Chudí a rodiny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Uslava píše:
Kolik je ta daň z pronajmu? Tak velka, ze je skoro jako ten pronajem?
Daň z pronájmu je 15% ale když člověk jede skutečné náklady/výnosy je skoro zázrak platit z pronájmu daň. Pokud jedou paušálem tzn neřeší VY/NA pak platí 30%.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já tě chápu, máme to dost podobně. Příjem 67tis. Jsme tedy jen 2+2. Bydlíme v domě na hypo, teď po zdražení elektřiny nás vyjde bydlení na 19tis(dříve to bylo 15). Žijeme si dobře, ale neutrácím zbytečně, restaurace minimálně. Ušetřím měsíčně tak 5 tis. To co za rok ušetřím, určitě neutratim za dovolenou. Tvořím rezervu. Dovolená spíše v ČR, za posledních 10 let jsme byli 2× v Chorvatsku.
My taky v ČR. Chorvatsko plánujeme na příští rok. Ale jen s nejmladším. Starší pojedou s někým jiným jinam ( ale taky k moři).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
Stredni trida je aktualne 50-80 tis. cisteho (prijem domacnosti se dvema detma). Nizsi stredni trida 50 tis.100 tis. na dovolenou je uplne nesmysl, kor pri prijmu 50 tis. mesicne. My treba nemame s financemi problem, ale stejne jsme jeli do Italie vlakem. Vite, ze male deti ho maji zdarma? Apartman vysel cca na 1500 na noc (velky, nadherny, asi by sel nejaky ne tak krasny i levneji). Varila jsem v apartmanu, jednou si chtel manzel dojit do restaurace. Aktivity byly zdarma - mistni muzeum zdarma, vylety, zviratka okolo, hriste, koupani. Listek na MHD bus jsme meli od majitelky apartmanu na dobu pobytu zdarma. Takze dovolena do 20 tis. a to prehanim
Dá se i levno, zvlášť s malými dětmi. Nás když je 5 a jen jedno dítě do 6 let, tak to úplně levné není. Ale snažíme se to střídat. Dražší a levnější zážitky, aktivity a dá se to. Když byli kluci malí, skolkovi, byla jsem s nimi sama, finance velmi omezené, ale na zadku jsme rozhodně neseděli. MHD, vlak zdarma, spousta akcí venku, hodně neplacených atrakcí, svačina vlastní a zažili jsme toho hodně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Daň z pronájmu je 15% ale když člověk jede skutečné náklady/výnosy je skoro zázrak platit z pronájmu daň. Pokud jedou paušálem tzn neřeší VY/NA pak platí 30%.
@Uslava
Popravdě já nevím jak to manžel řeší, je to jeho byt, on podává daňové přiznání sám ( resp. dává si ho zpracovat), mně dělá dp zaměstnavatel, ale já neuplatňuju skoro nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme oproti jiným bohatí, přesto bych 100 tisíc za dovolenou nedala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Jo, to mas pravdu, hodne pomohlo, ze mam deti jen dve a jeste k tomu nic neplati. Ale i tak by to slo ![]()
@Bytsamsebou A to zas ja jo a klidne vic. Kdybych na to mela, seberu decka a jedem na safari do Afriky
Nebo pozorovat tucnaky. Nebo filmova studia v USA. Ale o tom si ted na matersky a s nedodelanym barakem muzem leda nechat zdat
A to jsou spis moje sny, deti jsou spokojeny i u babicky v lese.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
@andelka83 Jo, to mas pravdu, hodne pomohlo, ze mam deti jen dve a jeste k tomu nic neplati. Ale i tak by to slo@Bytsamsebou A to zas ja jo a klidne vic. Kdybych na to mela, seberu decka a jedem na safari do Afriky
Nebo pozorovat tucnaky. Nebo filmova studia v USA. Ale o tom si ted na matersky a s nedodelanym barakem muzem leda nechat zdat
A to jsou spis moje sny, deti jsou spokojeny i u babicky v lese.
Na Safari v Africe jsme byli, v oáze, na čtyřkolkách, v berberské vesnici, atd. Nádhera
. A fakt to drahé nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 píše:
@Bytsamsebou kolik to vyšlo?
2 dospělí+ 2 děti na celý den, klimatizovaný džíp, zastávka kdykoliv, výklad, jízda na čtyřkolkách ke zřícenině hradu, snídaně, svačiny, oběd, vstupy do ateliéru Hvězdných válek,…na +- 5 tisíc. Odjezd brzy ráno z ostrova.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
Stredni trida je aktualne 50-80 tis. cisteho (prijem domacnosti se dvema detma). Nizsi stredni trida 50 tis.100 tis. na dovolenou je uplne nesmysl, kor pri prijmu 50 tis. mesicne. My treba nemame s financemi problem, ale stejne jsme jeli do Italie vlakem. Vite, ze male deti ho maji zdarma? Apartman vysel cca na 1500 na noc (velky, nadherny, asi by sel nejaky ne tak krasny i levneji). Varila jsem v apartmanu, jednou si chtel manzel dojit do restaurace. Aktivity byly zdarma - mistni muzeum zdarma, vylety, zviratka okolo, hriste, koupani. Listek na MHD bus jsme meli od majitelky apartmanu na dobu pobytu zdarma. Takze dovolena do 20 tis. a to prehanim
To jste museli být hodně skromni, protože ubytování máš při 1 500 EUR za 7 nocí 10 500 Kč, ten vlak stál na osobu kolik? Pochybuju, že 1 000 Kč…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou Ja ale myslela safari jako pozorovani zvirat. V Tanzanii. Smysl to na tak na pet dni, a u dvou dospelych a dvou deti se to rozhodne hooodne prehoupne pres sto tisic ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
My jsme oproti jiným bohatí, přesto bych 100 tisíc za dovolenou nedala
Ani za 14 dní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Josefuna Vlak 4 tis., ubytovani 13 tis., MHD v cene, aktivity v cene, jidlo krome jedne navstevy restaurace jsem mela uz z domu (on tam byl totiz trochu problem nejakej kram najit
ale nebyl s detma cas ani hledat).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bytsamsebou píše:
2 dospělí+ 2 děti na celý den, klimatizovaný džíp, zastávka kdykoliv, výklad, jízda na čtyřkolkách ke zřícenině hradu, snídaně, svačiny, oběd, vstupy do ateliéru Hvězdných válek,…na +- 5 tisíc. Odjezd brzy ráno z ostrova.
Jo jako jeden výlet z resortu? Já myslela na kolik vyjde celá dovolená ( Chorvatsko se taky řeší kolik vyjde celá dovča a ne jeden fish piknik)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
@Josefuna Vlak 4 tis., ubytovani 13 tis., MHD v cene, aktivity v cene, jidlo krome jedne navstevy restaurace jsem mela uz z domu (on tam byl totiz trochu problem nejakej kram najitale nebyl s detma cas ani hledat).
Jídlo jste vezli na celou dobu a jeli jste vlakem? Ty jo, tak to by u nás nešlo.
Jedu s dětmi vlakem na 4 dny na poznávací dovču ( ubytko na jednom místě), bez jídla, ale tahat budu jen naprosté minimum. Počítám, že vše koupím tam a obědy budou venku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit