Chůva - smlouva a na čem se domluvit

Anonymní
14.11.11 12:37

Chuva - smlouva a na cem se domluvit

Ahoj,

shanim si chuvu na par hodin tydne. Dala jsem si inzerat a vybrala studentku VS. Dnes ma prijit na prvni seznameni se s ditetem, podminkami atd. Jedine, na cem jsme domluvene, je plat za hodinu.
A premyslim:

• Mam sepisovat nejakou smlouvu? Hlidani bude jen na cca 5 hodin tydne. Nebo byste to resily jen ustni dohodou? Jak caste byste ji nabidly vyplaceni penez?
  • Mam si okopirovat jeji obcanku? Nebo se na ni aspon podivat? Zatim neplanuju, ze by byla s malym sama, pracuji z domu…
  • Napad vas neco, na co bych se mela specificky zeptat nebo co je potreba jeste pripravit?

Diky za zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
394
14.11.11 12:44

Občanku bych asi chtěla, i bych si jí okopírovala, nebo opsala základní údaje jako rodné číslo, člověk nikdy neví. Řea u vás vydrží a chtít potom občanku, až jednou půjdeš z domu někam a necháš je o samotě.. Nevím, jistota je jistota, tedy ne, že by občanka něco zajišťovala.

Ale taky aspoň slečna uvidí, že to nebereš jen tak, ale dáváš si pozor :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
14.11.11 12:47

Já mám dojem, že kopírování občanky nebude v souladu se zákonem…možná jen opsat její údaje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
14.11.11 12:57

Já bych stejně udělala aspoň nějakou jednoduchou smlouvu, dneska člověk nikdy neví :-? Něco se po*ere, ať už na její straně, nebo na tvojí a budou jen zbytečné dohady :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 13:05

diky, tak obcanku si teda radsi vyzadam, jestli to neni moc divny :mrgreen:

bety dik za upozorneni. Aspon nemusim zapojovat kopirku :lol:

a jestli smlouvu - tak co tam? ja netusim :oops: ledaze bych nekde vyhrabala x let starou smlouvu z doby, kdy jsem pracovala jako aupair…

• Citovat
  • Upravit
2436
14.11.11 13:07

Já jsem v opačné situaci, chystám se začít pracovat jako chůva. Pro rodinu mám připravenu kopii svojí OP, výpis z rejstříku trestů, reference z předchozích rodin i jednoduchou smlouvu, ve které si upřesníme co vše bude mojí pracovní náplní, jaký bude plat, jak se budou vyplácen peníze atd. Já zase budu chtít informace o zdravotním stavu hlídaných dětí, kontakt na jejich pediatra, asi i jejich průkaz pojištěnce nebo jeho kopii, kdyby něco…

Původně jsem se chtěla vrátit do své původní práce, což by právě znamenalo sehnat si chůvu, nakonec jsem se do práce nevrátila a chůvu budu dělat sama, ale řídím se tím, co bych já po chůvě chtěla a to je to výše uvedené + možná ještě i potvrzení od Dr. o zdravotním stavu. Dát svoje dítě na starost někomu z ulice podle mně není jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.11.11 13:17
Betty1981 píše:
Já mám dojem, že kopírování občanky nebude v souladu se zákonem…možná jen opsat její údaje…

Občanku je možné okopírovat, ale na papír kde je kopie vytištěná je nutné vlastní rukou tomu, komu OP patří připsat „Souhlasím s fotokopií OP“, datum a podpis. Dělá se to takto i v bankách, když potřebují kopii OP např. pro vypracování podkladů k úvěrům apod.

Asi bych to s chůvou vyřešila dle vzoru Mišuna, tento způsob mi přijde odpovědný z obou a k oběma účastněným stranám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 13:29

Misuna, Princess, tyjo, to to mate propracovane.

Ja bych prave dite taky nikomu „z ulice“ :lol:, koho znam treba hodinu, nesverila, a to asi ani kdyby mel vsechny mozny papiry a doklady a reference (polud bych nemusela). Ale tim, ze bude dite celou dobu ve vedlejsi mistnosti nez ja si rikam, ze to tolik resit nemusim :think:

Princess ty chces jako chuva asi pracovat na plny uvazek, takze by te nejakych 5 6 hodin tydne nezajimalo? Tebe totiz aspon trochu „znam“ (tady z emimina).

• Citovat
  • Upravit
2436
14.11.11 13:33

Tak když budeš celou dobu s chůvou tak asi ok, to bych to asi zase taky až tak neřešila, ale mít o ní základní údaje a tu smlouvu by od věci nebylo ani tak.

Já chci právě pracovat na zkrácený úvazek, napiš mi kdyžtak SZ jestli chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
14.11.11 14:07

Já jsem dělala chůvu při studiu na Vš přes agenturu. Oni mají, myslím si, celkem slušně zpracované podklady. Zkusím to najít. Byl tam dotazník pro rodiče, kde chůva měla veškeré potřebné informace a agentura zase dávala rodičům informace o chůvě, kterou si opravdu dopodrobna proklepli, než ji přijali. Cena je sice asi větší než si někoho sehnat soukromě, ale byla bych klidnější a chůva je navíc ještě pojištěná snad na vše, co by se mohlo stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
14.11.11 14:47

Já jsem chůva a rodině vždy donesu výpis z RT,okopírovaný OP,potvrzení od lékaře,že jsem způsobilá pracovat s dětmi a reference jak písemné,tak tel.č.kam si rodiče můžou i osobně zavolat a informovat se.Pracuji na žl,tak nosím okopírovaný i živnostňák.Někdy po mě rodiče vyžadují podepsat papír,že mi předali klíče od bytu.Jo a abych nezapomněla-vždy se ptám na zdr.stav dítěte,alergie a na datum narození a u které pojišťovny je dítě hlášený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.11 14:48

Honzuovko na agentury jsem taky koukala, ale cena je opravdu o dost vyssi (skoro dvakrat). A pak jsem si rikala, ze ani tomu bych neverila, myslim, ze na mem diteti nejvic zalezi mne a agentury nemaji zadne specialni paky na to, zajistit ty nejduveryhodnejsi lidi :think: Krome tech zkusenosti, no.
Kazdopadne kdybys nekde nasla ty podklady, tak budu rada za tipy na to, o co se mam zajimat :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.11 18:44

holky neporadite jeste s tou smlouvou? :-)
slecna je sympaticka, k diteti se hned mela. opsala jsem si jeji RC a cislo obcanky a ona pry chce smlouvu, ze ma spatne zkusenosti (neplatili ji). Co tam mam napsat? A nemusi se to pak danit nebo neco :oops: ?

• Citovat
  • Upravit
10657
14.11.11 18:55
Anonymní píše:
Honzuovko na agentury jsem taky koukala, ale cena je opravdu o dost vyssi (skoro dvakrat). A pak jsem si rikala, ze ani tomu bych neverila, myslim, ze na mem diteti nejvic zalezi mne a agentury nemaji zadne specialni paky na to, zajistit ty nejduveryhodnejsi lidi :think: Krome tech zkusenosti, no.
Kazdopadne kdybys nekde nasla ty podklady, tak budu rada za tipy na to, o co se mam zajimat :wink:

No já nevím, v té, co jsem dělala, tak si mě proklepli celkem do podrobna. Vyzkoušeli z cizích jazyků, zpěvu, hry na hudební nástroj, psala jsem test první pomoci, poctivě si obvolali maminy, co jsem jim hlídala a vyptávali se na mě. Taky nebrali jen tak někoho. Já studovala socku sedmým rokem, jinak přijmali studentky pedagogiky a nebo na brigošku zkušené aktivní babičky, co se v důchodu nudily a vnoučata jim odrostla. Nechci tady nijak soukromé agentury prosazovat. Jen píši svou zkušenost a já bych asi své dítě svěřila právě té agentuře, ve které jsem sama pracovala. Nehledě na to, že rodiče nejprve do agentury přijdou, proberou tam s vedoucí své požadavky, ta jim nabídne složky holčin, které jsou nejvhodnější a rodiče si pak vybírají, mají s chůvou pohovor a teprva pak se rozhodnou. Fajn je taky, že agentura poskytne chůvu náhradní, kdyby něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10657
14.11.11 18:57

Ale je fakt, ty peníze za to, to je děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí