Sleva na dani (dítě, poplatník) - výplata vs. DP

1
5.3.11 21:09

Sleva na dani (dítě, popl) - výplata vs. DP

Ahojte,

řeším daňové přiznání (pomocí formuláře z internetu), a chtěl bych se zeptat, zda někdo netušíte, jak je to s odečtem daně na poplatníka a na dítě. Zdá se mi, že už mi je o tyto slevy ponížena daň každý měsíc ve výplatě. Když si pak vyplňuji daňové přiznání sám, tak sleva na poplatníka je předvyplněna a nejde změnit, a dítě bych tam také vyplnil. Ale není to špatně? Neodečítal bych to pak dvakrát?

Díky za rady

• ld
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
5.3.11 21:21

Ne, nevyplnil bys to dvakrát. napíšeš tam souhrnné příjmy od všech zaměstnavatelů - hrubá mzda, pak pojištění - najdeš na pásce nebo na souhrnu od zaměstnavatele, pak tam vyplníš zaplacené zálohy na daň, do slev uvedeš dítě, propř. jiné slevy - darování krve apod. Za tebe jako za poplatníka se to tam doplní automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 10:29

...

Chtěla jsem se zeptat, když manžel uplatňuje daňový odpočet na dítě, tak ho tedy znovu píše do daňového přiznání, nebo ho tam už vůbec neuvádí? jak to je? díky moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.12 10:31

myslím měsíční odpočet na dítě

• Citovat
  • Upravit
8179
31.1.12 10:40

Samozřejmě ho tam musí napsat. Dokonce ty buďto podepíšeš čestné prohlášení nebo doložíš potvrzení od svého zaměstnavatele, že si slevu na dítě neuplatňuješ ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 10:52

Já si slevu neuplatňuji, jsem na MD,takže doložím jen potvrzení, že neuplatňuji.
Takže dítě si normálně manžel do daňového přiznání napíše i když si ho uplatňuje měsíčně? Já vím ptám se jak blb, ale musíme letos dělat přiznání sami a tápame v tom… díky

• Citovat
  • Upravit
8179
31.1.12 11:17

Ano, to je jakoby souhrn za celý rok. Doporučuji si pohnout, zpracovat DP už teď, dojít si na FÚ osobně, tam to s vámi projdou a třeba se vyjasní nějaké nejasnosti. Pak v březnu už na to nebude čas. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 11:37

Zítra bude mít manžel z práce vyúčtování z práce za celý rok, tak to hned zkusíme dát do vyúčtování a zajdeme na finančák. díky moc za radu :srdce:

• Citovat
  • Upravit
2183
31.1.12 16:43

do formulare vyplnis normalne za rok jedno dite pak tam je.kolonka kolik bylo vyplaceno na slevach a to je ta castka za dite ktreou dostava mesicne takze uvedes ale znova uz penize nedostanes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.12 18:21

A kde je ta kolonka kam se vyplňuje kolik už bylo na slevách uplatněno? to je ten daňový bonus?

• Citovat
  • Upravit
2183
31.1.12 20:12

jj to je ono.

Anonymní píše:
A kde je ta kolonka kam se vyplňuje kolik už bylo na slevách uplatněno? to je ten daňový bonus?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dadyna33
23.2.12 14:50

DANĚ

Dobrý den potřebovala bych poradit můj manžel byl loni registrován a je doposud na pracovním úřadě loni bral (podporu)já jsem i invalidním důchodě částečným ale pracuji na dohodu o provedené práci.Mám podávat já snížení a vrácení daně máme tři děti.Děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
8506
23.2.12 18:05

Záleží jak Vám byla dohoda zdaňována, jakou jste z ní pobírala částku, zda jste podepsala prohlášení poplatníka apod. dáváte málo informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Blanka41
1.4.12 09:33

dotaz k ročnímu vyrovnání daní

Dobrý den, od 23.2 2011 jsem byla až do konce roku na neschopence a mám dva syny v péči.Myslíte si někdo, že mám nárok na roční vyrovnání daně ? Děkuji za info :)

• Citovat
  • Upravit
101613
1.4.12 09:36

@Blanka41 No, pokud si o to zaměstnavatele do 15.2. požádala, tak na to nárok máš. Jestli ti v rámci něj něco vrátí a kolik, to už je druhá otázka a závisí na tom, kolik sis za ty necelé 2 měsíce vydělala.
Jo a pokud si uplatňovala slevu na děti průběžně, tak pro tebe může být roční zúčtování taky značně nevýhodné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák