Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, mozna uz se to tu probiralo, ale trochu me desi to, ze ikdyz miminko moc chceme, tak moje chut na milovani je skoro nulova…
Pripadam si az nenormalne, tak by me jen zajimalo, jak jste na tom vy?
tak, ale nenapisala si, ci to tak mas stale, alebo len s manzelom, alebo len v toto obdobie, ci tusis kde je problem, ci ta sex boli…proste viac info by to chcelo
awalancha3 píše:
tak, ale nenapisala si, ci to tak mas stale, alebo len s manzelom, alebo len v toto obdobie, ci tusis kde je problem, ci ta sex boli…proste viac info by to chcelo
mam to tak asi 90% casu… Jednu dobu to hodne bolelo a nejak od ty doby ta velka nechut je. v cem je problem netusim, momentalne asi za posledni rok je to vazne vetsinou o tom vydrzet a hotovo.. ![]()
napisem ti celkom otvorene a uprimne co si o tom myslim, ok? ....... ak ta sex bolel, tak su v tom alebo psychologicke zabrany alebo fyziologicka prekazka. psychicke zabrany su alebo, ze sa predsa len bojis otehotnenia, alebo ti je manzel protivny, alebo mas zle spomienky, alebo je totalne zly milenec- s fyziologickymi problemami treba ist ku gynekologovi a mozno absolvovat mensiu operaciu..... …ked sa na to vykasles a povies si, ze tie 2-3 suloze do mesiaca vydrzis, tak jo, mimi sa moze podarit, ale potom uz stratis chut aj na ten sporadicky sex… a to bude znamenat, ze najprv sa vzdialis manzelovi, ten zacne vo zvysenej miere onanovat a potom bude nasledovat nevera a pripadne aj rozpad celeho vztahu..... velmi dobre si zvaz, ci chces dieta s niekym s kym sa nechces milovat, vyries si pripadne zabrany.......... ......no a na zaver:…chapem ta, je to strasne deprimujuce nemat chut, dokonca sa az bat sexu, ja som to mala asi 2 mesiace po porode, ale uz sa to zlepsilo, stale si hladat vyhovorky, hm a bolo mi mm luto… hlavne nech ti vsetko dopadne tak ako si sama zelas
a mela jsi antikoncepci? muzes mit nevyrovnane hormony, jinak bych si nasla dobreho gyndr a konzultovala, plno vecem se da predejit, upravit a pak te bude i bavit ![]()
awalancha3 píše:
napisem ti celkom otvorene a uprimne co si o tom myslim, ok? ....... ak ta sex bolel, tak su v tom alebo psychologicke zabrany alebo fyziologicka prekazka. psychicke zabrany su alebo, ze sa predsa len bojis otehotnenia, alebo ti je manzel protivny, alebo mas zle spomienky, alebo je totalne zly milenec- s fyziologickymi problemami treba ist ku gynekologovi a mozno absolvovat mensiu operaciu..... …ked sa na to vykasles a povies si, ze tie 2-3 suloze do mesiaca vydrzis, tak jo, mimi sa moze podarit, ale potom uz stratis chut aj na ten sporadicky sex… a to bude znamenat, ze najprv sa vzdialis manzelovi, ten zacne vo zvysenej miere onanovat a potom bude nasledovat nevera a pripadne aj rozpad celeho vztahu..... velmi dobre si zvaz, ci chces dieta s niekym s kym sa nechces milovat, vyries si pripadne zabrany.......... ......no a na zaver:…chapem ta, je to strasne deprimujuce nemat chut, dokonca sa az bat sexu, ja som to mala asi 2 mesiace po porode, ale uz sa to zlepsilo, stale si hladat vyhovorky, hm a bolo mi mm luto… hlavne nech ti vsetko dopadne tak ako si sama zelas
musim rict, ze v necem mas naprostou pravdu… problemy budou nejspis v psychice, toho jsem si vedoma, jen nevim ja to odbourat… moje homeopaticka tvrdi, ze otehotnim az budu sama se sebou v souladu…
coz zrejme bude jeste nejakou dobu trvat…
ale tak, kdo je dneska uplne v souladu sam se sebou?!?!?!?!
A co se tyce partnera, tak to bylo spis o tom, ze jsme meli pred par lety nejake problemy, ale zase… kdo je nema nebo nemel? takovy vztah snad ani neni!!! taky jsme na tom nebyli dobre financne, coz uz ted taky neplati… Nevim, kde muze byt zakopany pes…
Ale diky za uprimnou odpoved, rekla jsi neco, co ja se bala vyslovit!
jizvíková píše:
a mela jsi antikoncepci? muzes mit nevyrovnane hormony, jinak bych si nasla dobreho gyndr a konzultovala, plno vecem se da predejit, upravit a pak te bude i bavit
antikoncepci jsem mela, ale to uz je vic jak dva roky co jsem vysadila, testy ukazaly, ze hladiny hormonu jsou v poradku…
no a najit dobreho gyn, to je orisek… ![]()
Urcite bych konzultovala primo s gyn. Mam doktorku a ta je gyn/sexuologie/porodnictvi. Jezdim sice pres celou Prahu, ale tyhle veci bych fakt resila s dobrym sympatickym odbornikem. Tato pani doktorka se mnou resila prvni sedmilety neperspektivni vztah a ted jsme s mym novym partnerem manzelem dva a pul roku a mame pul rocni holcicku. Drzim palce