Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@zuzouš no však jo. Pokud je na tom její babička tak špatně, že ji musí kontrolovat nebo je to jen přehnaný strach ze strany rodiny, to mi neposoudíme. Pokud je na tom špatně, tak je spousta dalších řešení, společné bydlení, domácí péče nebo nějaké zařízení pro seniory, ale na trvalé pobyty je dlouhá čekací doba, takže je potřeba to řešit s předstihem.
Chtělo by vědět, jak moc je babička vitální, nebo jestli je ležící, jestli nebývá občas zmatená, domácí péče, ta chodí přes den, v noci, když se rozhodne někam třeba odejít, tak jí v tom nikdo nezabrání, pokud by to šlo a máte na to možnosti, tak bych si jí vzala k sobě domů, tam kde to relativně zná. Vytrhnout takhle staré lidi z kontextu domova, mívá občas i hodně divoké následky.
Obnovuji diskuzi, mám nemocného dědečka, víceméně už jen leží, žije s babičkou, ale nespí spolu v ložnici, babička spí v obýváku, potřebovala bych poradit, co nainstalovat do ložnice, když by děda něco potřeboval, aby nemusel křičet (už stejně nemá sílu), s chůvičkami moc zkušenost nemám, tak bych ráda tip, když pořídíme chůvičku s kamerou a děda začne mluvit, jestli to chůvička vezme a babička ho uslyší nebo ta chůvička reaguje jen na pláč? A je nějaká taková chůvička, kterou byste mi fakt doporučili??? děkuju
@Lenule15 mi takhle měli doma bezdrátový zvonek. Když taťka něco chtěl-sám už se ani neposadil-tak si na nás zazvonil… Zvonek tě probudí určitě. Když bude jen mluvit, tak to možná zaspíš.
@Lenule15 Chůvička reaguje na jaký koliv zvuk. Takže pokud se dá hodně hlasitě tak uslišíte i šepot. Pořídila bych nějakou bazarovou Philips, starší analog. To bude stačit dostatečně.
@yweta to je taky dobrý nápad, každopádně babička by ho i chtěla přes noc kontrolovat přes tu kameru, aby měla klid v duši, že je vše v pořádku, tak to možná nějak zkombinujeme ![]()
@Luisiana do philips Avent bych šla určitě, ted už jen najít ten správný typ, moc děkuju za info ![]()
@Lenule15 Pokud to budete snímat jen v baráku tak staré analogy jsou nejlepší. Uričtě budou mít sygnál.