Malý nespavec

183
17.12.11 22:33

malý nespavec

Ahojte maminky, nemám ani tak dotaz jako povzdechnutí :think: mám doma noční živel,můj malý 13ti měsíční synek je prostě nespavec. Ted si tady vedle mě spokojeně jezdí s autíčkem a nevypadá vůbec unaveně…
Odmala chodí spát kolem deváté, ale poslední dobou se to stále prodlužuje a jsou dny, kdy dovádí třeba do půlnoci… :roll: Dneska například začal pofnukávat v 9,tak jdem uspávat…nakojím,usne, dám do postýlky a najednou kuk a velký usměv…a spánek je fuč :cert: Vím, že má špatný návyk s usínáním u prsa, holt nemám sílu ho nechat brečet, aby se naučil usínat sám… :?
vstává kolem deváté a po obědě spí cca 2 až 3 hodinky.
Máte to někdo doma taky tak? Já někdy už nemůžu…i když ráno se vyspím
Jestli máte nějaké tipy sem s nimi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4747
17.12.11 22:51

Budit ráno dřív ;) .
Mě malej vstává v 6h ráno :roll: a chodí spát ve 20h. Po o spí půl hodiny až hodinu, takže nespavec řádnej, ale aspoň večer chodí „brzy“ 8) . Bych řekla, že prostě to máte celý posunutý, vstávat v 9h mi přijde jako scifi. Ale pravda, já mám obě děi nespavce, takže možná neobjektivní názor :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3622
17.12.11 22:58

ja bych ho nenechala spat odpoledne tak dlouho..taky mame problemy se snykem..usina od miminka hodne pozde..jsou mu 4 mesice a posledni dobou usinal pravidelne v pul desaty..ted se to posledni tri dny zlepsilo a usina uz po osmy..rano vstava kolem 8-9.rano driv bych teda nebudila..muzes byt rada ze ti takhle spinka..nas malej spi pres den po pul hodinkach..myslim ze spanek 2-3 hodiny je az moc..zkrouhla bych to na hodinu pokud by to slo..neni to zase tak lehky ..aby nebyl uknouranej ale zkus to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
17.12.11 23:02

no,když někdy nespí moc ani přes den a stejně ho do postele dostanu nejdřív v deset…a ráno budit dřív…no nevím, to asi nedopadne, jsem ráda,že se trochu vyspím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
17.12.11 23:09

Můj syn taky chodí spát pozdě někdy kolem 23-0 hodiny jak kdy.Ale ráno vstáváme kolem 10-11 hodiny a přes den nespí vůbec.Hold je od maličky tak zvyklý a nijak mu to nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.12.11 23:13

Jéééé u nás je to naprosto stejné :mrgreen: , poradit neumím, vyzkoušela jsem lecos, ale bez efektu (teda jediný výsledek byl, že já se nevyspala vůbec). Od malinka se budil co 2-3 hod na kojení ve dne v noci tak do 7 měsíců, potom se naučil otáčet, klekat si, potom sedat, stoupat a uspávání začalo být boj - stojí a řve. Uspávat chodíme tak v 8, když ho nechám ječet, tak se rozeřve a vydrží klidně 1-1,5 hod a pak se mnohem hůř zklidňuje, takže vyřvávací metoda u nás nefunguje. Kojení v noci jsem po 10 měsíci také odbourala, kojím jenom před spaním a potom většinou kolem 5 ráno, takže já jsem ráda, že se po roce vyspím už krááásných 5-6 hodin v kuse :hug: a ráno vstáváme také kolem 8-9 hod aspoň za to jsem ráda :pankac: Přes den mi usíná v 11 na 1,5 hod, dá si obídek a potom spí 1/2 hod kolem 15 hod. Děsím se až porostou další zoubky, to je očistec, máme jich 6 a každý představoval tak 2 týdny vstávání co 3/4 hod celou noc :zed: Dobrou noc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.11 00:03

Každé dítko je jinak nastavené a tak nám maminkám nezbývá , než trpět … Mám tři děti , nejstarší syn usínal od miminka až kolem 23 h a ráno spal do 8 , což celkem šlo… Dcera usínala v 7 večer a probouzela se ráno třeba v půl 6 a nikdy se mi nepodařilo ji předělat , i dnes v 10 letech je ranní ptáče, oproti staršímu synovi, co si pospí do 11… nejhorší mám nejmladšího 4,5 letého syna , běžně si tu ve 2 v noci skáče přes překážky a honí se s kotětem…a pospí si klidně do oběda i dýl… u něj jsem to pozorovala už v těhotenství , v noci do mě nejvíc bušil :zed: a ráno dělal mrtvýho brouka ;) do školky nechodí.. . teď čekám čtvrté dítko a bude to to samé , dopoledne klid a večer a v noci mám v bříšku fotbalistu… :lol: jednou jsem o tomhle četla , že prostě každý je jinak nastavený a právě tak nejlíp funguje..takže dokud nemusí do školy a školky , tak proč ne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
18.12.11 00:25

Taky mám sůvy :D Dokonce 6 soviček :lol: Všechny děti chodily spávat hodně pozdě. Mezi 22-23 hod. Srovnalo se to, až když začala nejstarší dcera chodit do školky, to se pak těm mladším zrušilo spaní po obědě a bylo. Teď je do toho jedna dvouleťačka a jedna roční beruška a taky pomůže jen odpoledne budit dřív a jsem ráda, když jdou holky spát do půlnoci - 0.30hod. To je pak paráda. Horší je, když nejmladší prcek jde spát kolem 2 hod :roll: To mám pak osypky, že se za 5 hod vstává :zed:

Pokud ráno nikam nemusíš, neřešila bych, ono se to časem srovná a buď ráda, že se můžeš ráno dospat, mně tohle nehrozí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
18.12.11 01:00

fíííha, no jsem ráda,že nejsem sama a Fragolo smekám, to musí být občas na bednu :jazyk: :potlesk: No, brouček už spinká, dneska trhnul rekord..a já jdu taky, at se trochu vyspím…dobrou noc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
18.12.11 08:54

U nás na tohle pomohlo jedině to, že jsem zrušila polední spánek, sice to na něj pak odpoledně těžce dolehlo, knoural a chtěl spát, ale pokud to vydržíte, tak na osmou večer je dokonale tuhý. Já už pak byla docela sobec a jela jsem ne podle malýho, ale podle sebe. Takže pokud jsem cítila, že bych večerní bdění nezvládla, nedala jsem spát a přetrpěla unavené dítě. Když jsem cítila, že budu radši do noci vzhůru než poslouchat řev odpoledne, dala jsem malýho po obědě spát a šla jsem taky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.12.11 15:00

my jsme tohle zkoušeli taky a výsledek byl takový , že malej usnul sice v 8 , ale v 23 h se s úsměvem a svěží probudil a do 3 v noci tady v obýváku dělal bordel - a pak jsem ho téměř násilím cpala do postele…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
18.12.11 15:16
Lesní žínka píše:
my jsme tohle zkoušeli taky a výsledek byl takový , že malej usnul sice v 8 , ale v 23 h se s úsměvem a svěží probudil a do 3 v noci tady v obýváku dělal bordel - a pak jsem ho téměř násilím cpala do postele…

:mrgreen: tak to taky znám…pak v noci čilý jak rybička…ted sladce spinká už od půl jedný…vstával o půl devátý, tak to musí dohnat že… :pankac: Dokonce jsem byla u něj v pokoji, uklízela prádlo, s tím, že ho to třeba probudí…no vůbec :lol: a když člověk chce aby sali, tak stačí jediný zvuk a jsou vzhůru :mrgreen: :zed: :cert:

Lesní žínka píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
18.12.11 17:36

No tak to jsou teda povstalci :) U nás teda naštěstí to vynechání spánku přes den funguje dobře, ale holt ty podvečery bývají protivné. Jinak dnes jsem po obědě dala spát, sama jsem vytuhla taky, a vzbudili jsme se ve čtyři :roll: Takže budeme mít večer do noci veselo, naštěstí jsem si taky dáchla, tak mám sílu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí