Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj!
Myslílím,že sem tam nějaký nápad se dá využít - mě asi předposledně zaujal nápad sepsat povinnosti na nějaké viditelné místo,tak uvidíme.....,ale dost souhlasím s Aprilmouse -mám taky takového Jiříčka(četla jsem pár diskuzí a deníček),ale už v desetiletém vydání.Nic moc se nezměnilo a před lidma,kteří s takovýma divokýma dětma nepřišli do kontaktu vždycky vypadám jak asociál. ![]()
Taky si myslím,že v krizových situacích se člověk před kamerou nemůže chovat ,tak jako jindy.A že tam jde těm lidem vesměs o tu dovolenou.I když kdo ví,třeba jsou jen neskutečně zoufalí ![]()
A k tomu řvaní - taky se někdy neudržím a moc slušný to taky není.
HOlky máte taky pravdu, jenže třeba předminulý pořad mě přesvědčil o tom, že pro některé to není marné a není to jen o dovolené. Máma tam byla týraná, sebevědomí měla na nule, chyby dělala základní, ale zrovínka ona si nic o výchově nepřečte, protože měla jen zvláštní školu. Tam ta chůva fakt zamakala.
Přidám sem ještě jeden dobrý odkaz: http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?…
V této diskuzi odpovídá na konkrétní problémy jedna z chůviček (paní Irena)
Ahoj,
já si nemyslím, že jim jde o dovolenou. Myslím, že si zaslouží obdiv za to, že nechají všechny nahlédnout do svého soukromí a že to dělají proto, aby se naučili být lepšími rodiči a aby tím pomohli svým dětem. Myslím, že to zasluhuje ocenění, je prima, že se snaží se zlepšit. Upřímně, já mám děti zatím jen dvě, ale taky mi někdy rupnou nervy a prostě ujedu.
Určitě bych nechtěla, aby mě u toho někdo filmoval, radši se jen dívám na pořad a snažím se inspirovat.
Je pravda, že tatínek se k dětem nechoval moc dobře, ale není to tak, že by JEN poroučel a křičel, často např. choval nejmladší dítě, to je myslím hezké. A snaží se zlepšit.
Eva
Pár dílů jsme viděla a někdy člověk fakt kouká. Mě překvapilo, jaký rachot na počátku je, jak děti vyvádí a na konci jsou zlaté. Přijde mi to hrané.
Co se týče výchovy. Ano, jsme vzorem pro naše děti. Ale naši rodiče byli vzorem pro nás a i když se někdy opravdu moc snažíme, nakonec se mnohdy chováme stejně. Takže je to opravdu i o tom, jaký život měl rodič, jak je vychovaný aco jeho partner.
Neviděla bych všechno jen černé a bílé.
A jak tu někdo vyzdvihl jednu dost důležitou věc. Chybu může udělat každý, i pořádnou. Ale podstatné je, že má snahu achce to napravit a chce poradit, jak na to. Ovšem pokud mu je rada proti srsti a vůli, tak nepomůže nic.
A věřím, že vliv má i to, že tam je odměna, ovšem malé děti stěží pochopí, co mají dělat, aby rodičové dostali dovču.
Co se týče toho dělání dětí, když je nezvládají. No to je někdy dost těžké. A fakt se soudí strašně lehce kor na základě sestřihu.
Fakt by bylo zajímavé zkouknout nějaký díl, jak to v rodině funguje po nějakém čase, ovšem i tak se obávám, že by to mohlo být jen divadlo před kamerou.
G
Tak jsem právě shlédla po delší době jeden díl a musím uznat, že tentokrát ve mě poprvé nezanechal pocit hořkosti ![]()
Takže beru zpět, možná na tom někdy opravdu něco bude
sice nevěřím, že takhle rychle by to zabralo (za týden z ďáblů andílci) ale principielně se s tím ztotožňuju ![]()
psala jsem i do nove zalozene (dle mne zbytecne) diskuzi Chuva v Akci.
Jinak souhlas - vcerejsek byla teda sila.
Mamka skoro jako pubertacka (taky ji to chuva rekla) a velkych holek kamaradka.
Ale jako ctyricitka a mama tri velkych a jedne male holky vypadala vyborne jak vzhledem tak figurou…
Ale ta rozmazlena, spatne mluvici a posravajici se holcicka-hracka vsech ctyr skoro dospelych, ze ktere rostle/rostla mozna budouci uspesna rodinna tyranecka…
Anulka
Stálice
Zaregistrován od: 23. srp, 2004
Zaslal: út 03. říjen, 2006 22:44 Předmět: Chůva v akci
Holky, co říkáte na dnešní „Chůvu v akci“-nářez co?
Sati
Stálice
Zaregistrován od: 13. čen, 2006
Zaslal: út 03. říjen, 2006 22:46 Předmět:
To teda jo, ty hovna ve vaně to byla síla. _________________
,
misunka
Stálice
Zaregistrován od: 17. dub, 2006
Zaslal: st 04. říjen, 2006 8:40 Předmět:
Ahoj, já vždycky u Chůvy zírám, co rodiče z těch dětí dokážou udělat. Ta holčička byla strašně rozmazlená,ukňouraná a překvapilo mě, jak ve čtyřech letech špatně mluví. Chůvě docela tekly nervy, ale statečně se držela. _________________
hamina
Stálice
Zaregistrován od: 22. lis, 2004
Zaslal: st 04. říjen, 2006 8:48 Předmět:
Všechny holky, včetně maminky, by potřebovaly pořádne na prd......Mít doma takového ukňouránka, špatně mluvícího, velké holky, které mi s ničím nepomohou, tak jsem ai v blázinci. Maminka to holt řešila takto. Otázka jak dalece budou rady chůvy poslouchat do budoucna.
Hamina
HankaV
Povídálka
Zaregistrován od: 13. čec, 2005
Zaslal: st 04. říjen, 2006 12:08 Předmět:
Zrovna jsem chtela psat do predchozi diskuze Chuva v Akci. Jinak souhlas - vcerejsek byla teda sila. Mamka skoro jako pubertacka (taky ji to chuva rekla) a rozmazlena posravajici se holcicka-hracka vsech ctyr skoro dospelych, ze ktere rostla (doufam) budouci uspesna rodinna tyranka…
Chůvu v akci sleduju občas. S tím, že si velmi dobře uvědomuji specifika života před kamerou, kouzla střihu atd., zmínily jste to přede mnou.
Je fakt, že někdy se objevují „školácké rodičovské“ chyby, ale souhlasím s tím, že těžko chtít po někom, kdo evidentně nezažil sám dobrou výchovu, aby uměl děti vychovat.
S čím ale naprosto nesouhlasím, jsou, podle mě, některá pochybení chův-profesionálek. Např. jsem docela často viděla, jak řekli rodiči, že chyba je konkrétně v něm. Toho by se určitě neměl profesionál dopustit. je velký rozdíl ve formulaci „chyba je ve vás“ a „chyba je v tomto vašem(konkrétním) chování“.
Veru
Ja jsem vcerejsi dil videla na pul oka. Byl tam tata-vdovec se tremi detmi. Dve mladsi holcicky byl dost uknourane a rozmazlene a tatik je uprednostnoval pred starsim klukem. Pak tam ale byla scena, kdy sli vsichni zapalit svicku mamince na hrob, holcicky si utiraly oci a mne bylo taky do breku. Nevite jak to potom dopadlo? Manzel neco nutne potreboval na pc…