Chybí mi máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5936
5.1.23 23:48
@Anonymní píše:
Holky, všem děkuji za milá a utěšující slova. Jet k mámě osobně by stejně k ničemu nevedlo, akorát bych se ponížila já - už tak dost mě raní tento přístup, ještě bych se víc sesypala.
Náš poslední hovor proběhl po státnicích, kdy jsem jí volala, že jsem to teda dala a její reakce byla: „A co jako? Jsi to mohla mít hotové už dávno.“ Když jsem jí řekla, že stačilo říct jen gratuluji, začala na mě, že já ji nemám co poučovat, a vymýšlela si, jak jsme já s přítelem špatní. Na to jsem jí tenkrát odpověděla, že jsem dospělá, mám svůj život, svou rodinu a pokud nebude mě a ani mého přítele respektovat, nebude vídat ani vnuka, protože už těchto jejich srdceryvných výlevů mám dost. A od té doby je ticho po pěšině.
Na jednu stranu si říkám, že mám alespoň klid, na druhou mě to bolí a jsou chvíle, kdy ji potřebuji. Alespoň po té psychické stránce.
Vlastně mi dnes jen napsala nevlastní babička, která žije v domě s rodiči (dům je ale rodičů), že bych si mohla změnit trvalé bydliště, protože byla platit odpady a dlužím jí za mě a za syna tisícovku. Na to už fakt nemám co říct.
Více specifikovat asi úplně nechci, vím, že má zde účet i bratrance manželka.

Ty vážně nevíš, proč s tebou tvoje máma nemluví? Vždyť jsi jí sama řekla, že už máš těch jejích výlevů dost a že vnuka vídat nebudou, když vás nebudou respektovat. Od té doby ticho po pěšině. Není schopná tě respektovat, ty ses ohradila, ona to přijala. Prostě se urazila, zasekla a vzala to tak, že s ní nechceš být v kontaktu, pokud nenastane změna. A ona se měnit nechce. Možná jsem to celé nějak špatně pochopila, v tom případě pardon, ale mně ten důvod přijde úplně jasný. A když to tady tak čtu, tak je to pro tebe možná lepší, protože se k tobě opravdu nechovala s respektem. Ta kousavost místo gratulace, nebo to chování po narození dítěte… Ale chápu, že tě to mrzí. Mě takhle bez vysvětlení a náhle také někdo vymazal ze života. Akorát s tím rozdílem, že mezi námi ani k žádnému problému nebo konfrontaci nedošlo. U vás jo a v tom bych viděla ten důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
6.1.23 05:45
@Ahep píše:
Ale tvoje máti asi neměla ten vdovsky jako matka pečující o dítě, ne?

To jo, však se bavíme čistě hypoteticky, ona ta žena, co má manžela o 25 let staršího, taky nemusí pečovat o dítě, to už může být velké, když ji bude třeba 45-50, a jemu 70-75 a nedej bože zemře. Jen podotýkám, že vdovský důchod jí nemusí nahradit ten druhý příjem, jak tu někdo psal, že bude zajištěná…

Jinak proti partnerství se starším mužem/ženou nemám zhola nic, myslím, že to je každého věc… I když samozřejmě nevím, jak bych se na to dívala jako matka… rozhodně si ale nedovedu představit, že bych kvůli tomu přerušila styky s mým dítětem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
6.1.23 08:10
@Fazulina píše:
To jo, však se bavíme čistě hypoteticky, ona ta žena, co má manžela o 25 let staršího, taky nemusí pečovat o dítě, to už může být velké, když ji bude třeba 45-50, a jemu 70-75 a nedej bože zemře. Jen podotýkám, že vdovský důchod jí nemusí nahradit ten druhý příjem, jak tu někdo psal, že bude zajištěná…Jinak proti partnerství se starším mužem/ženou nemám zhola nic, myslím, že to je každého věc… I když samozřejmě nevím, jak bych se na to dívala jako matka… rozhodně si ale nedovedu představit, že bych kvůli tomu přerušila styky s mým dítětem…

Dnešní moderní trend je ale ten, že čím později dítě, tím si víc IN a za hrdinku preci :mrgreen:

Takže dnes bohužel není už žádnou vzácností, že 50ka vede své ditko do 1.tridy. :roll: Prostě lidska hloupost bují na všech frontách.

A mě přijde, když tady čtu kolikrát ta storicka, že čím starší matka, tím víc ji do kapsy strčí matka 20leta, alespoň co se selského rozumu týká, se zabezpečením Fin. to taky nebývá žádná sláva. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 08:41

V prvé řadě prosím, ať mi neplevelíte téma. Důchody si řešte, prosím, v soukromých zprávách. S mou diskuzí to vůbec nesouvisí :(.

A z té druhé stránky… opět děkuji za ujištění, že chyba není na mé straně. Mou rodinu se mi snaží nahradit přítele rodina, tchyně s tchánem mi řekli, že mě adoptují (ze srandy), že budou mí rodiče. Na promoce mi tenkrát šli taky oni a mamka-tchyně brečela, že je na mě pyšná. Tak alespoň takhle.

• Citovat
  • Upravit
5379
6.1.23 09:00
@Anonymní píše:
V prvé řadě prosím, ať mi neplevelíte téma. Důchody si řešte, prosím, v soukromých zprávách. S mou diskuzí to vůbec nesouvisí :(.A z té druhé stránky… opět děkuji za ujištění, že chyba není na mé straně. Mou rodinu se mi snaží nahradit přítele rodina, tchyně s tchánem mi řekli, že mě adoptují (ze srandy), že budou mí rodiče. Na promoce mi tenkrát šli taky oni a mamka-tchyně brečela, že je na mě pyšná. Tak alespoň takhle.

Anonymní, neuraz se, ale cítím trolla. Ne kvůli tomuto příspěvku, ale tak… ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
6.1.23 10:01
@Takco píše:
Anonymní, neuraz se, ale cítím trolla. Ne kvůli tomuto příspěvku, ale tak… ;) :mavam:

Tady v diskuzích na EMM jde cítit troll už i z pozdravů, takže tento tvůj příspěvěk bych vůbec nebrala vážně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7006
6.1.23 11:12
@Anonymní píše:
Tak beru zpět. Na vyhlášce, která platí od 1.1.2022 je cena 350 Kč/osoba, ale nevím, jestli náhodou nezdražili.

Hele, výlevy jsou děsný, o tom žádna. A taky myslím, žes prostě nastavila hranice a matka to vzala tak, jak jsi to řekla, a nestojí jí to za to, aby se to snažila urovnat. Tobě vlastně taky ne.

Jen k těm poplatkům - asi by bylo fajn se odtamtud odhlásit. Nejenže je za tebe asi někdo zbytečně zaplatil, ale z vlastní zkušenosti není nic moc mít ve své nemovitosti nahlášeneho člověka, který tam nebydlí a bydlet nebude a se kterým navíc nemáš ideální vztahy. Nějaká zátěž to prostě je, a nevidím k ní důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
6.1.23 11:35
@Anonymní píše:
V prvé řadě prosím, ať mi neplevelíte téma. Důchody si řešte, prosím, v soukromých zprávách. S mou diskuzí to vůbec nesouvisí :(.A z té druhé stránky… opět děkuji za ujištění, že chyba není na mé straně. Mou rodinu se mi snaží nahradit přítele rodina, tchyně s tchánem mi řekli, že mě adoptují (ze srandy), že budou mí rodiče. Na promoce mi tenkrát šli taky oni a mamka-tchyně brečela, že je na mě pyšná. Tak alespoň takhle.

Omlouvám se a chápu, ono to tak často je, že se v diskusi narazí na něco a ubere se trochu jiným směrem.

Tobě přeji, abys našla rovnováhu a třeba se časem změní i vztah s rodiči, i když mi prostě není jasné, že tak krásný vztah najednou takto zmizel jen kvůli tomu, že ses rozhodla jinak, než si rodiče plánovali. Je to divné… Nedovedu si to představit…

Netrap se tím a žij pro to co máš, ne pro to, co nemáš. Je fajn, že máš tak krásný vztah s tchánovci… To není samozřejmostí a je to super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 11:51
@Kubula.K píše:
Hele, výlevy jsou děsný, o tom žádna. A taky myslím, žes prostě nastavila hranice a matka to vzala tak, jak jsi to řekla, a nestojí jí to za to, aby se to snažila urovnat. Tobě vlastně taky ne.Jen k těm poplatkům - asi by bylo fajn se odtamtud odhlásit. Nejenže je za tebe asi někdo zbytečně zaplatil, ale z vlastní zkušenosti není nic moc mít ve své nemovitosti nahlášeneho člověka, který tam nebydlí a bydlet nebude a se kterým navíc nemáš ideální vztahy. Nějaká zátěž to prostě je, a nevidím k ní důvod.

Já se odtama chci odhlásit. Letos mi končí platnost občanky, takže je v plánu, že si změním trvalé bydliště. U rodičů ho mám nahlášené jen proto, že jsem ještě do loňského srpna byla vedená jako student a měli na mě úlevy na daních. No a dítě má trvalé bydliště vždycky po matce. Nic víc v tom není. Určitě to není proto, že bych toho chtěla nějak zneužívat.

• Citovat
  • Upravit
8558
6.1.23 19:05

Tady na té adrese
http://www.amrp.cz/
si najdi nějakého psychologa, který je k vám nejblíž, a zažádej o konzultace. Je to zdarma, proberete s odborníkem životní etapy a třeba se dozvíš, co potřebuješ vědět, abys situaci pochopila.
Jsi šikovná, schopná, inteligentní žena, všecko jednou bude dobré, uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.23 19:46
@Cimada píše:
Tady na té adrese
http://www.amrp.cz/
si najdi nějakého psychologa, který je k vám nejblíž, a zažádej o konzultace. Je to zdarma, proberete s odborníkem životní etapy a třeba se dozvíš, co potřebuješ vědět, abys situaci pochopila.
Jsi šikovná, schopná, inteligentní žena, všecko jednou bude dobré, uvidíš.

Moc děkuji!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.1.23 00:50

To se musíš zeptat své mámy, PROČ :nevim:

Moje máma nikdy mámou nebyla. Ne po emoční stránce. Nikdy mě neobjala, nikdy mi neřekla, že mě má ráda. Ano táta. Po materiální stránce mi nikdy nic nechybělo.

Měla jsem babičku, která byla po emoční stránce moje všechno. Máma, táta, nejlepší kamarádka. A umřela.

Chybí mi moje babička, ale už s ní mluvit nemůžu. PROČ vím. Umřela. Ale stejně se ptám… PROČ? :,(

• Citovat
  • Upravit
5710
7.1.23 02:03
@Anonymní píše:
Teď jsem po sobě četla příspěvek výše a vyznělo to, že jsem se s mámou pohádala kvůli státnic a nebaví se se mnou kvůli toho, že to vlastně chci.
Upřesním…
Takové vyděračské a srdceryvné výlevy trvají už od doby, co jsem oznámila těhotenství. Přišli mi neohlášeně do porodnice a ještě byli s otčímem strašně uražení, že tam je můj chlap taky (měla jsem nadstandard). Pak mi psala strašné slohovky o tom, jak jí přítel si nedovolil ani syna pomazlit, přitom se ani nezmínili, že by chtěli.
A takových věcí bylo víc.
V šestinedělí měla zase vyčítavý výlev… už nevím, o čem to bylo.Pořád si říkám, že třeba za to můžu já, že jsem řekla něco špatného.
Ale pak mám zase pocity, kdy si říkám, že já neudělala nic, co by mělo vést k této vyhrocené situaci.

Osamostatnila ses a odporujes ji. To je pro některé matky důvod ke vzdoru a ukonceni vztahu. Chce zpátky svoji hodnou poslušnou a vzornou dceru, o tebe, jaká jsi teď, nestojí. Taky jednu takovou z blízké rodiny znám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.1.23 07:28

Radši anonymně prosím. S mým manželem odstřihla jakoukoliv komunikaci jeho matka a obě sestry. Všechny zároveň odstřihly i naše dítě a jeho dospělou dceru z prvního manželství. A důvod? Manžel je hodný chlap, někdy až moc. Pro rodinu by se rozkrájel a tak když jeho děda začal mít zdravotní problémy byl u nej denně a snažil se o něj postarat. Někdy mě už pak štvalo, že to bylo na úkor mojí rodiny, ale nikdy jsem nic neřekla. Vadilo mi hlavně to, že zbytek rodiny se neangažoval vůbec, ale vůbec. Takhle to trvalo asi dva roky. Měsíc před svojí smrtí ten starý pán ale na mého manžela přepsal malý pozemek v zahrádkářské kolonii. Manžel napřed nechtěl, chtěl aby pozemek zůstal v rodině, ale myslel si, že by měl připadnout jeho matce. Děda byl ale proti, že když mu na stará kolena s ničím nepomohou a kašlou na něj, že jim to nedá a radši to prodá. To manžel nechtěl, k parcele měl i citovou vazbu a přal si aby zůstala dál pro rodinu a tak s přepisem nakonec souhlasil. Chtěl to se sestrama a svojí mámou pak nějak rozdělit, dořešit, ale tu možnost už nikdy nedostal. Celá rodina s ním přestala mluvit, stýkat se a komunikovat a stejně tak s jeho dětmi, my máme spolu jedno. Už je to 5 let, vim, že manžela to strašně trápí a navíc to vnímá tak, že jim nic neudělal, jen se před smrtí staral o svého dědu k čemuž se ostatním nechtělo. Všichni bydlíme nedaleko od sebe, potkáváme se tak nějak na dálku. Mě jsou v podstatě ukradený, moje rodina to není a vyrovnala jsem se s tím dobře, ale manžel ne i když nic neřekne. Našemu malému dítěti o nich hezky povídá, odpovídá na dotazy…jako kdyby spolu stále byli v kontaktu. Takže naše dítě ví, kde babička bydlí, co vařila, co má doma hezkého, kde dělají sestry, jak se jmenuji jejich děti…atd. :zed: Ze začátku se manžel snažil to nějak srovnat, ale marně, to divadlo z jejich strany ho dostalo a smířil se s tím, že kontakt už prostě neni, ale mrzí ho to a vím, ze se tím trápí.

• Citovat
  • Upravit
2075
23.1.23 07:54

Napíšu ti to ze své pozice - měli jsme to opačně. Já jsem ze dne na den odstřihla rodiče i sestru. Byla jsem po protialkoholní léčbě, kde mi vše začalo dávat smysl a věděla jsem, že se s nima nemůžu stýkat, protože by mě (nevědomky, ne schválně) dostali zase zpátky (to jsem jim vysvětlila v dopisech) Nemluvila jsem s nimi rok (vnoučata vídali dál, jen je vozil manžel). První měsíc krása, zbylých 11 už peklo, moc mi chyběli. Tím chci říct, že i já jako ta, co to utnula, jsem se tím utnutím trápila (jak se třeba :nevim: trápí i tvá máma). Vztahy jsme obnovili až poté, co mi mamka (ta, kterou jsem odřízla =ty) po manželovi poslala dopis. Neotevřela jsem ho týden, pak jsem u něj probrečela celý den. Příště jsem děti dovezla já a už jsme se k tomu nikdy ani slovem nevrátili, vše bylo řečeno v dopisech. Vztahy máme od té doby perfektní.

Na tvém místě bych zkusila taky něco napsat - nemluvit, to nemáš čas to promyslet a můžeš plácnout něco, co nejde vzít zpět. Čistě jen pro svůj pocit, žes udělala maximum. Neobviňovat, nehájit se - prostě jen sepsat, co poslední 3 roky prožíváš, tak, jak to skutečně je. Můžeš to tak třeba i uzavřít. A pak už je míč na její straně a ať s ním dělá, co chce. Třeba překvapí, nebo taky ne a ani si ho nevšimne, to ti nikdo neřekne, dokud to nezkusíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová