Daňové přiznání pro OSVČ

5532
17.3.11 11:27

Daňové přiznání pro OSVČ

Lidičky,
konečně jsem měla čas udělat si pořádek v účtech, nákladech, výnosech :lol:
A teď potřebuji radu. Existuje na internetu nějaký formulář, který můžu vyplnit, vytisknout a odevzdat na FÚ (momentálně mi nefunguje barevná tiskárna :-( )? A formuláře pro zdravotní a sociální pojištění? A to mám odevzdat také na FÚ, nebo s těmi musím na pojišťovnu???
Děkuji za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
197
17.3.11 11:40

se zdravotním a sociálním musíš na příslušná místa. Já stahovala odsud http://business.center.cz/…ch-osob.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
17.3.11 12:33
Bojko píše:
se zdravotním a sociálním musíš na příslušná místa. Já stahovala odsud http://business.center.cz/…ch-osob.aspx

Nemusí, všechno stačí poslat poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21353
17.3.11 12:55

Sociální pojištění: podává se do konce dubna, doplatek je splatný také do konce dubna
Přehled ke stažení zde http://www.cssz.cz/…/ke-stazeni/

Zdravotní pojištění: přehled se podává také do konce dubna, doplatek je splatný do max.8 dnů od podání daňového přiznání…tzn.max 8.4.2011
Přehled ke stažení od VZP zde http://www.vzp.cz/…ci/tiskopisy
Ostatní zdravotní pojišťovny to budou mít na webu určitě taky.

Daňové přiznání: je zde v novinkách 3.3.2011 http://cds.mfcr.cz/…l/index.html

Všechno stačí poslat poštou doporučeně a mít od toho podací lístek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
17.3.11 13:05

jj, ale tterka se ptala, jestli to má nechat na FÚ. Je mi jasné, že může i poštou, ale ne na FÚ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bluevitt
18.3.11 17:17

To že bude příznání černobílé vůbec neva :lol:
Nejlepší je vyplnit a vytisknout přímo na webu ministerstva financí - daňový portál, odkontroluje to i základní vazby mezi řádky :wink:

• Citovat
  • Upravit
1
5.1.15 12:40

Dobrý den, moc prosím o radu jsem už v koncích :nevim: od 1. dubna 2014 jsem z mateřské na osvč, otevřela jsem si krámek, vybavila, atd. Teď jsem si projela baj oko příjem - výdej do konce roku a jelikož vybavení bylo dost nákladné tak jsem v mínusu což se dalo čekat :think: ale mě by zajímalo jestli ten rozdíl se dá při daňovém přiznání uplatnit k vyplacení??? Už jsem tu prolezla snad vše co šlo, ale nikde jsem se ničeho nedočetla :?: předem děkuji za rady :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
5.1.15 12:45

@Nada85 :lol: :lol: :lol: děkuji za pobavení :-)
To jako že se ti nedařilo, tak ti to má vracet stát? :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
5.1.15 13:56

To ti určitě nikdo nevrátí. Ale pokud budeš mít za 2014 ztrátu, můžeš si tuto ztrátu uplatnit v roce 2015 jako odečitatelnou položku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
11.3.15 14:09

Prosim moc Prosim potřebuju poradit, do dubna 2014 jsem měla rodičák, pak mi zkončil a ja zustala u podnikaní, chtěla bych uplatnit slevu na ditě, ale jak jsem se dočetla už to nejde paušalně, budu to teda muset letos udělat normalně, nemate stim někdo zkušenost? neporadil mi někdo jaky portal si mam vybrat a co všechno mam udělat proto aby my byl vracen sleva na ditě? Moc moc děkuju za odpověd :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
14.3.15 23:05
@veveka píše:
Prosim moc Prosim potřebuju poradit, do dubna 2014 jsem měla rodičák, pak mi zkončil a ja zustala u podnikaní, chtěla bych uplatnit slevu na ditě, ale jak jsem se dočetla už to nejde paušalně, budu to teda muset letos udělat normalně, nemate stim někdo zkušenost? neporadil mi někdo jaky portal si mam vybrat a co všechno mam udělat proto aby my byl vracen sleva na ditě? Moc moc děkuju za odpověd :(

pokud jako osvč uplatňuješ paušální náklady, nelze uplatnit daňové zvýhodnění na dítě, to může uplatnit otec dítěte, pokud teda není taky osvč uplatňující paušální náklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 13:53

Prosim o radu, manzel byl loni osvč vedlejší činnost zari-prosinec. prijmy z podnikani byly nulové. ucetni v praci mu rekla, ze nemusi podavat danove priznani. ze pokud se FU ozve, sepise jen cestne prohlaseni, ze nemel zadne prijmy.

no a me se to ted nejak nezda :think: jak to tedy je?

• Citovat
  • Upravit
8506
15.6.16 14:03

Podmínky pro podání jsou stanoveny zákonem. Jaké měl ostatní příjmy? Pokud ze zaměstnání a měl podepsané prohlášení, pak není povinen podávat, pokud ostatní příjmy nebyly vyšší než 6000,– Kč nebo neměl jiné příjmy, které je povinen přiznat. Čestné prohlášení se podat může, ale mělo by být podáno do termínu pro podání přiznání. Pokud už FÚ manžela vyzve, je povinen podat přiznání, čestné prohlášení po výzvě nebude stačit. Pokud chcete mít klid v duši, pošlete to čestné prohlášení dodatečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
15.6.16 14:07

Mel podepsane prohlaseni v zamestnani. jinak prijmy ze svč nebyly zadne…jemu prave rikala ucetni v praci, ze nemusi podavat vůbec danove priznani, ptal se na to 2×…ale jak rikam, nejak se mi to nezda, nerada bych, abychom kvůli tomu platili pokutu :oops:

Příspěvek upraven 15.06.16 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.16 14:07
@Hanula1212 píše:
To ti určitě nikdo nevrátí. Ale pokud budeš mít za 2014 ztrátu, můžeš si tuto ztrátu uplatnit v roce 2015 jako odečitatelnou položku.

Hani, tohle je co? Jak si uplatni osvc ztratu v dalsim roce? Dekuji :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák