Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je tu nějaká účetní jenž by byla ochodna mi poradit?
Manžel dnes obržel vrácní daně.. po zdanění to je cca 10000kč což je podle mého málo. Když jsme je počítali přes netovou kalkulačku měl obdržet daleko víc.
klidně poradím, ale asi by to chtělo, abych viděla výplatnice......
Je možné to poslat emailem?
určitě není problém.. ale až mi je mi je manžel pošle, protože je má v ntb.
Prosím o radu jsem na MD ale zároven mám brigádu muž je v invalidním důchodu mám nárok na úlevu na děti
Pokud si on neuplatňuje děti a žijí s vámi ve společné domácnosti, tak nevidím důvod, proč si je neuplatnit.
Určitě nárok na slevu je, pokud si manžel nepřivydělává a neuplatňuje si to tam.
Ahoj,
oživuji diskusi novým dotazem na účetní. ![]()
Pokud má firma zaměstnance na poloviční úvazek, tedy na 80 hodin měsíčně, z čeho se vypočítává sociální a zdravotní?
Dejme tomu, že dostane 100Kč na hodinu, což dělá 8000 měsíčně hrubého. Je podstatné, že je to méně než minimální mzda nebo to kvůli formě úvazku nehraje roli a počítá se to opravdu z tohoto základu? ![]()
Doufám, že je aspoň otázka pochopitelná, protože jinak je to pro mě španělská vesnice a určitě je to znát ![]()
@Ali88 sociální podle skutečnosti, u zdravorního záleží na konkrétní osobě (pokud nemá nic jiného, není za něj plátcem stát atd.) tak musíš dodržet minimální vym. základ 8.000,– (pojistné 1.080,–) pokud by měl méně pojištěných dnů tak se to krátí (nastoupil v průběhu měsíce apod.)
@Ali88 celkem rozepsané je to tady http://www.finance.cz/…i-pojisteni/
Můžu se také zeptat? Jak se vypočítává fond pracovní doby? Jsem zaměstnaná na 0,4 úvazek. V červenci bylo 20 + 2 dny (20 pracovních, 2 svátky), kolik je tedy FPD?
Zdravím, umí tohle někdo rozluštit?
zjistit zda zůstatkek účtu 597 – prevod provozních nákladů tak jak je uveden ve výsledovce v kladné hodnotě má pozitivní či negativní dopad do cash flow v daném účetním období a má být tudíž přičten k výnosům nebo být od výnosů odečteny v případě výpočtu zisku před zdaněním, který pak slouží pro výpočet cash flow nepřímou metodou.
Podle mě má negativní dopad na cashflow nebo ne?
Převod provozních nákladů má být od výnosů odečten?
![]()
Prosim o radu zkusenou ucetni. ja teprve zacinam a nejak tapu v nasledujici situaci - porizeni auta na dlouhodoby uver, mam v ruce splatkovy kalendar na dalsi 4 roky, kazdy mesic stejna splatka, ale jina castka na jistinu a jina na urok. Jak prosim spravne uctovat?
Ucto jsem prevzala po pani, co uctovala splatku takto: 461/221 (jistina) a 562/221 urok. je to spravne? Nekde jsem nasla informaci, ze spravne by se ucet 461 mel navysit o predepsane uroky, takze melo byt uplne na zacatku zauctovano 562/461 (asi nejak casove rozlisit, to zatim nevim jak
a pak jednoduse 461/221 kazdy mesic bez rozlisovani, kolik je splatka a kolik urok.
Prosim poradite nekdo? dekuji
@VeKo píše:
klidně poradím, ale asi by to chtělo, abych viděla výplatnice......
Je možné to poslat emailem?