Chronický zánět vedlejších nosních dutin

1153
28.2.15 13:08

chronický zánět vedlejších nosních dutin

Ahoj, budu ráda za každou radu. Stále se léčím se zánětem vedlejších nosních dutin, opravdu hodně mě při něm pobolívá v uchu, občas tam i silně praskne a cítím tekutinu která nevyteče stane se to zejména když sním prášky na bolest nebo česnek, atb nezabírá dlouhodobě po měsíci se to vrátí, jaký absolvovat ještě vyšetření a jak předejít tomu aby se to dále nevracelo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12550
28.2.15 13:11
@quanavera píše:
Ahoj, budu ráda za každou radu. Stále se léčím se zánětem vedlejších nosních dutin, opravdu hodně mě při něm pobolívá v uchu, občas tam i silně praskne a cítím tekutinu která nevyteče stane se to zejména když sním prášky na bolest nebo česnek, atb nezabírá dlouhodobě po měsíci se to vrátí, jaký absolvovat ještě vyšetření a jak předejít tomu aby se to dále nevracelo?

ahojky, já mám jen alternativní tip, a to zkusit na pár týdnů vysadit všechny mléčné výrobky. Pomáhá to prý hodně, moje maminka na dutiny trpí jak pes a tohle je jediné, co jí zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
28.2.15 13:14
@majki.r píše:
ahojky, já mám jen alternativní tip, a to zkusit na pár týdnů vysadit všechny mléčné výrobky. Pomáhá to prý hodně, moje maminka na dutiny trpí jak pes a tohle je jediné, co jí zabírá.

to zkouším i špunty do uší když se jdu sprchovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
28.2.15 13:15
@quanavera píše:
to zkouším i špunty do uší když se jdu sprchovat.

jako aby ti do uší nenatekla voda? To podle mě nebude mít vliv…do těch dutin se ti takhle voda nedostane :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
28.2.15 13:28

@quanavera asi to zní jako blbost, ale moje mamka měla to samé a někdo jí řekl, že je to „alergie“ na nějakého člověka v okolí :oops: že si má uvědomit koho v okolí nesnáší a zkusit se přes to přenést a že to přejde. Tak si to uvědomila a fakt to přešlo 8o a to se s tím léčila několik let :palec: netuším jestli to bylo fakt tím, ale zabralo to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merde
28.2.15 15:03

@quanavera zjisti, zda nemas na neco alergii. me to napriklad chytalo po vine a to dokonce i po bezsulfatovem vine

• Citovat
  • Upravit
480
28.2.15 21:33

Mám to samé, chvíli jsem to nechala být, zkoušela homeo apod. Nic nepomohlo. Plácám se v tom snad 3. rok. Tak jsem minulý týden šla na ORL, poslali mě na CT, na jedné straně mi to zůstává malinko i po dobrání ATB a pak se tozas rozleze. Prá tam může být cysta. Kontrolují Ti dutiny tím sonografem(nebo co to je, něco jako ultrazvuk)? Jak to vypadá po dobrání atb, máš dutin zcela čisté?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
21.10.22 12:39

Ahoj, oživuji diskuzi. Mam také dokola záněty dutin a na rentgenu se ukázaly chronicky ztluštělé (zduřelé) stěny dutin. Takže tím pádem se na ně hned chytne každej bacil. Dostala jsem antibiotika na pokrytí, ale hlavní věc je, aby ty stěny splaskly a nebyly náchylný. Nějaký tip? Prolejvam konvičkou, dejcham Eucasol a mažu tymiánovou mast od Just…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
21.10.22 18:51

Zkuste nějakou dobu brát Sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
21.10.22 19:13
@lucad77 píše:
Zkuste nějakou dobu brát Sinupret.

Taky doporučuji sinupret.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
21.10.22 19:25

A na ORL nedali nějakou radu, jak na to? Třeba kapky s kortikoidama (Momox) a antihistaminika. Obojí jsem měla předepsano na splasknuti sliznic při zánětu dutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
21.10.22 21:06

Ne, dostala jsem naky prášky na splasknutí, ale kortikoidy ne…(naštěstí)…prý je to taky pak furt dokola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24762
21.10.22 21:55
@4Mia píše:
Ne, dostala jsem naky prášky na splasknutí, ale kortikoidy ne…(naštěstí)…prý je to taky pak furt dokola…

No ale to, co vám dali, na vás zjevně dostatečně neúčinkuje, když se vám to pořád vrací. Takže nevím, jestli bych ty kortikoidy tak šmahem zavrhovala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí