Chudí a rodiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stinga píše:
ano, s těmi přepálenými nájmy, které dotuje stát, je to okrádání státu za bílého dne - ale stát to tak nastavil, někde se stala obrovská chyba, trvá to spoustu let a nikdo s tím nic nedělá
bodejť by s tím něco dělali, když ty investiční byty mají právě ti mocní. že jo. A ti je často získali privatizací městských bytových fondů po revoluci - viz brněnská ODSka.
Pravda je taková, že volný trh, co se týče bydlení, selhává. Ale běda mluvit o regulování nájmu nebo výstavbě státních bytů, to dostane nálepku „komunismus“ protože skupinám zmiňovaným výše se to nehodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
ano, s těmi přepálenými nájmy, které dotuje stát, je to okrádání státu za bílého dne - ale stát to tak nastavil, někde se stala obrovská chyba, trvá to spoustu let a nikdo s tím nic nedělá
ano, ano, i tohle stát podporuje
jen,
považuje to vláda za chybu, že to tak udělala a že to trvá spoustu let? Já myslím, že NE! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
bodejť by s tím něco dělali, když ty investiční byty mají právě ti mocní. že jo. A ti je často získali privatizací městských bytových fondů po revoluci - viz brněnská ODSka.
Pravda je taková, že volný trh, co se týče bydlení, selhává. Ale běda mluvit o regulování nájmu nebo výstavbě státních bytů, to dostane nálepku „komunismus“ protože skupinám zmiňovaným výše se to nehodí.
Kdyby zmizeli vsichni, kdo ze statnich penez cucaji pro sebe (a tim myslim firmy, napojene na ty, co rozhoduji) tak tady prehrabujem prachy vidlema
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mrg píše:
S dávkami na bydlení je problém, že za bydlení si mohou říct majitelé bytů nehorázné částky. U nás ve městě je teď běžné za garsonku 12000+ energie, před 10ti lety to byla částka na 3+kk se vším. Jenže dneska každý počítá s tím, že na zbytek si řeknou o dávku a tak to těm majitelům zaplatí předražené hypotéky, které si na tyto investiční byty vzali. Proč by to nenapálili, že jo. Buď jim za to člověk dá třeba 8000 a nikde nežádá (majitel získá jen těch 8000), nebo jim to napálí a pak zaplatí nájemce stále 8000 a dalších 5000 jde z dávek, majitel však získá 13000. Městských bytů je strašně málo, nedokáží tak ovlivnit nájemné u soukromníků. Žádné zastropovaní také není, alespoň pokud vím.
My musíme teď taky vydržet s 50ti na měsíc. Já se sice vrátila z rodičáku, ale u partnera propouštěli ve velkém a šel s platem (snad dočasně) dolů. Na proplacení všeho nám to stačí a na nic nárok nemáme. Ale už to není na tvoření rezerv, v restauraci jsem jedla naposledy asi před nástupem na rodičák a holt musím vše dobře plánovat, aby se neplýtvalo. Vyjít se s tím dá, ale na spokojený život bez stresů z návštěvy zubaře, na to to není
Hele mě nevysvetluj, že 50 tis je někde běžný příjem na rodinu. Věřím tomu a ani to nemusí být poslední dělník někde ve skladu. Jenže prý to není pravda, tak já nevím.
A jo s těmi příspěvky na bydlení to je naše zkáza. Mě se před lety dokonce stalo, že se mi z obce snažili dohodit do bytu nájemníka, kterého jsem z určitých důvodu nechtěla. A oni na mě na férovku, že když tam toho nájemníka přihlásim mužu si říct nadstandardní nájemné, že ho budou platit z obce. Tak asi tak… A letos mi jedna čerstvá absolventka VŠ plakala, jak se marně snaží najít podnájem, že buď se s nimi majitel ani neobtezuje nebo je to neskutečně přepálené. Jako fakt je mi takových lidí líto. Úspěšně skončí školu, jsou na začátku, mají chuť, jsou šikovní a pak nemají kde bydlet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
já si nemyslím, že stát chce děti, často se to tady v diskusích zmiňuje, ale já nějak nechápu, kam na to všichni chodítě, že stát chce děti?
Ne stát fakt děti nechce. Dle toho kam je směrována podpora, tak to vypadá, že stát chce důchodce a různé lgbt a podobné skupiny. Děti a běžná hetero rodina už je dávno velmi obtížný druh, který je třeba zlikvidovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Kdyby zmizeli vsichni, kdo ze statnich penez cucaji pro sebe (a tim myslim firmy, napojene na ty, co rozhoduji) tak tady prehrabujem prachy vidlema.
Presne tak. Tady se lidi perou o tisicovku nejake davky pro deti, ale kdyby vedeli, kam tecou jejich penize…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Ne stát fakt děti nechce. Dle toho kam je směrována podpora, tak to vypadá, že stát chce důchodce a různé lgbt a podobné skupiny. Děti a běžná hetero rodina už je dávno velmi obtížný druh, který je třeba zlikvidovat.
Stat jo. Ale vladnouci jsou tady na omezenou dobu. Ti chteji penize ted, děti jsou paraziti, co zdrzuji zeny od odvadeni danovych příjmu do kasy.
Rozdavat mladym rady „tak nemejte deti“ tvl. kdo na nas bude delat v duchodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Stat jo. Ale vladnouci jsou tady na omezenou dobu. Ti chteji penize ted, děti jsou paraziti, co zdrzuji zeny od odvadeni danovych příjmu do kasy.Rozdavat mladym rady „tak nemejte deti“ tvl. kdo na nas bude delat v duchodu?
Taky jsem dostala, ani nevím proč vlastně, v jiné diskuzi céres, proč mám jen dvě děti a jen jedno vnouče, že i kvůli mě nás tu jednou abduláhové převálcujou.
Je možný že za sto let převálcujou. Ale přece kvůli tomu nebudu mít šest dětí, když na to nemám a vysedávat na úřadu práce kvůli dávkám hmotné nouze. Takže ano, hodně dětí by bylo řešení, ale nějak kolem mě je má ten, kterému je úplně jedno, že nebude mít peníze na to, aby všechny ty děti měly co potřebují.
Točíme se v kruhu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anna766 jenomže mladí lidé stojí před rozhodnutím jedno nebo žádné. Ne šest.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
@Anna766 jenomže mladí lidé stojí před rozhodnutím jedno nebo žádné. Ne šest.
To nerozporuju. Ale tohle je stejné jako kdysi. Kdo děti chce, bude je mít. I když třeba jen jedno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Stat jo. Ale vladnouci jsou tady na omezenou dobu. Ti chteji penize ted, děti jsou paraziti, co zdrzuji zeny od odvadeni danovych příjmu do kasy.Rozdavat mladym rady „tak nemejte deti“ tvl. kdo na nas bude delat v duchodu?
A kdo takové rady rozdává?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníBovaryová píše:
Oni nemusí rozdávat ani rady, bohatě stačí, že zruší třeba skolkovne. Naše školka jela vždy na nejvyšší možné školné (obecní školka) s tím, že to rodičům vrátí v daních. No a teď? Máme v okolí nejdražší školné a dolu určitě kvůli zrušení zvýhodnění nepůjdou. Když se podíváme do historie, tak se krásně ukazuje, kdy měli lidi děti. Třeba Husákovy děti - dostupné bydlení, pak různé hladové zdi apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Oni nemusí rozdávat ani rady, bohatě stačí, že zruší třeba skolkovne. Naše školka jela vždy na nejvyšší možné školné (obecní školka) s tím, že to rodičům vrátí v daních. No a teď? Máme v okolí nejdražší školné a dolu určitě kvůli zrušení zvýhodnění nepůjdou. Když se podíváme do historie, tak se krásně ukazuje, kdy měli lidi děti. Třeba Husákovy děti - dostupné bydlení, pak různé hladové zdi apod.
Prosím Tě a kolik je skolkovne u Vás?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Hele mě nevysvetluj, že 50 tis je někde běžný příjem na rodinu. Věřím tomu a ani to nemusí být poslední dělník někde ve skladu. Jenže prý to není pravda, tak já nevím.A jo s těmi příspěvky na bydlení to je naše zkáza. Mě se před lety dokonce stalo, že se mi z obce snažili dohodit do bytu nájemníka, kterého jsem z určitých důvodu nechtěla. A oni na mě na férovku, že když tam toho nájemníka přihlásim mužu si říct nadstandardní nájemné, že ho budou platit z obce. Tak asi tak… A letos mi jedna čerstvá absolventka VŠ plakala, jak se marně snaží najít podnájem, že buď se s nimi majitel ani neobtezuje nebo je to neskutečně přepálené. Jako fakt je mi takových lidí líto. Úspěšně skončí školu, jsou na začátku, mají chuť, jsou šikovní a pak nemají kde bydlet.
K té VŠ po škole. Ja tedy po VŠ bydlela v bytě se 2 kamarádkami. Taky jsem hned neměla po škole plat, abych bydlela sama. ![]()
- Citovat
- Upravit
@truelly píše:
Když na to není, tak hlavně nemít hodně dětí. To pak zavání dluhy…
no jasně, raději, navezeme si migranty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit