Vyrovnání daní - dotaz pro účetní

66
10.3.11 14:13

Dotaz

Ahojky maminy,chtěla bych se zeptat,zda je tu nějaká účetní? Potřebovala bych poradit s vyrovnáním daní.Přítel dnes dostal vyrovnání něco kolem 5 tis. a to uplatňuje malýho,přijde mi to nějak málo,když na dítě je to nějak 11 tis. Vůbec tomu nerozumím. A taky nevím,zda si můžu podat já,když jsem vloni měla neschopenku a potom mateřskou půl roku.....poradíte mi některá…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1227
10.3.11 14:51

nejsem přímo účetní, ale taky jsme to řešili
předpokládám, že příteli malého odečítají už pravidelně každý měsíc, takže při vyrovnání na prcka fakt už nemusí vracet nic
nepochopila jsem, co chceš podávat ty, daňové přiznání? slevu na malýho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2058
10.3.11 15:18

Jadulinko, sleva na dani na dite se uplatnuje za jednotlive mesice, co s vami bydlelo. Pokud se narodilo v pulce roku, ma pritel narok na cca pul slevy podle mesicu.

Ale pokud je zamestnany a nahlasil to zamestnavateli, tak mu to meli zohlednit uz v mesicnich zalohach, na konci roku by to teda nehralo roli, jak psala Katek.

Nemocenska a materska nejsou zdanitelne prijmy, nepodava se priznani. Pokud jsi chodila do zamestnani, radsi se zeptej na personalnim, treba jsi par dni pracovala, meli by za tebe podat rocni zuctovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
10.3.11 15:22
Jadulinka píše:
Ahojky maminy,chtěla bych se zeptat,zda je tu nějaká účetní? Potřebovala bych poradit s vyrovnáním daní.Přítel dnes dostal vyrovnání něco kolem 5 tis. a to uplatňuje malýho,přijde mi to nějak málo,když na dítě je to nějak 11 tis. Vůbec tomu nerozumím. A taky nevím,zda si můžu podat já,když jsem vloni měla neschopenku a potom mateřskou půl roku.....poradíte mi některá…?

ja min rok byla od brezna do srpna (to jsem nastoupila na MD) na neschopence, mezitim mi v kvetnu neprodlouzily smlouvu a dostala jsem vyrovnani 4400.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
10.3.11 20:30

Já už se právě na to ptala a bylo mi řečeno,že si mám zajít na finančák a podat ještě za sebe,právěže fakt nevim.Díky za odpovědi…malej se narodil na konci dubna,tak to tak asi je,jak píšete :-)))) Dík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
10.3.11 22:49
Ahoj,
d
Jadulinka píše:
Já už se právě na to ptala a bylo mi řečeno,že si mám zajít na finančák a podat ještě za sebe,právěže fakt nevim.Díky za odpovědi…malej se narodil na konci dubna,tak to tak asi je,jak píšete :-)))) Dík…

Ahoj,
dítě si může uplatnit jen jeden z rodičů. Navíc, když se narodil v dubnu, tak se na něj odečetlo jen 8.703,–Kč. Navíc je dost možné, že přítel měl takové daně, že se mu odečetla sleva na poplatníka, část slevy na dítě (přes 3 tisíce) a jako bonus mu vyplatili těch 5 tisíc. Bez konkrétních čísel Ti nikdo nic neřekne. A jestli mu dělali roční zúčtování v práci, tak vidíš jen výsledek na výplatní pásce. Dalo by se jen přibližně spočítat, podle výplatních pásek, jestli je to dobře.
A pokud jde o Tebe, jestli jsi neměla za celý rok 2010 žádný plat, ale jen nemocenskou a pak hned mateřskou, tak jsi neměla příjmy, ze kterých by se odváděla daň, tak pak nemá smysl podávat daňové přiznání. Když nebyla sražená žádná daň, tak ani není co zúčtovávat a vracet.

• Citovat
  • Upravit
66
11.3.11 12:49

Dobře,díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fifo
17.4.12 11:06

dane

chci se jen zeptat kdy se vyplacej dane kdyz sem si je podaval sam?

• Citovat
  • Upravit
789
24.4.12 20:14

přeplatky na dani chodí z Fú během dubna-května

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.24 22:36

EX mi poslal kus dani za dite

Dobry den, ex se semnou rozesel. Cast roku 2023 jsme zili jeste spolu. Uplatnil slevu za dite za dobu, co jsme spolu hospodarili a tak mu prislo xxx tisic a poslal mi skoro pulku necelou. Ale jedna se o vic jak 2500Kc. Platbu nijak nepojmenoval. Alimenty mi poslal zvlast. Budu muset to nejak danit? Nebudu muset kvuli tomu pristi rok 2025 podavat danove priznani? Do konce prosince budu na RD a mam alimenty a ted si chci zazadat o Pridavek a bydleni zkusit..do ted jsem nikdy nezadala. Dekuji za odpoved. Prosim anonym jinak smazat.

• Citovat
  • Upravit
35716
12.4.24 06:32
@Anonymní píše: Více

Ne nemusíš to danit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.4.24 22:53

@JancaS84 takze v r.2025 nemusim si podat kvuli par tisicum od ex danove priznani?

• Citovat
  • Upravit
35716
13.4.24 03:16
@Anonymní píše: Více

Ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie