Chudí a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5098
15.11.23 17:11

@andelka83 Ja byla lina hledat ty kramy a popravde se mi nakupovanim nechtelo ztracet cas :)

Moje mladsi ma 2.5 roku a ja proste ty restaurace s ni nesnasim. Mnohem radsi to uklohnim doma a ona si muze litat, jak chce - nez resit v restauraci, ze radi jak zjednana :D Pokud je teda na ubytovani mycka.

Normalne samozrejme nakupujeme na miste, tohle byla spis vyjimka. Jinak na rano detem vozim instantni kasi, na svaciny ovoce, presnidavky a tak. Obed testoviny s hotovou omackou, kuskus, tortily. Delala jsem i polivku z pytliku. Ubytovani nabizelo i nakupni sluzbu, ale nevyuzili jsme.

Ale taky jsme byli na dovolene, kde jsme utratili uplne jednoduse ctyrnasobek. Ono kdyz jen letenky pro ctyri vyjdou na 40 tis., tak proste to jinak nejde. A letenky jsou ted hodne drahe. Jidlo i ubytovani se vetsinou nejak da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10761
15.11.23 17:21
@Josefuna píše:
Ani za 14 dní?

Nejela bych na rodinnou dovolenou na 14 dní :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
15.11.23 17:23

@Zmatka no jo, to nám nestačí. Letos jsme byli v ČR, apartmán s kuchyňkou a myčkou, něco jsme vezli, něco koupili v obchodě, někdy šli do restaurace (2×, a 1× na kebab). Děti jsou 4,11,13.. ti něco pojí. A manžel bzlp dietu. Večer jsme vždycky grilovali. Auto 7 místne narvané i s rakví na střeše. Na 6 dní. Vlakem bych to nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10761
15.11.23 17:23
@andelka83 píše:
Jo jako jeden výlet z resortu? Já myslela na kolik vyjde celá dovolená ( Chorvatsko se taky řeší kolik vyjde celá dovča a ne jeden fish piknik)

Celé nás to vyšlo na 65. My si hledali výlety bokem, né přes cestovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
15.11.23 17:24
@Bytsamsebou píše:
Celé nás to vyšlo na 65. My si hledali výlety bokem, né přes cestovkou.

Na nás je dost i 65 ( tedy pro 4, nás je 5).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10761
15.11.23 17:25
@andelka83 píše:
Na nás je dost i 65 ( tedy pro 4, nás je 5).

Jo, je to dost, to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9722
15.11.23 17:30
@Bytsamsebou píše:
Nejela bych na rodinnou dovolenou na 14 dní :D.

Ano, ano. Tři týdny jsou rozhodně lepší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10761
15.11.23 17:34
@Jahru píše:
Ano, ano. Tři týdny jsou rozhodně lepší :mrgreen:

Souhlas. Bez děcek bych klidně jela i na měsíc a pořádně to rozjela ;). Měla bych zodpovědnost jen za sebe a své činy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42023
15.11.23 17:40
@andelka83 píše:
@Zmatka no jo, to nám nestačí. Letos jsme byli v ČR, apartmán s kuchyňkou a myčkou, něco jsme vezli, něco koupili v obchodě, někdy šli do restaurace (2×, a 1× na kebab). Děti jsou 4,11,13.. ti něco pojí. A manžel bzlp dietu. Večer jsme vždycky grilovali. Auto 7 místne narvané i s rakví na střeše. Na 6 dní. Vlakem bych to nedala.

Stejná doba, Barcelona, já a dcera necelých 18 s nízkohistaminovou a nízkolaktózovou dietou. Hotel se snídaní, 1× restaurace, 1× tapas. 2× underseat zavazadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
15.11.23 17:44
@andelka83 píše:

No tak jasně, to už ten jejich věk docela jde na jezení venku :)

Jinak já táhla cca 14 kg na zádech a manžel měl krosnu tak 17 kg :D Syn už si samozřejmě taky nesl nějaký svoje zavazadlo :lol: Ale fakt normálně nakupujem. Já si teda stejně vždycky něco beru a většinou se nám to osvědčí, když něco dojde nebo je lenost jít do krámu.

Věcí bereme fakt málo, mimo jídlo pár oblečení s tím, že v nejhorším se to dá na apartmánu vždycky vyprat. Pár hraček a tím to hasne. Z kosmetiky tak leda kartáček na zuby, krém a hřeben (zbytek byl zase na ubytování).

Nutno ale říct, že nejmladší dcera se ani nepočítá jako strávník, sní pár lžiček tuhle a tamhle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10860
15.11.23 18:31
@janickaIII píše:
Daň z pronájmu je 15% ale když člověk jede skutečné náklady/výnosy je skoro zázrak platit z pronájmu daň. Pokud jedou paušálem tzn neřeší VY/NA pak platí 30%.

To je takove zmatene.. Dan je 15%. Pokud uplatnuji naklady pauselem, tak ty naklady jsou 30% a tech 15% plati ze 70% najmu.
Rict, se dan je skoro vyse pronajmu tak nevim.proc by nekdo pronajimal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
15.11.23 18:50
@Havlova píše:
Stejná doba, Barcelona, já a dcera necelých 18 s nízkohistaminovou a nízkolaktózovou dietou. Hotel se snídaní, 1× restaurace, 1× tapas. 2× underseat zavazadlo.

Nás tahle dovolená vyšla asi na 20-22 tis. Pro 5. Je rozdíl být rodina ( s puberťáky, kteří už platí za vše a potřebují i trochu prostoru a rodiče soukromí) a dospělý a dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
15.11.23 18:52

@Zmatka no, tak naše děti už jsou v podstatě tři plnohodnotní stravnici.
My se na ty čtyři dny vlakem bez stravy musíme sbalit do tří batohů. Ne velkých, od příjezdu do ubytování budeme chodit po městě. Tak snad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42023
15.11.23 19:00
@andelka83 píše:
Nás tahle dovolená vyšla asi na 20-22 tis. Pro 5. Je rozdíl být rodina ( s puberťáky, kteří už platí za vše a potřebují i trochu prostoru a rodiče soukromí) a dospělý a dítě.

Ono tím, že jsme jezdily 2 platila odjakživa jako 2. dospělý. Levnější jste to autem měli určitě. Ale my třeba kupovaly potraviny s místních samoobsluhách a rozdíl v ceně nebyl nijak závratný. A rozhodně menší než platit další zavazadlo, tak jsme každá měly tašku 20×25×40cm. V Polsku dokonce levnější. Spaly jsme na studentských kolejích a jídlo kupovali v samoobsluhách. A jely vlakem.
Jinak, asi jsi to tak nemyslela, ale my jsme také rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
15.11.23 19:10

@Havlova myslela jsem rodina, kde jsou dva dospělí a 1,2,3 více dětí. Když jedeme jen sami dva, tak je to jiné, než když bereme celou smečku.
Taky jedeme do Polska, tak uvidím, kolik nakonec utratime. Ubytko už máme, vlak a vstupenky online pořešíme po novém roce. Jídlo až tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat