Chudí a rodiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sylvania 333
U nás na jihu Moravy Lidl frčí… V našem maloměstě nemáme Kaufland, který - podle mne - má s Lidlem nejnižší ceny, (Penny a Globus neznám, nechodím), Billa se v něčem dá plus když má akce, Albert má ceny vysokohorské a Tesco (mimochodem, 10% tam nedávno koupil BlackRock) ignoruji pro jeho bordel a vysokohorské ceny už celé desetiletí.
Co jsem ale chtěla, Sylvania, dnes četla o tom, jak inspekce zavřela Lidl v Pardubicích, tolik tam bylo špíny a plesnivé maso(!!!) a to samé v Albertu (to chápu). K tomu dodávám: u nás v Lidlu maso vypadá nádherně, líp než u řezníka, už roky… asi proto, že to v něm u nás frčí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 Moc pěkně napsané, takové zkušenosti a nakonec pěkné vzpomínky mám taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Jsou uplne v haji, co jineho.
A berou davky.
Hele ne vždycky.
Dost záleží na lokalitě, kde bydlí, jestli město/vesnice, a taky jestli musí platit pronájem nebo svoje.
Příklad můj tchán a tchyně. On je elektrikář, teď před důchodem už kvůli špatnému zdraví dělá ve fabrice vrátného. Plat snad nikdy neměl ani 20 čistého. (Malá vesnice, chudý kraj). Ona učitelka. Taky měla vždy málo. Ale mají svůj barák, který zdědil a tak se má vlastně dobře. Našetřili i z malých platů, jednak to bylo spoustu let a druhak jsou takoví skromní a umí šetřit atd. Takových lidí je dnes ale fakt pomálu. Hlavně mladší generace, máš pravdu, chce všechno hned. Ono je to i tou masáží médií a sociálních sítí, člověk musí být vyspělý a odolný, aby mu bylo jedno, co mají ostatní a netrpěl touhou se vyrovnat tomu konzumnímu stylu života, třeba i za cenu dluhů.
Příspěvek upraven 11.11.23 v 22:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BeaL píše:
@Sylvania 333
U nás na jihu Moravy Lidl frčí… V našem maloměstě nemáme Kaufland, který - podle mne - má s Lidlem nejnižší ceny, (Penny a Globus neznám, nechodím), Billa se v něčem dá plus když má akce, Albert má ceny vysokohorské a Tesco (mimochodem, 10% tam nedávno koupil BlackRock) ignoruji pro jeho bordel a vysokohorské ceny už celé desetiletí.Co jsem ale chtěla, Sylvania, dnes četla o tom, jak inspekce zavřela Lidl v Pardubicích, tolik tam bylo špíny a plesnivé maso(!!!) a to samé v Albertu (to chápu). K tomu dodávám: u nás v Lidlu maso vypadá nádherně, líp než u řezníka, už roky… asi proto, že to v něm u nás frčí…
no já žiju ve Zlínském kraji a zkušenosti s obchody tu máme úplně jiné - Kaufland a Tesco má ceny nejvyšší, do Kauflandu jsme dřív jezdili pořád, teď vůbec - i v akci je tam draho a mimo akce jsou ceny, že vždy nechápu, kam na to chodí, má matka vždy prohodí, že jestli se posr.ali v kině, v Tescu je největší pořádek, ale draho, ale tam bylo draho vždy,
v Albertu se ceny jakž takž dají, ale naprosto zmatený „zasedací pořádek“ - sortiment je úplně nelogicky vyskládaný, všechno je všude a prodejna tak obrovská, že by zákazníci mohli jezdit na kole, v Bille mívají fajn akce, Lidl není špatný, ale nejlepší sortiment a nejvyšší slevy jsou v Penny, takže nakupujeme téměř výhradně v Penny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
My máme příjem na rodinu cca 50 tisíc a cca 30 tisíc jde na nájem, pojistky atdze 20 tisíc uživit a ošatit celou rodinu, zvlášť třeba s dietními omezeními, je takřka nemožné
Věřím, to je opravdu šílené. My máme cca 75 tisíc, jsme dva a dvě děti a dalo by se říct, že je to skvělé, jenže děti mají určitá znevýhodnění a nevíme, zda to jednou v dospělosti sami zvládnou. Jenže na tom nejsou tak, aby dostali důchod, takže šetříme pro ně na bydlení a na jejich současný rozvoj a jedeme na doraz. Mě stačí, když jdu nakoupit a květák stojí 60 a je tzv. levný, nebo párky 75 a mám infarkt. Takže 50 tisíc je málo, zvlášť když dáváš na bydlení 30.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Stat chce deti, ale lidi na to nemaji penize, kam pujdou mladi s detmi bydlet?
já si nemyslím, že stát chce děti, často se to tady v diskusích zmiňuje, ale já nějak nechápu, kam na to všichni chodítě, že stát chce děti?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
já si nemyslím, že stát chce děti, často se to tady v diskusích zmiňuje, ale já nějak nechápu, kam na to všichni chodítě, že stát chce děti?
Tak chce jen ty děti, jejichž rodiče podporuje, že…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Denisa56 píše:
Ja jenom tyhle dva, jedu kolem, jen zajedu na parkoviste, tak s tim nemam problem.
Jasný. Jen jsem chtěla říct, že dneska takhle šetří i ti, co ještě před pár lety nešetřili a vysmívali se důchodcům že loví slevy v letácích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
Tak logicky by stát ty děti chtít měl. Další dańoví poplatníci…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BeaL píše:
Tak chce jen ty děti, jejichž rodiče podporuje, že…
nó, asi jo, ale nevím proč chce děti, které bude také celý život podporovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 píše:
Tak logicky by stát ty děti chtít měl. Další dańoví poplatníci…
ti, kteří v ČR vystudují a pak žijí a pracují v cizině, tu moc daní nepoplatí,
děti minority daně také platit nebudou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Věřím, to je opravdu šílené. My máme cca 75 tisíc, jsme dva a dvě děti a dalo by se říct, že je to skvělé, jenže děti mají určitá znevýhodnění a nevíme, zda to jednou v dospělosti sami zvládnou. Jenže na tom nejsou tak, aby dostali důchod, takže šetříme pro ně na bydlení a na jejich současný rozvoj a jedeme na doraz. Mě stačí, když jdu nakoupit a květák stojí 60 a je tzv. levný, nebo párky 75 a mám infarkt. Takže 50 tisíc je málo, zvlášť když dáváš na bydlení 30.
Jsme na tom podobně. Momentálně je největší položka jejich rozvoj a jejich jídlo… na budoucnost, jací budou, zatím raději nemyslím (samozřejmě to neznamená, že se nepřipravuju na různé možnosti…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@taralevoe píše:
Hele ne vždycky.
Dost záleží na lokalitě, kde bydlí, jestli město/vesnice, a taky jestli musí platit pronájem nebo svoje.Příklad můj tchán a tchyně. On je elektrikář, teď před důchodem už kvůli špatnému zdraví dělá ve fabrice vrátného. Plat snad nikdy neměl ani 20 čistého. (Malá vesnice, chudý kraj). Ona učitelka. Taky měla vždy málo. Ale mají svůj barák, který zdědil a tak se má vlastně dobře. Našetřili i z malých platů, jednak to bylo spoustu let a druhak jsou takoví skromní a umí šetřit atd. Takových lidí je dnes ale fakt pomálu. Hlavně mladší generace, máš pravdu, chce všechno hned. Ono je to i tou masáží médií a sociálních sítí, člověk musí být vyspělý a odolný, aby mu bylo jedno, co mají ostatní a netrpěl touhou se vyrovnat tomu konzumnímu stylu života, třeba i za cenu dluhů.
Příspěvek upraven 11.11.23 v 22:10
S tím že mladá generace chce všechno hned bych byla opatrná. Nemyslím si že by to bylo až tak u všech. Mi připomínáš mou matku. Ta o o nás tvrdila taky, jak bychom chtěli všechno hned. A to jsme začínali s mužem na ubytovně, zatímco ona se ve 20 vdala, dostali od zaměstnavatele s tátou byt a oba práci. O tom se mladým může už jen zdát, i v devadesátkách už to nebylo. Dnes mladí na hypotéku jen tak nedosáhnou. Ale jo, oni chtějí všechno hned.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
A kde je tedy problém?
S dávkami na bydlení je problém, že za bydlení si mohou říct majitelé bytů nehorázné částky. U nás ve městě je teď běžné za garsonku 12000+ energie, před 10ti lety to byla částka na 3+kk se vším. Jenže dneska každý počítá s tím, že na zbytek si řeknou o dávku a tak to těm majitelům zaplatí předražené hypotéky, které si na tyto investiční byty vzali. Proč by to nenapálili, že jo. Buď jim za to člověk dá třeba 8000 a nikde nežádá (majitel získá jen těch 8000), nebo jim to napálí a pak zaplatí nájemce stále 8000 a dalších 5000 jde z dávek, majitel však získá 13000. Městských bytů je strašně málo, nedokáží tak ovlivnit nájemné u soukromníků. Žádné zastropovaní také není, alespoň pokud vím.
My musíme teď taky vydržet s 50ti na měsíc. Já se sice vrátila z rodičáku, ale u partnera propouštěli ve velkém a šel s platem (snad dočasně) dolů. Na proplacení všeho nám to stačí a na nic nárok nemáme. Ale už to není na tvoření rezerv, v restauraci jsem jedla naposledy asi před nástupem na rodičák a holt musím vše dobře plánovat, aby se neplýtvalo. Vyjít se s tím dá, ale na spokojený život bez stresů z návštěvy zubaře, na to to není
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg píše:
S dávkami na bydlení je problém, že za bydlení si mohou říct majitelé bytů nehorázné částky. U nás ve městě je teď běžné za garsonku 12000+ energie, před 10ti lety to byla částka na 3+kk se vším. Jenže dneska každý počítá s tím, že na zbytek si řeknou o dávku a tak to těm majitelům zaplatí předražené hypotéky, které si na tyto investiční byty vzali. Proč by to nenapálili, že jo. Buď jim za to člověk dá třeba 8000 a nikde nežádá (majitel získá jen těch 8000), nebo jim to napálí a pak zaplatí nájemce stále 8000 a dalších 5000 jde z dávek, majitel však získá 13000. Městských bytů je strašně málo, nedokáží tak ovlivnit nájemné u soukromníků. Žádné zastropovaní také není, alespoň pokud vím.
My musíme teď taky vydržet s 50ti na měsíc. Já se sice vrátila z rodičáku, ale u partnera propouštěli ve velkém a šel s platem (snad dočasně) dolů. Na proplacení všeho nám to stačí a na nic nárok nemáme. Ale už to není na tvoření rezerv, v restauraci jsem jedla naposledy asi před nástupem na rodičák a holt musím vše dobře plánovat, aby se neplýtvalo. Vyjít se s tím dá, ale na spokojený život bez stresů z návštěvy zubaře, na to to není
ano, s těmi přepálenými nájmy, které dotuje stát, je to okrádání státu za bílého dne - ale stát to tak nastavil, někde se stala obrovská chyba, trvá to spoustu let a nikdo s tím nic nedělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit