měla špatně přeléčené chlamydie.
Atb zabrali na chvíli, ale dostalo se to do kloubů svalů a CNS. To znamená bolesti stěhovavé, křeče a necitlivost končetin.
Rok jsem se z toho dostávala sama.
Další rok jsem měla klid, ale prodělala jsem stres a opět se z toho dostávám.
Chtěla bych dítě až to zase přejde, ale mám strach z přirozeného porodu v tom smyslu, že po té námaze by se to zase vrátilo a já bych byla nepoužitelná pro miminko.
Nevíte jak toto řešit? Jestli dr. by k tomuto přistoupil mým problémům a dalo by se udělat císař? ![]()
Chci mimčo, ale nechci toto zase pak znovu prožívat. Je to hrozné když necítíte půl těla a bolesti.
Díky všem. ![]()
V prve rade bych se zamerila na pricinu pac se ti to bude vracet porad. Ono to neni jen tak. Ja musela prejit na bezlepkovou dietu. A nevim jestli je CS mensi stres. On prirozeny porod muze probehnout hladce. Hojeni je lepsi. Muzes se hned starat o miminko a tak. Ja byla po SC min mesic nepouzitelna ![]()
No já se snažím lepek i cukr vyloučit. Zkouším i mléko a mléčné výrobky. Pomalu nevím co už jíst krom zeleniny a ovoce a vajec.
Já právě ani nevím zda by dr. byl svolný k císaři v mém případě. Zdali toto co mne postihuje stačí. ![]()
Můžu se zeptat, jaké chlamydie? Já měla roky plicní chlamydie a mycoplasmu, ale způsobovali mi hlavně opakované záněty nosolhtanu, anginy a velku unavu.
Tak s tím nemám zkušenosti, ale sehnala bych si nějakého dobrého gynekologa a probrala to s ním.
Myslíš ohledně toho dítěte a porodu?
Já jsem právě nová v Praze a hledám, ale nevím kde najít dobrého a který by toto pochopil.
@joli31 ahoj mohu se zeptat, co ti na ty plicni potvory pomohlo?
@Lucynka7
Ahoj, můžu se, prosím, zeptat jak se projevovalo napadení svalů? Já prodělala plicní chlamydie na podzim. Přišlo se na to poté, co jsem měla problémy s kolenem a stěhovavé bolesti dalších kloubů.
ATB jsem měla na deset dnů, po nich byla tak měsíc a půl úleva, ale postupně se bolesti vracely, začaly brnět ruce, nohy, bolet záda a teď novinka jsou i bolesti svalů a cukání všude po těle.
Mám za sebou základní vyšetření na neurologii, MRI (zdá se, že ok), rentgen nohou (beze změny), CT hrudníku, břicha a malé pánve (plicní uzlíky). Čeká mě ještě vyšetření na revmatologii, ale RA faktor mám negativní.
Co Ti k vyléčení tehdy pomohlo? A jak jsi na tom teď? Díky za každou radu, je to zoufalý stav…
@Lucynka7
Jinak já tedy měla chlamydie plicní (bez respiračních příznaků), ale bordel v těle asi umí udělat všechny druhy…