Je tu účetní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2214
3.1.17 08:15

@Lucie008 Nene, mytí auta zohledněné v této základní sazbě není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
3.1.17 08:36

@Janka Z Super díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
3.1.17 11:25

@Janka Z Aby bylo mytí auta daň. uznatelným výdajem, muselo by být auto zahrnuté v majetku firmy a uplatňovat dle skuteč. výdajů nebo paušálem.
Zakl. jede přes náhrady za km a v tomto případě si nemůže navíc uplatnit mytí auta jako daň. uznatelný výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
3.1.17 15:32

@Sojkka Tady nejde o to je jestli to je daňově uznatelný výdaj nebo ne. Jen mě zajímalo, jestli to je zahrnuté v té sazbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
4.1.17 00:02

@Lucie008 Např. z pohledu soukr. vozidlo zaměstnance je mytí auta již zohledněno v náhradě za km, stejně jako např. oleje či jiné provoz. náplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
7.1.17 20:04

Dobrý den, měla bych prosím prosbu
Manžel v roce 2016 stavěl haly po Čr. vždy tam byl 1-5 dny někdy i 14 dní. pokaždé to bylo na jiném místě. Moje otázka zdí má nárok na diety a odlučné od rodiny? a v jaké výši se to počítá děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
7.1.17 21:42

@balone Vše se odvíjí od toho, jak má ve smlouvě uvedené místo výkonu práce. Od toho se odvíjí cest. náhrady. Mezi ně patří stravné, které je odstupňované dle délky prac. cesty (5-12, 12-18,18-24), náhrada prokázaných výdajů za ubytování a jízdné(pakliže již není vše zaměstnavatelem zajištěno). Nic jako odlučné neexistuje, pouze je možné při min délce prac. cesty 7 dnů proplatit prokázané jízdní výdaje za návštěvu rodiny a to každý týden(v případě vnitřního předpisu či dohody se zaměstnancem je možná náhrada za delší dobu, ne déle jak 1 měsíc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
7.1.17 23:17

@Sojkka děkuji moc, takže když je příč třeba 2 dny tak na stravné nárok nemá? Mohu se ještě zeptat když je v Cr a je více jak 14 dní pryč ta cena je kolik?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
8.1.17 03:52

@balone Kdepak, má. Napíšu vám to v příkladech do SZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
22.1.17 08:40

Holky omlouvám se, ale zase potřebuji poradit. Manžel si za celý minulý rok uplatňoval daňovou slevu na dítě. Posílala jsem jeho účetní potvrzení, že já si malého neuplatňuji. Jsem stále na rodičáku. Musím zase poslat potvrzení z mé práce, že si malého neuplatňuji? Resp. dokládat ho každý rok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
22.1.17 08:48

Ano, je to potřeba dokládat každý rok, ale staci tve cestne prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
22.1.17 08:58

@Lucie008 pokud na čestném prohlášení není uveden rok, za který ho zasíláš, pak je toto čestné prohlášení považováno na dobu neurčitou a není nutné dokládat každý rok. Pokud je ale v prohlášení napsano, že neuplatňuješ slevu např. za rok 2015, tak pak je nutné dodat další prohlášení na další rok.

Stručně

• bez uvedení roku na čestném prohlášení = prohlášení na dobu neurčitou a mělo by být trvale založené v kartě zaměstnance (dokud nebude zneplatněno) - není nutné dodávat každý rok
  • s uvedením roku na prohlášení - je nutné dodávat každý rok
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3537
22.1.17 09:02

@JancaS84 @Petrusska007 Dobře, děkuji holky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
22.1.17 17:14

Pokud je @Lucie008 zaměstnaná, nestačí čestné prohlášení, ale musí být potvrzení od zaměstnavatele. Ale platí, že pokud není časově omezeno, nové se dokládat nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.17 13:27

Ahojky, omlouvám se za asi hloupý dotaz, ale potřebuji radu.
1.) Od 12/2016 mám IČ na vedlejší činnost, jsem na rodičovské dovolené a v ČID.
otázka-podávám daňové přiznání nebo stačí čestné prohlášení, že jsem nepřekročila určitou částku?
2.) účetnictví - jakou knihu, pokladní pro neplátce DPH nebo daňovou evidenci, mám faktury a paragony ale netuším tu knihu kterou přesně
3.) účet, na který budou chodit platby za práci nebo zboží - musí být od soukromého zvlášť a tyto výpisy dokládám účetní?
Děkuji, pokud mi zde někdo pomůže… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák