Chybí mi máma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1292
5.1.23 17:28

Ach jo, opravdu mi je líto, co si prozivas. Ať premyslim jak přemýšlím, nenapadá mě snad ani jediný důvod, proč by na Tebe měli být naštvaní…vždyť ty máš takovou tu šťastnou „katalogovou“ (myslím to dobre) rodinu…co víc by jako chtěli? Chápu, že ti je to líto, ale když není snaha oboustranná…neuděláš nic. Doporučuji si najít dobrého terapeuta, aby ti pomohl to přijmout, zpracovat a zvládnout, tak aby ses už netrápila, protože ti to za to fakt nestojí… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.23 17:32

Ani nevis, jak strasne moc ti rozumim. Nekdy jsou dny, kdy si potaji pobrecim a obzvlast kdyz se neco dceri povede a jsem na ni neskutecne pysna, coz je dost casto. Vzdy mi prijde lito, ze u toho neni, kvuli ni i kvuli mne, aby videla, ze jsem dobra mama a ze duvod, kvuli kteremu se se mnou nebavi, je naprosta pardon blbost. Ale nastesti je vetsinu dni takovych, ze jsem na jednu stranu rada, za tech 5 let jsem se neskutecne vnitrne posunula, ustalila si nazory, jsem otevrenejsi vuci lidem a nasla jsem samu sebe, kdyz to musim hloupe rict, konecne jsem mohla dospet. Castokrat jsem nevedomky papouskovala jeji nazory, ktere se nikdy nemenily, bohuzel se nikam nazorove neposouvala…kopirovala jsem jeji postoje a,,obkoukala" jeji reakce a chovani. A dokud se se mnou neprestala bavit, nevidela jsem to. Ale ano, nejvic to boli, kdyz se divam na deti. Taky jsem si vybrala nevhodneho muze, ale bohuzel u nas toho bylo vic…

Radu nemam, spis ponauceni. Vedu dceru k tomu, aby se nebala rikat mi cokoli a ja ji nebudu soudit, respektuji jeji nazory, reknu ji sve, ale nevnucuji, ucim ji respektu i k nazoru druhych…Mame skvely vzat a to i prave diky tomu, ze mi do vychovy nemluvi mama. Po case si uvedomis, ze te to i neco naucilo a nikde se nepise, ze to je trvale, ze si v budoucnu nenajdete cestu zpet. Ja uz ji nehledam, matka je vic zatvrzela a casem se s ni prohloubila zast a to ji jen ublizuje. Ja mam v sobe klid, spokojenost a neskutecnou vdecnost za svou rodinu doma :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5683
5.1.23 18:55
@Dlouhá punčoška píše:
Naše dcera si našla partnera o 25 let staršího. Dlouho jsme to rozdýchávali. Dlouho jsme ji vysvětlovali, že do budoucna vsechno tak růžové nebude. Nechtěla se s námi stýkat, pokud ho nepřijmeme. Vydrželi jsme to necelý rok. Stýskalo se nám. Pak nám oznámila, že budou mít miminko. No, kapitulovali jsme. Přijali jsme jejího partnera. Těší nás, jak pěkně se k ní a dítěti chová.
Ale starost o její budoucnost a budoucnost našeho krásného vnoučka máme pořad.

Jakože kdyby si našla vrstevnika=nesmrtelný?

Starší partner o generaci pravda není tak úplně standard, ale umřít může i mladý cl8vek dřív než tento. U tohoto jejího partnera zas je už předpoklad, že vaše dcera bude dostávat vdovsky důchod a ditko sirotčí, kdyz ten driv umre, takže opět budou zajištěné.
Jsem asi ve vašem veku přibližně, mám děti 30+, ale tedy nikdy mě nenapadlo mít strach o jejich budoucnost - vychovali jsme je pro život tam venku, pravda ne moc ve vate, umožnili VŠ vzdělání tech. smeru a vypadá to, že si děcka umělý najít své místo v životě i vybrat své partnery pro život. Nemáme důvod jim nevěřit a botu může udělat každý. Důležité je se z toho poučit, vzchopit se a jít zase životem dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
5.1.23 19:01
@Dlouhá punčoška píše:
Naše dcera si našla partnera o 25 let staršího. Dlouho jsme to rozdýchávali. Dlouho jsme ji vysvětlovali, že do budoucna vsechno tak růžové nebude. Nechtěla se s námi stýkat, pokud ho nepřijmeme. Vydrželi jsme to necelý rok. Stýskalo se nám. Pak nám oznámila, že budou mít miminko. No, kapitulovali jsme. Přijali jsme jejího partnera. Těší nás, jak pěkně se k ní a dítěti chová.
Ale starost o její budoucnost a budoucnost našeho krásného vnoučka máme pořad.

To ma vase dcera stesti🫶 Ja uplne chapu, ze je neco takoveho pro rodice sok, ale vy jste to taky prestali🙏 Kdyz jsem cekala prvni mimco, sestra jim to rikala, ale ani to s nimi nehlo. Strasne jsem si driv prala, aby kyvli aspon na jedno setkani, aby manzela videli osobne a taky jsem doufala, ze to bude lepsi, kdyz uvidi, jak se ke me hezky chova. Ale nekyvli, takze to nevidi. Ale uz me to netrapi, deti maji z druhe strany uzasne prarodice🫶

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
5.1.23 19:05
@Ahep píše:
Jakože kdyby si našla vrstevnika=nesmrtelný?Starší partner o generaci pravda není tak úplně standard, ale umřít může i mladý cl8vek dřív než tento. U tohoto jejího partnera zas je už předpoklad, že vaše dcera bude dostávat vdovsky důchod a ditko sirotčí, kdyz ten driv umre, takže opět budou zajištěné.
Jsem asi ve vašem veku přibližně, mám děti 30+, ale tedy nikdy mě nenapadlo mít strach o jejich budoucnost - vychovali jsme je pro život tam venku, pravda ne moc ve vate, umožnili VŠ vzdělání tech. smeru a vypadá to, že si děcka umělý najít své místo v životě i vybrat své partnery pro život. Nemáme důvod jim nevěřit a botu může udělat každý. Důležité je se z toho poučit, vzchopit se a jít zase životem dal.

Ten vdovsky důchod není žádné terno, mamce to dělalo k jejímu důchodu asi 2000 navíc. Druhý příjem to nenahradí. U sirotčího nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
651
5.1.23 19:08
@Serpentini píše:
Tohle je hrozný. Nechápu jak se k tobě mohli takhle zachovat :? :hug:

To jsem si presne rikala taky. Nedokazu si predstavit, co by se muselo stat, abych se takhle zachovala ke svymu diteti. Nechapala jsem to tenkrat, nechapu to ani ted. Sestra rika, ze tata se na me obcas pta a mama se zas rozciluje kdyz jenom padne moje jmeno. Uz na to moc nemyslim, mam vlastni rodinu a uzasnou manzelovu rodinu, ale obcas to jeste zamrzi no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
5.1.23 19:51
@Fazulina píše:
Ten vdovsky důchod není žádné terno, mamce to dělalo k jejímu důchodu asi 2000 navíc. Druhý příjem to nenahradí. U sirotčího nevím..

Ale tvoje máti asi neměla ten vdovsky jako matka pečující o dítě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4383
5.1.23 20:56

Holka zlatá, když s tebou nechce mluvit, tak ať. Její problém. My s matkou to máme naopak. Ona by se mnou mluvit chtěla, ale já ji odřízla z mého života. Cca rok s ní nemluvím. A lépe mi nebylo. Máš možnost za ní jet a vyříkat si to všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.1.23 21:33

Holky, všem děkuji za milá a utěšující slova. Jet k mámě osobně by stejně k ničemu nevedlo, akorát bych se ponížila já - už tak dost mě raní tento přístup, ještě bych se víc sesypala.
Náš poslední hovor proběhl po státnicích, kdy jsem jí volala, že jsem to teda dala a její reakce byla: „A co jako? Jsi to mohla mít hotové už dávno.“ Když jsem jí řekla, že stačilo říct jen gratuluji, začala na mě, že já ji nemám co poučovat, a vymýšlela si, jak jsme já s přítelem špatní. Na to jsem jí tenkrát odpověděla, že jsem dospělá, mám svůj život, svou rodinu a pokud nebude mě a ani mého přítele respektovat, nebude vídat ani vnuka, protože už těchto jejich srdceryvných výlevů mám dost. A od té doby je ticho po pěšině.
Na jednu stranu si říkám, že mám alespoň klid, na druhou mě to bolí a jsou chvíle, kdy ji potřebuji. Alespoň po té psychické stránce.
Vlastně mi dnes jen napsala nevlastní babička, která žije v domě s rodiči (dům je ale rodičů), že bych si mohla změnit trvalé bydliště, protože byla platit odpady a dlužím jí za mě a za syna tisícovku. Na to už fakt nemám co říct.
Více specifikovat asi úplně nechci, vím, že má zde účet i bratrance manželka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 21:39

Teď jsem po sobě četla příspěvek výše a vyznělo to, že jsem se s mámou pohádala kvůli státnic a nebaví se se mnou kvůli toho, že to vlastně chci.
Upřesním…
Takové vyděračské a srdceryvné výlevy trvají už od doby, co jsem oznámila těhotenství. Přišli mi neohlášeně do porodnice a ještě byli s otčímem strašně uražení, že tam je můj chlap taky (měla jsem nadstandard). Pak mi psala strašné slohovky o tom, jak jí přítel si nedovolil ani syna pomazlit, přitom se ani nezmínili, že by chtěli.
A takových věcí bylo víc.
V šestinedělí měla zase vyčítavý výlev… už nevím, o čem to bylo.

Pořád si říkám, že třeba za to můžu já, že jsem řekla něco špatného.
Ale pak mám zase pocity, kdy si říkám, že já neudělala nic, co by mělo vést k této vyhrocené situaci.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 21:40

Neporadím ale mám to stejně s otcem. Ale já byla pro něj divná už od mala. Měla jsem divné zájmy, neměla jsem jeho zájmy, nebyla jsem a nebo naopak byla… dospělostí to vygradovalo v tichou ignoraci. Je úplně jedno co mám nebo nemám.
Jemu to vyhovuje. Tedy abych nelhala. 1× za rok si zavoláme. Už skoro 30 let. Nezměnila to ani moje děti, nezná je. Jsou již dospělé.
Nemyslím si, že opravdu jsem špatná.
Prosím ponechat anonym. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
catch-22
5.1.23 21:46
@Anonymní píše:
Vlastně mi dnes jen napsala nevlastní babička, která žije v domě s rodiči (dům je ale rodičů), že bych si mohla změnit trvalé bydliště, protože byla platit odpady a dlužím jí za mě a za syna tisícovku. Na to už fakt nemám co říct.

Trochu mimo téma, u nás jsou děti do tří let od poplatku osvobozené. Možná u vás v obci je to podobné.
Asi nemáš peněz nazbyt, tak abys babičce neplatila za něco, co se ani platit nemělo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 21:50
@catch-22 píše:
Trochu mimo téma, u nás jsou děti do tří let od poplatku osvobozené. Možná u vás v obci je to podobné.
Asi nemáš peněz nazbyt, tak abys babičce neplatila za něco, co se ani platit nemělo.

U nás se platí 450 Kč za každého bez rozdílu na věk. Ale zpráva mě naštvala už z principu - co si to dovoluje? Tohle by měli řešit rodiče, ne? Navíc ji nikdo nenutil to platit, mohla mi poslat číslo účtu přímo na město. Jsem na vážkách, jestli něco odepsat, jestli jí ty peníze poslat. Neozvou se, jak je rok dlouhý, ale když jde o peníze, tak ví, kde mají “vnučku”. Asi tuhle zprávu budu brát vážně, až ji dostanu od mámy nebo otce, nebo nevím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.1.23 21:54
@Anonymní píše:
U nás se platí 450 Kč za každého bez rozdílu na věk. Ale zpráva mě naštvala už z principu - co si to dovoluje? Tohle by měli řešit rodiče, ne? Navíc ji nikdo nenutil to platit, mohla mi poslat číslo účtu přímo na město. Jsem na vážkách, jestli něco odepsat, jestli jí ty peníze poslat. Neozvou se, jak je rok dlouhý, ale když jde o peníze, tak ví, kde mají “vnučku”. Asi tuhle zprávu budu brát vážně, až ji dostanu od mámy nebo otce, nebo nevím.

Tak beru zpět. Na vyhlášce, která platí od 1.1.2022 je cena 350 Kč/osoba, ale nevím, jestli náhodou nezdražili.

• Citovat
  • Upravit
343
5.1.23 23:14
@Anonymní píše:
Holky, všem děkuji za milá a utěšující slova. Jet k mámě osobně by stejně k ničemu nevedlo, akorát bych se ponížila já - už tak dost mě raní tento přístup, ještě bych se víc sesypala.
Náš poslední hovor proběhl po státnicích, kdy jsem jí volala, že jsem to teda dalaa její reakce byla: „A co jako? Jsi to mohla mít hotové už dávno.“ Když jsem jí řekla, že stačilo říct jen gratuluji, začala na mě, že já ji nemám co poučovat, a vymýšlela si, jak jsme já s přítelem špatní. Na to jsem jí tenkrát odpověděla, že jsem dospělá, mám svůj život, svou rodinu a pokud nebude mě a ani mého přítele respektovat, nebude vídat ani vnuka, protože už těchto jejich srdceryvných výlevů mám dost. A od té doby je ticho po pěšině.
Na jednu stranu si říkám, že mám alespoň klid, na druhou mě to bolí a jsou chvíle, kdy ji potřebuji. Alespoň po té psychické stránce.

Zakladatelko, tohle je fakt chování, které si nezasloužíš. Určitě není od věci psychoterapeut nebo odborník, se kterým si můžeš v klidu promluvit, ale rozhodně se neobviňuj cos udělala/řekla špatně atd. Tvoje máma je evidentně zakomplexovaný člověk, který se nedokázal smířit s tím, že ses rozhodla žít jinak, podle sebe a navíc, žes uspěla na vlastní pěst. Je to divné, že se ta změna odehrála na základě tvého těhotenství a do té doby pěkný vztah šel do háje…ale aspoň vidíš, jací pokrytci (omlouvám se) tvoji rodiče jsou, když kvůli takové prkotině zavrhnou. Podle mě lepší takto a mít „klid“, než rodiče mít, ale žít ve strachu, co ti kdo bude zase vyčítat, žes měla udělat jinak - k čemuž by určitě došlo, protože tvá matka je evidentně narcis jak vyšitý. Najdi si nějaké dobré kamarádky, věnuj se své nové rodině, můžeš se třeba skamarádit s nějakou fajn starší paní (sousedka, kolegyně), která ti roli mamky může částečně vynahradit, udělala to tak moje kamarádka, která přišla o babičku. ;) Přeju moc štěstí a hlavně co nejméně starostí s tvými rodiči- kašli na ně, fakt ti za to nestojí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová