Chudí a rodiny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
11.11.23 19:20
@Jahru píše:
No vidíš a úplně stejně to zaznívá z druhé strany. Ti co vydělávají:
  • měli štěstí
  • nikdy je nepotkala nemoc, nemoc někoho blízkého či jiné neštěstí
  • narodili se do podporující rodiny
  • moc se v kanclu nepředřou, tak za co berou takové prachy
  • bez uklízeček, prodavaček… by bídně zahynuli
  • jsou nešikovní a na všechno mají lidi (jídlo z dovozu, uklízečky, chůvy…)
  • jo a málem bych zapomněla - ženské to mají přes postel a jsou kariéristky (tzn. špatné matky)
úplně stejné zevšeobecňující kydy, jako jsi napsala ty

To nejsou kydy, to je normalni diskreditace, aby tu skupinu lidi nikdo neposlouchal a nebral vazne.
Je uplne jedno, na koho to pouzijes.

Příspěvek upraven 11.11.23 v 19:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.11.23 19:20
@Anna766 píše:
Právě. Jednou se tu píše o šetření, ale na druhou stranu jet nakoupit pro celou rodinu do supermarketu není šetření? Když je to výhodnější, než každý den nakupovat u vietnamců?

Ja treba dneska sleduju akce, coz jsem driv vubec nedelala, abych studovala letaky. Delam v Praze a po ceste mam Tesco a pak v Dobrisi Lidl. Tak kouknu, co tam z toho, co potrebuju nakoupit maji v akci a klidne se zastavim v obou obchodech. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
11.11.23 20:04

Jde na mě depka, jen když na toto pomyslím. S manzelem oba nadprůměrné platy, jenže hypo a energie polovina příjmu, dvě děti skoro na VŠ a předškolák k tomu. Nekourime, nepijem, oblečení sekac, vařím, ale stejně je to na prd. A to si říkám, ze jsme na tom ještě dobre. Co naše děti a vnoučata, jak se budou mít … prostřední chce naštěstí zdrhnout do ciziny, co taky tady, a nejmladší se uvidí. Jako - s.ere mě to. Asi budu volit komance, mám toho totiž dost. Slováka ani spd ne, a petikolka mě zklamala - likviduje střední třídu a hlavně rodiny s dětmi. Už aby šli do ….hajecku. Stát chce víc děti, ale to mít za těchto podmínek nebude. Jde to proste k šipku. Lip už bylo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.11.23 20:15

Stat chce deti, ale lidi na to nemaji penize, kam pujdou mladi s detmi bydlet?

• Citovat
  • Upravit
4164
11.11.23 20:15
@sahrazad1 píše:
Jde na mě depka, jen když na toto pomyslím. S manzelem oba nadprůměrné platy, jenže hypo a energie polovina příjmu, dvě děti skoro na VŠ a předškolák k tomu. Nekourime, nepijem, oblečení sekac, vařím, ale stejně je to na prd. A to si říkám, ze jsme na tom ještě dobre. Co naše děti a vnoučata, jak se budou mít … prostřední chce naštěstí zdrhnout do ciziny, co taky tady, a nejmladší se uvidí. Jako - s.ere mě to. Asi budu volit komance, mám toho totiž dost. Slováka ani spd ne, a petikolka mě zklamala - likviduje střední třídu a hlavně rodiny s dětmi. Už aby šli do ….hajecku. Stát chce víc děti, ale to mít za těchto podmínek nebude. Jde to proste k šipku. Lip už bylo.

Jo, to uděláš moc dobře, komanč ti ten tvůj nadprůměr zdaní tak, že se ti nestihnou protáčet panenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
11.11.23 20:16

Ceny máme západní už pár let, že se nám oplatí chodit nakupovat do Německa. Tam ale mají 3-násobné platy oproti nám. Inu, někde je chyba. Veliká chyba.
Včera jsem četla, že v ČR klesají tržby v obchodech už šestý-sedmý měsíc (nevím přesně). A zajímalo by mne, zdali ty ceny byly upraveny - protože když vezmu v potaz, že tím mysleli ceny hodně zvýšené už od covidu a pak dál… a i s těmito cenami tržby klesají… to nepotřebuje komentář.
Lidé v ČR skutečně za poslední léta nesmírně zchudli. Stačí se podívat k nám na jižní Moravu: za levnými nákupy do Polska i Německa máme daleko, Slovensko ani Rakousko levnější potraviny nemá. Tak v obchodě lidé chodí, koukají, přemýšlejí - to jsem předtím jaktěživ neviděla :cert: :cert: :cert: Moc smutný pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 20:20
@BeaL píše:
Ceny máme západní už pár let, že se nám oplatí chodit nakupovat do Německa. Tam ale mají 3-násobné platy oproti nám. Inu, někde je chyba. Veliká chyba.
Včera jsem četla, že v ČR klesají tržby v obchodech už šestý-sedmý měsíc (nevím přesně). A zajímalo by mne, zdali ty ceny byly upraveny - protože když vezmu v potaz, že tím mysleli ceny hodně zvýšené už od covidu a pak dál… a i s těmito cenami tržby klesají… to nepotřebuje komentář.
Lidé v ČR skutečně za poslední léta nesmírně zchudli. Stačí se podívat k nám na jižní Moravu: za levnými nákupy do Polska i Německa máme daleko, Slovensko ani Rakousko levnější potraviny nemá. Tak v obchodě lidé chodí, koukají, přemýšlejí - to jsem předtím jaktěživ neviděla :cert: :cert: :cert: Moc smutný pohled.

Co trzby, ale kolabuje prumysl, a rozjet zkrachlou vyrobu chce tolik penez, ze to uz nikdo neobnovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148534
11.11.23 20:28
@Denisa56 píše:
Ja treba dneska sleduju akce, coz jsem driv vubec nedelala, abych studovala letaky. Delam v Praze a po ceste mam Tesco a pak v Dobrisi Lidl. Tak kouknu, co tam z toho, co potrebuju nakoupit maji v akci a klidne se zastavim v obou obchodech. :mrgreen:

My teda zase tolik neobjíždíme, ale určitě nekoupíme v úterý za každou cenu olej za 60 a vejce za 160, když od středy budou v kaufu vejce za 70 a olej za 30 kč. Například.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
11.11.23 20:28

@Karamba2020 vygoogli si Maslowovu pyramidu potřeb. Bydlení je někde v základu, stejně jako jídlo, atd … není možné, aby pracující neměl na toto. A najmy to neřeší, neb jdou a ještě půjdou nahoru. Co to tady je shnileho v tomto státě? Slovačisko s dluzenou rozhazovali, tak rozumím, ze se musí šetřit, ale takhle? Do haje šlo EEt, společné zdanění - jako proč? Myslím, ze to možná vláda ani schválně nedělá, ale proste to jsou traktoristi - rozuměj - lidi, co tomu nerozumí. Opravdu jsem naštvaná, a opravdu mě vyhlídka mých děti a vnoučat celkem s.ere.

• Citovat
  • Upravit
1844
11.11.23 20:45

Píše zemědělec a bloger Vidlák:

Za vajíčko v hytlermarketu dostane producent 2,15 Kč. Tolik vám totiž všechny ty Kauflandy, Alberty, Tesca a Globusy za ta vajíčka dají. A ještě si vezmou nějaké poplatky za regálovné, musíte si sami platit doplňovače zboží, protože jejich skladníci to tam ani nedají a vy nemáte kšeft. Můžete dělat co chcete, cena je taková, protože pro obchodní řetězce není žádný problém dovézt vajíčka z Polska, kde je levnější elektrika i levnější krmiva a úroveň ochrany zaměstnanců je také úplně jinde. A nebo dovezou vajíčka z Německa, kde dostal producent mnohem vyšší národní dotace, včetně těch investičních. Tomu se v Evropě říká volný trh… 8o

Vždycky, když si v Lidlu koupíte vajíčko za pět korun, tak jste dvě koruny dali Jandejskovi či Babišovi, kteří to vajíčko vyrobili (v tom lepším případě, v tok horším jste ty prachy poslali do Polska), korunu jste dali zaměstnancům hytlermarketu a dělníkům, kteří ten Kaufland postavili a dvě koruny jste dali německým majitelům, kteří si z toho vyplatili bonusy, koupili si nové jachty a smějí se :mrgreen: kolik je tady blbců, kteří se zadarmo a do krve bijí na fejsbůku za mantru volného trhu. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22456
11.11.23 20:48
@sahrazad1 píše:
Jde na mě depka, jen když na toto pomyslím. S manzelem oba nadprůměrné platy, jenže hypo a energie polovina příjmu, dvě děti skoro na VŠ a předškolák k tomu. Nekourime, nepijem, oblečení sekac, vařím, ale stejně je to na prd. A to si říkám, ze jsme na tom ještě dobre. Co naše děti a vnoučata, jak se budou mít … prostřední chce naštěstí zdrhnout do ciziny, co taky tady, a nejmladší se uvidí. Jako - s.ere mě to. Asi budu volit komance, mám toho totiž dost. Slováka ani spd ne, a petikolka mě zklamala - likviduje střední třídu a hlavně rodiny s dětmi. Už aby šli do ….hajecku. Stát chce víc děti, ale to mít za těchto podmínek nebude. Jde to proste k šipku. Lip už bylo.

Ale to bydlite v dome, ne? Driv ty ceny bydleni jeste sly. Ted v posledni dobe je to blby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.11.23 20:51
@Anna766 píše:
My teda zase tolik neobjíždíme, ale určitě nekoupíme v úterý za každou cenu olej za 60 a vejce za 160, když od středy budou v kaufu vejce za 70 a olej za 30 kč. Například.

Ja jenom tyhle dva, jedu kolem, jen zajedu na parkoviste, tak s tim nemam problem. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
11.11.23 21:03
@BeaL píše:
Píše zemědělec a bloger Vidlák:

Za vajíčko v hytlermarketu dostane producent 2,15 Kč. Tolik vám totiž všechny ty Kauflandy, Alberty, Tesca a Globusy za ta vajíčka dají. A ještě si vezmou nějaké poplatky za regálovné, musíte si sami platit doplňovače zboží, protože jejich skladníci to tam ani nedají a vy nemáte kšeft. Můžete dělat co chcete, cena je taková, protože pro obchodní řetězce není žádný problém dovézt vajíčka z Polska, kde je levnější elektrika i levnější krmiva a úroveň ochrany zaměstnanců je také úplně jinde. A nebo dovezou vajíčka z Německa, kde dostal producent mnohem vyšší národní dotace, včetně těch investičních. Tomu se v Evropě říká volný trh… 8o

Vždycky, když si v Lidlu koupíte vajíčko za pět korun, tak jste dvě koruny dali Jandejskovi či Babišovi, kteří to vajíčko vyrobili (v tom lepším případě, v tok horším jste ty prachy poslali do Polska), korunu jste dali zaměstnancům hytlermarketu a dělníkům, kteří ten Kaufland postavili a dvě koruny jste dali německým majitelům, kteří si z toho vyplatili bonusy, koupili si nové jachty a smějí se :mrgreen: kolik je tady blbců, kteří se zadarmo a do krve bijí na fejsbůku za mantru volného trhu. :roll:

Když jsme u toho Lidlu, tady vypadá jako těsně před krachem. :mrgreen: Před 2 lety ho přesunuli z blízkosti sídliště na okraj města v naději, že už bude obchvat. Dřív tam chodily davy, hlavně ve čtvrtek a v pondělí.
Od doby přesunu tam skoro nikdo nechodí. V pátek jsem tam byla. Prošlé uzeniny, zelená játra a maso, :poblion: skoro žádná zelenina. Další část vypadala jako špinavé vetešnictví. Celé panoptikum doplňovali potácející se důchodci s poloprázdnými vozíky. Tak to na mě zapůsobilo, že jsem koupila jen dvoje vejce v akci a odešla jsem pryč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.11.23 21:33
@Sylvania 333 píše:
Když jsme u toho Lidlu, tady vypadá jako těsně před krachem. :mrgreen: Před 2 lety ho přesunuli z blízkosti sídliště na okraj města v naději, že už bude obchvat. Dřív tam chodily davy, hlavně ve čtvrtek a v pondělí.
Od doby přesunu tam skoro nikdo nechodí. V pátek jsem tam byla. Prošlé uzeniny, zelená játra a maso, :poblion: skoro žádná zelenina. Další část vypadala jako špinavé vetešnictví. Celé panoptikum doplňovali potácející se důchodci s poloprázdnými vozíky. Tak to na mě zapůsobilo, že jsem koupila jen dvoje vejce v akci a odešla jsem pryč.

Nehlede na to, ze jsme vydani napospas retezcum a globalnim firmam. Kdyz se jim to nevyplati, proste odejdou z trhu.
Viz leky.

Příspěvek upraven 11.11.23 v 22:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.11.23 21:41

Ziju v chudem kraji, retezce maji narvano, navzdory tomu, ze to mame do polska, co by kamenem dohodil. Jo, jsem trapny drzitel nekolika karet retezcu, vyuzivam slevy uz dlouho pred soucasnnou krizi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat