Chudí a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
11.11.23 18:14
@Anonymní píše:
Ahoj, jak jste nekdo zvladli mit rodinu a manzelstvi aniz byste meli dluhy a tim, ze oba jste vydelavali malo a zili v najmu?
Jde to? Sama jsem z chudsi rodiny, jedinacek. Rodice v najmu, ja ve spolubydleni. Ale nikdy mi nic nechybelo.
Dluhy nebyly ani hlad.
Nevydelavam moc, ale vyziju v pohode.
Nikomu nezavidim, ale jak zvladnou mkt rodinu chudi delnici, hlidaci atd profese kde maji 130 korun-150/h? Tajovych inzeratu je v novinach plno.
Kdyz kazdy vydela kolem 20000 mesicne a najem stoji stejne?
Jako jeden celyplat jde na najem.
40000-20000=20000. A kdyz maji deti to nechapu jak vyziji. Nedejboze nemoc, ztrata prace?

Jsou uplne v haji, co jineho.
A berou davky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1008
11.11.23 18:15

@Keyllah budou se ti slušně vydělávající strhávat z kůže víc a víc, až to přeroste v občanskou válku. Beze srandy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 18:16
@janickaIII píše:
Jenže on život v devadesatkach a teď byl dost jiný. Jsem dítě samozivitelky, vyrostla jsem v devadesátkach. Máma na nás 3 byla sama a měli jsme to co píšeš taky, žádné sociální dávky tedy nebyly. Máma měla jen 500,– výživné. A když se podíváš na samozivitelky dnes? A vlastně i běžné rodiny? Musí mít sociální dávku na bydlení… Zvláštní.

A zisky z toho bydleni nejdou statu, ale soukromym subjektum, velmi casto nadnarodnim korporacim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
11.11.23 18:17
@KaZeAd píše:
@Keyllah budou se ti slušně vydělávající strhávat z kůže víc a víc, až to přeroste v občanskou válku. Beze srandy
:think: dost možná máš pravdu, ale co s tím?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 18:17
@KaZeAd píše:
@Keyllah budou se ti slušně vydělávající strhávat z kůže víc a víc, až to přeroste v občanskou válku. Beze srandy

Chyba. Oba tabory by se meli spojit a jit provest defenestraci spolecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.11.23 18:20
@Keyllah píše:
souhlas, jen jak se toto vyřeší, až stát nebude mít na státní příspěvky a dávky? protože to se jednou dost možná stane…

Až stát vyhlásí bankrot, tak očekávám, že se staneme malou kolonií Rakouska nebo Německa.
Někdy si říkám, jestli to opravdu není cílená likvidace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837

Tak my jsme dva a máme oba plat momentálně stejný 30-32k. Tzn. 60-64k měsíčně, s tím že platíme nájem 21k. Je to prostě bohužel fakt hodně. Ale máme se dobře, hodně bysme i ušetřili, ale cestujeme, jíme hodně zdravě a plnohodnotně, jezdíme na výlety, chodíme do kina, na večeře, apod. Na vlastní bydlení nemáme a pravděpodobně ani nenašetříme, na dítě si taky asi budeme muset počkat a když bude, tak budu muset mít aspoň částečný úvazek. 4 roky doma nebudu. Jídlo mi momentálně nepřijde nějak drahé, hodně věcí by se dalo odpustit, nejvíc mě trápí to bydlení. ale už se s tím smiřujeme. Oba dal zvyšujeme kvalifikaci a je reálné, že za rok budeme mít oba o dalších 5-10 tisíc víc. Ale mohli bysme se vykašlat na vše navíc a jen šetřit a šetřit, ale to se mi nechce. Peníze budou my nebudem. Víc než bydlet v nájmu, mě děsí si vzít hypotéku na 30 let na x milionů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
@KaZeAd píše:
To je právě to, že nevím. Za mě je jediná možnost nastavit ten cenový strop „zhůry“ jak někdo zmínil výše. Ale je mi jasné, že to pravděpodobně nikdy nenastane. Ale vidím to jako řešení, protože neustálé zvedání platů vede akorát k tomu, že nakonec chleba bude stát tisícovku, prostě začarovaný kruh. Upřímně, vydělávat dneska 30 tisíc (což jsem před pár lety vnímala jako slušný plat) a za bydlení dát 20, asi se jdu oběsit :(Příspěvek upraven 11.11.23 v 18:17

Strop, jenže kdo to zaplatí? To už zavání řízenou ekonomikou. A neříkám, že to bylo vždy špatně.
Já zas nevím co si myslet o tom jak lidé pláčou. Na jednu stranu jsou obchody plné, a na stranu druhou lidi pláčou že nemají na nájem… Kde je pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76511
11.11.23 18:22
@Kelsey píše:
Až stát vyhlásí bankrot, tak očekávám, že se staneme malou kolonií Rakouska nebo Německa.
Někdy si říkám, jestli to opravdu není cílená likvidace.

a že ta likvidace jde nynější vládě na jedničku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
11.11.23 18:22

A teď si ještě vezměte, že by se doplácelo za běžné lékařské zákroky typu císařský řez a podobně. Ono zdraví do určité míry ovlivníte, ale vše také ne. Už teď je pro mnoho lidí, kteří normálně vydělávají, problematické zaplatit u zubaře, když ho vůbec mají…
Jak říkám, spoustu věcí ovlivníte, ale spoustu ne, zvlášť když musíte kupovat ty levnější potraviny. Neříkám polotovary, pouze levnější potraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32897
11.11.23 18:23
@janickaIII píše:
Když je jeden na RD, tak je mnohdy tato výše příjmu běžná. A i po RD si dovedu představit, že v některých regionech dají manželé dohromady sotva 60tis. a toto je skutečně střední třída. Nebo kdo pro Tebe střední třídu představuje? Jaký má mít příjem?

V některých regionech i mnohem méně. Když jsme měli kolem 45-50, tak jsem už měla pocit, jak se máme dobře. A to je tak pár let zpět. Rodina, kdy jeden je na RD klidně má jen třeba 35 tis. 60 ani omylem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.11.23 18:23
@KaZeAd píše:

Nepreroste. Protože pracující člověk na to čas nemá. A nadnárodní korporace ho nepustí „válčit“. A pak přijde zas nějaký „sociální“ politik, který tomu rvoucimu plebsu hodí nějakou drobnou tisícovku do chřtánu. A dál bude klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
11.11.23 18:24
@stinga píše:

to tedy ano…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
11.11.23 18:25
@andelka83 píše:
V některých regionech i mnohem méně. Když jsme měli kolem 45-50, tak jsem už měla pocit, jak se máme dobře. A to je tak pár let zpět. Rodina, kdy jeden je na RD klidně má jen třeba 35 tis. 60 ani omylem.

Mě to nevysvetluj. Jsou tu tací, kteří tvrdí, že příjem 50tis na rodinu má jen spodina společnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
11.11.23 18:25
@stinga píše:

Tahle vláda dává dokupy to, co tady mistr čobolák za x let způsobil. Po nás potopa. To je přesně to, co dělají negramotní lidé. Dělají že se mají dobře, přitom je to vše jen na dluh. To, že to někdo musí zastavit je nezajímá. On to někdo někdy zaplatí. Šup další tisicovečka pro vás. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat