Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den,
manželovi v práci účetní špatně vyplnila podklady pro roční zúčtování daně, on to samozřejmě bez čtení podepsal. To, že mu nevrátili částku 24 840,– za manželku na rodičovské dovolené zjistil až při výplatě. Je tu nějaká možnost dodatečného vrácení?
Děkuji za odpovědi
Jde to!! Jen je potreba, aby co nejdrive zasel za ucetni a vyresil to s ni, protoze ona potrebuje mit uxzavirku hotovou do konce brezna. Jemu pak preplatek vrati v dalsi vyplate. Vim to, protoze moje skorotchyne je ucetni a ted sem se ji ptala…
Tak preju hodne stesti ![]()
Pokud požádal a dodal veškeré podklady včas, tak bych reklamovala u účetní. Pokud ovšem třeba něco v termínu nedodal nebo zapomněl uplatnit a účetní už mu nebude chtít znova zúčtování udělat, tak jí může požádat o potvrzení o zdanitelných příjmech a udělat si normální přiznání sám, i když už mu bylo provedeno zúčtování
Jo Les už to napsala ![]()
A i kdyby toto všechno nestihnul-tak si může podat
daňové přiznání sám na FÚ-my jsme to tak vloni udělali též, pač jsme do té doby o nějakých slevách na manželku neměli ani tucha
![]()
Dokonce jsem to podávala snad někdy v létě
![]()
jde to dokonce dva roky zpětně-já to poradila i mamině, pač taky neměli o tom ani tušení a mamině vrátili za dva roky zpětně-takže pěknej balík
![]()
Předpokládám, že daňová úleva platí pouze pro manželku.Na družku na RD se asi nevztahuje?
Dík, já si to myslela. No to je dilema, předěláváme baráček(komplet) tak se nám nechce cpát peníze do svatby. Ale když nad tím přemýšlím, tak bychom je měli za 2-3 roky zpět. Mám ještě syna na kterého si úlevu nikdo neodepisuje, což je za rok taky docela slušná částka.