Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, mám půlroční holčičku a občas se chytá za ouško, už asi měsíc, nebrečí, jen si ho občas jakože tahá
nevíte, co to může znamenat díky za odpovědi ![]()
Asi nic ![]()
Mám půl roku kluka, hračkama se mlátí do hlavy, rejpe se všude na tváři…
Třeba jí to baví nebo se chce poznat.
Jestli to je jen ucho tak bud ráda.
My už všude lezem a je to honička ![]()
Moje malá má 5,5 měsíce a dva dny si při kojení (zničehonic, dřív to nedělala) drbe hlavičku, ouško, hladí se po spáncích. Hledala jsem nějaký ekzém, něco, co by svědilo a nic. Myslím, že prostě ty děti objeví něco nového, na co dosáhnou a chtějí si to užít.
Kdyby začala plakat nebo měla teploty, tak bych přemýšlela nad zánětem, takhle bych řekla, že si jen hraje. Uši si taky některé děti šmrdolí a tahají, když jsou unavené. Ten zánět jde vyloučit pětiminutovým testem krve z prstu, kdybys měla pochybnosti.
Nas mladej to taky dela. Tahala jsem mu za nej, kdyz byl v klidu, abych videla, jestli ho to neboli (zanet poznas, ze zatahas a zacne kvuli tomu brecet-prej:-))
No a pak jsem vypozorovala, ze to dela, kdyz chce spinkat.
u nas to delaji kluci mladsi, kdyz jsou unaveny - zmoulaji si ucho
náš malej 15m to dělá taky, tahá si ouško nebo si do něj strká prst. Nejdřív jsem myslela jestli ho nebolí, ale pak jsem usoudila, že nee, ale proč to dělá nevím, asi si tak hraje.
Kačka, co se uměla vrtět si strkala prstíky do uší a znamenalo to, že je ospalá. Neprotírala si oči, ale strkala prsty do uší ![]()
Dcerka má 8,5m a taky to dělá. Kolikrát si s ním jen tak hraje. Měla jsem strach aby si netahala za naušnici, ale ta ji vubec nezajima ![]()
Nemusí to znamenat nic..Dcera to dělá, měla jsem strach ze zánětu středního ucha, ale je v pořádku..
Tak snad jí nic není, prostě jí to asi jen baví, je pravda, že to dělá, když je unavená, tak možná je to takovej její signál
díky za odpovědi