Chystání jídla v páru

450
19.4.23 20:37

Chystání jídla v páru

Zdravím,
název tématu úplně tedy nevystihuje to na co se chci zeptat, ale dále vysvětlím :)

S přítelem se v práci střídáme, takže když já mám týden ranní, tak přítel má odpolední a naopak. Příprava jídla u nás aktuálně vypadá takto:

• snídaně a svačiny si každý řešíme sám
  • oběd a večeři chystá ten, co má ranní, takže se po týdnu střídáme

Přítel nyní uvažuje, že by dělal jenom samé odpolední, aby měl více klientů a já zase uvažuju, že bych ráda dala jídlu nějaký „řád“ a pomohlo to tak v hubnutí. Nejideálnější se tudíž jeví dovoz krabiček, ale ta cena je šílená.

A já právě uvažuju, jestli bych byla schopná jídlo v podstatě chystat sama. V tom mém týdnu ranních není problém, ale právě u těch odpoledních mám strach - doma jsem až v 19:00, takže jedině třeba v neděli uvařit jídlo na celý týden?

Je tu někdo takový kdo má takový systém a funguje? Nebo nějaký podobný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14946
19.4.23 20:47

No a odkdy dokdy mas tu odpoledni, když jsi doma v 19? A odkdy dokdy to má přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
450
19.4.23 20:50
@Semtex píše:
No a odkdy dokdy mas tu odpoledni, když jsi doma v 19? A odkdy dokdy to má přítel?

Ano, odpolední to v pravém slova smyslu není :D. Já jsem mimo domov 8:40-18:40.

Přítel říkal, že by pracoval do osmi, takže kolem půl deváté by byl doma. Není to teda 100%, že to tak fakt bude. On prostě objevil „krabičkovou dietu“ a uvažoval, že by díky tomu teoreticky mohl dělat jenom ty odpolední a na to konto jsem začala uvažovat zda bych já byla schopná to jídlo chystat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14946
19.4.23 20:55
@ritterqa píše:
Ano, odpolední to v pravém slova smyslu není :D. Já jsem mimo domov 8:40-18:40, přítel by pracoval do osmi, takže kolem půl deváté by byl doma.
@ritterqa píše:
Ano, odpolední to v pravém slova smyslu není :D. Já jsem mimo domov 8:40-18:40, přítel by pracoval do osmi, takže kolem půl deváté by byl doma.

Aha no tak to něco jednoduchého stihnes, záleží, jak jste nároční na tu stravu a co jíte. Guláš asi ne, ale takováhle jidla, co vyžadují delší čas, si můžeš uvařit v neděli na pondělí, nebo je muže dělat přítel po ranních, kdyby třeba někdy nějakou jeste měl, no a v týdnu když to bude večer na tobe, das něco rychlejšího, kuře kari s ryzi, řízky, testovinove saláty, i třeba karbanatky a podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
19.4.23 21:05

Tak ať uvaří ráno, než půjde na odpolední.
Kolik dáte za jídlo teď a jaký by byl rozdíl oproti krabičkám?
to večeříte takhle pozdě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78036
19.4.23 21:06
@Semtex píše:
Aha no tak to něco jednoduchého stihnes, záleží, jak jste nároční na tu stravu a co jíte. Guláš asi ne, ale takováhle jidla, co vyžadují delší čas, si můžeš uvařit v neděli na pondělí, nebo je muže dělat přítel po ranních, kdyby třeba někdy nějakou jeste měl, no a v týdnu když to bude večer na tobe, das něco rychlejšího, kuře kari s ryzi, řízky, testovinove saláty, i třeba karbanatky a podobne.

Guláš klidně taky - ať si zakladatelka koupi pomalý hrnec a přes noc si „upomalí“ cokoli.
Když jsem ještě vařívala pro famílii teplé večeře, ráno před odchodem jsem hodila do pomalého hrnce na hrách uzené koleno, třeba, zalila jsem vodou, nastavila teplotu a odebrala se za prací.
Večer mě uvítala omamná vůně už u dveří, já pochválila psy, že vařili, vyndala jsem hotové maso, během pár vteřin mixla a dochutila hrách a byla hrachová kaše s uzeným. :andel:
Cokoli takhle, kuřecí, ten guláš nebo svíčkovou přes noc, různé mixy masa se zeleninou…, a do toho občas rychlé těstoviny a podobně.
Zrovna tak třeba lečo mám zavařené z léta ve skleničkách, do toho uzeninu, pár vajíček a do čtvrt hoďky hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7742
19.4.23 21:17

Já mám takový fajn systém na jídlo… uvařím a vařící dám do zavařovací sklenice, zavřu… otočím pro jistotu naopak abych věděla že to těsní…ono se to zasterilizuje… po vychladnutí dám do lednice, vydrží mi to i 6 týdnu… dýl jsem neměla… mám tak polévky…vývar, čočková, gulášová, zeleninová a i rajská omáčka, svíčková, boloňská, základ na rizoto (bez rýže), guláš.. a spoustu dalšího, chlap v dietě nejraději maso a příloha (bulgur, pohanka, rýže…) takže jednou za čas upeču maso tak 3kg na kousky, podlité vodou… a naporcuji si do těch sklenic a pak jen dovařují přílohu… mi tyto sklenice zachraňuji život :-) Nebo sekanou…dělám dost dietně, sama si melu maso… to si upeču najednou z kg masa a tu namrazím po kouskách.

Příspěvek upraven 19.04.23 v 21:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85894
19.4.23 21:18

Ja delam pondelky 7-18 a domu chodim 18:40 a teda posledni jidlo se snazim ted pru hubnuti jist mezi 17-18 v praci, pak uz nejim. Timto vecernim jezenim (driv jsem takto delala 3× tydne) jsem pribrala, jedno, co jsem jedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5920
19.4.23 23:11

Tak když jsi doma v 19 hod, tak máš pořád moře času uvařit na další den, ne? :nevim: Děti evidentně nemáte, takže asi nevidím nikde problém. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
20.4.23 03:40

Kvůli dietami máme teplé večeře a oběd si nosím do práce. Máme teda už dítko
Vaříme vždy na dva dny, vecere hodně husté polévky, v létě „obědové“ saláty.
Spousta věcí se dá zamrazit.
Omáčky úplně v pohodě, stejně tak knedlíky a vařené hovězí…
Sekaná, karbenátky, Boloňská omáčka je jistota rychlého jídla našeho mrazáku :wink:
Vývar taky úplně v pohodě.
Ještě v době, kdy jsem.mela fix pracovní dobu a chodila na osmou, tak jsem vařila někdy i ráno.
Taky se ve vaření střídáme, ale je to tak nějak přirozený, kdo co zvládne.
Inspirace
Pondělí úterý francouzské brambory, kontrabas, středa Boloně, čtvrtek kuřecí plátek plus brambor, večeře těstovinový salát s kuřecím a zeleninou
Pátek těstovinový salát a na večeři asi hrachová nebo čočková polévka…
Manžel chodí když má směnu kolem 19 domů a tak pozdě už nejí. Večeři v práci…

• Citovat
  • Upravit
13510
20.4.23 06:05

Mě teda dává větší logiku to, že vaří ten, který jde na odpolední. Přítel v podstatě hodil péči o jídlo na tebe. Tuhle změnu udělal, aby měl víc klientů a tudíž i financí…co z toho budeš mít ty? Přibyde ti vaření :think:…anebo je to tak, že když on bude mít krabičkou dietu, tak si budeš vařit jen pro sebe? V tom případě v pondělí jídlo že soboty, v úterý jídlo z neděle a středa až pátek jídlo z mrazáku. Kup si krabičky a věnuj jeden víkem tomu, že si navaříš jídlo do mrazáku a postupně doplňuj jídla z víkendů. Var o 3 porce víc jednu na pondělí nebo úterý do lednice a 2 do mrazáku. Ráno před odchodem do práce ho vyndej, ono se rozmrazí a dáš jen ohřát do mikrovlnky. Vlastně budeš mít taky krabičkovou dietu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze