Chtěli bychom založit e-shop, co vše je třeba?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
...
@Realityismore píše:
A pocitas s tim, ze je treba mit cash do zacatku, abys ty knihy mohla vykupovat? A i s tim, ze ti treba budou lezet doma (a s tim i penize v tom), protoze nikdo nechce neco, co fyzicky nemas a budes teprve shanet.
Musis mit ucet, kam ti budou chodit platby, s tim by zase mohl byt problem na FU atd. Fakturacni system. Ucetnictvi. Predstavujes si to velmi naivne.
Tak všechny tyto věci přes něj (účet), takže proč problém na fú? Účto si myslím dělá sám…
Jinak už mi dvě plné krabice doma leži ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše:
Tak všechny tyto věci přes něj (účet), takže proč problém na fú? Účto si myslím dělá sám…
Jinak už mi dvě plné krabice doma leži
Dvě plné krabice pro e-shop? No to je terno.
Nic nebude na tebe, tak kde máš nějakou záruku, že případné výdělky (o kterých, jak to tak čtu, pochybuju) se dostanou i k tobě?
Dnes mají problémy s kupní silou i obrovské zavedené e-shopy, natož nějaký malý, nový, s asi ne moc kvalitním contentem, bez znalosti SEO, UX apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše:
Dvě plné krabice pro e-shop? No to je terno.
Nic nebude na tebe, tak kde máš nějakou záruku, že případné výdělky (o kterých, jak to tak čtu, pochybuju) se dostanou i k tobě?
Dnes mají problémy s kupní silou i obrovské zavedené e-shopy, natož nějaký malý, nový, s asi ne moc kvalitním contentem, bez znalosti SEO, UX apod.
Náhodou!
Na to, že zdrojem knih k prodeji jsou knihobudky a domácí knihovna, kterou postupně rozprodává, jsou 2 krabice slušný výkon. ![]()
Jasně, že je to celé další nesmysl v řadě zakladatelčiných životních peripetií. ![]()
Na jejím místě bych si začala intenzivně hledat ofiko práci a jediné téma, které bych tady založila by bylo " Prosím o nasměrování, kde hledat práci s ID". ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše:
Jinak už mi dvě plné krabice doma leži
No a tvoje nebude vůbec nic. Všechno by šlo přes něj? Proč tak komplikovaně? Jinak teda, být tebou, tak tohle pustím z hlavy. Tohle přece není jen o vytvoření eshopu. On by si na to zařídil živnostenský list? Na FŮ nahlásil číslo účtu, dělal přiznání? A to všechno kvůli tobě, abys měla nějakou kačku? Představ si, že máš už hotové stránky, ty ale nikdo jen tak nenajde, protože je nikdo nezná. Takže je potřeba nějaká reklama, musíš platit doménu, aby ses dostala do předních příček vyhledávače atd. I tak je to ale naprosto o ničem, protože nemáš co nabídnout natolik, aby někdo nakoupil u tebe, místo v ověřeném eshopu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše:
Něco malého na doma neni šance a já to nechci ofiko, max. možná na dohodu, ale nevím nevím…Proč fin. průšvihem, na mě by nic nebylo…
Takže on by platil ze svého provoz e-shopu i reklamu a ty bys jen kasirovala 100% čistého zisku?
To už by ho vyšlo levněji ti ty dvě stovky měsíčně (při optimistickem výhledu) posílat rovnou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
@Semtex píše:
Takže on by platil ze svého provoz e-shopu i reklamu a ty bys jen kasirovala 100% čistého zisku?To už by ho vyšlo levněji ti ty dvě stovky měsíčně (při optimistickem výhledu) posílat rovnou
Tak to určitě ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dája999 píše:
Náhodou!
Na to, že zdrojem knih k prodeji jsou knihobudky a domácí knihovna, kterou postupně rozprodává, jsou 2 krabice slušný výkon.Jasně, že je to celé další nesmysl v řadě zakladatelčiných životních peripetií.
Na jejím místě bych si začala intenzivně hledat ofiko práci a jediné téma, které bych tady založila by bylo " Prosím o nasměrování, kde hledat práci s ID".
Tak kde prosím? Samaozřejmě podle možností, které jsem psala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše:
Tak kde prosím? Samaozřejmě podle možností, které jsem psala…
Třeba KFC přijímá lidi s pracovním omezením.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Trochu si protirecis. Pises, ze s ID nesmis pracovat, ale hledas praci na doma nebo aspon na DPP. Neznam nikoho s ID, kdo by mel prakticky zakazane pracovat.
To si zjisti, jak to presne je a co muzes a nemuzes. Nebo ti na to prijdou a jeste o ten ID prijdes.
Vymyslet takove krkolomne podnikani pro par korun? Na tisice mesicne to nevypada.
A proc by to ten kamarad delal? On bude mit vsechnu praci s tim, rizika. Byl by blby, kdyby do toho sel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byznisplán- prodej knih „vybraných“ (prakticky na úrovni nemorálního jednání) z knihobudek. Nestačil by na to fejsbůk? Protože vrážet do toho nějaké peníze mi přijde dost riskantní. Dají se vykupovat i knihy z pozůstalostí, ale asi to bude dost žrát prostor. A už se vidím, jak s radostí kupuji knihu za 50,– a platím tak 89,– poštovné. Kolik se prodá? 10 knih za měsíc? SOC/ ZDRAV- pořád mi to nedává smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
@Semtex píše:
Třeba KFC přijímá lidi s pracovním omezením.
Tak to si nečetla nic
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Byznisplán- prodej knih „vybraných“ (prakticky na úrovni nemorálního jednání) z knihobudek. Nestačil by na to fejsbůk? Protože vrážet do toho nějaké peníze mi přijde dost riskantní. Dají se vykupovat i knihy z pozůstalostí, ale asi to bude dost žrát prostor. A už se vidím, jak s radostí kupuji knihu za 50,– a platím tak 89,– poštovné. Kolik se prodá? 10 knih za měsíc? SOC/ ZDRAV- pořád mi to nedává smysl.
Knihy nemám z knihobudky, už měsíce nefungují, knihy bych chtěla prodávat nové, normálně košér, žádný podvod.
To co mám doma je slabý přivýdělek, hodně času a málo peněz samozřejmě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Monik29 píše:…plus tedy chodím do takové skříně, kde lidi dávají věci a pak se paažím za apde prodat.
Prodávat nové knihy mě osobně přijde jako „nerozumné“. Marže se vezme kde? Protože solidní nákupka bude asi záviset na odběrech a to tu nehrozí. Navíc je spousta zavedených knihkupectví, které prodávají ve velkých objemech a mají i sortiment. Šanci vidím v zaměření se na nějaký specifický obor/ koníčka/ skupinu zákazníků. Ale knihy jsou hrozně drahé, takže koupit 50 nových knih je tak na 10.000 min.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše:
Knihobudky fungují už dost dlouho, jen v tom akčním covidovém čase byly „mimo provoz“.Prodávat nové knihy mě osobně přijde jako „nerozumné“. Marže se vezme kde? Protože solidní nákupka bude asi záviset na odběrech a to tu nehrozí. Navíc je spousta zavedených knihkupectví, které prodávají ve velkých objemech a mají i sortiment. Šanci vidím v zaměření se na nějaký specifický obor/ koníčka/ skupinu zákazníků. Ale knihy jsou hrozně drahé, takže koupit 50 nových knih je tak na 10.000 min.
U nás ne, všechny zrušily před x měsíci a opravují je či co.
To mě právě zajímalo, jak to chodí. I Když možná něco jako Trhknih by nebylo špatné
Ale tam vkládají samy lidé a je s tím asi dost problém. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bydlím v Prazue a tady budky jedou. A občas jsou tam i skvosty, které bych já z ruky nedal. Hlava XXII např.
Já bych si - jako průzkum- vybral 10 knih z různých „oborů“ a zkusil bych je sehnat jako koncový zákazník. Pak by se vidělo. A nejsem si jist, že se u knížek dá mít „všechno“ skladem u dodavatele. Že si někdo něco objedná a já to pak teprve budu shánět a pošlu mu to za 10-14 dní. Navíc by to bylo hrozně drahé a nemyslím, že jdou na zákazníka přenášet všechny náklady. A pak je tu veliká past na peníze- neodebrané nákupy… to by asi samo vydalo na knihu. Nemluvím o případných reklamacích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit