Rohlík má raději než chleba

767
17.12.11 22:16

Rohlík má raději než chleba

Ahoj, synovi je 10,5 měsíce. Asi před třemi měsíci jsem mu zkusila dát na žužlání rohlík. Ten mu zachutnal tak, že mi teď nechce jíst chleba. Chleba sní tak sotva půlku krajíce a rohlíku by snědl i celý. Dáváme s lučinou nebo žervé. Jak mu mám vysvětlit, že chleba je lepší než rohlík :-) ? Kolik sní vaše děti pečiva ke snídani?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2616
17.12.11 22:18

Můj manžel taky raději rohlík :mrgreen: Nechci si z tebe utahovat, jen mě to pobavilo. :mrgreen: Problém nikde nevidím. Dávej, co má prostě raději. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
17.12.11 22:22

Nijak nevysvětluj. Zkoušej stále nabízet k jídlu i chleba. ;) Dcera sní k snídani půl housky(má ale 2roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
17.12.11 22:23

Dcera má skoro 16 měsíců a taky má raději rohlík.Chleba má ráda jen suchou kůrku, přijde mi, že se jí lepí na patro.Nějak to neřeším.A ke snídani sní celý rohlík nebo briošku nebo croissant.A to už tak od 8.měsíce-je to jedlík.

• Citovat
  • Upravit
3622
17.12.11 22:25
TýnkaK píše:
Můj manžel taky raději rohlík :mrgreen: Nechci si z tebe utahovat, jen mě to pobavilo. :mrgreen: Problém nikde nevidím. Dávej, co má prostě raději. :kytka:

me taky hned napadlo ze mam radsi rohlik nez chleba :))

tak mu nakrajej na kosticky rohli i chleba najednou a zkus mu to nejak podstrcit a treba to nepozna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1067
17.12.11 22:27

Páni, půl chleba nebo celej rohlík, tak to u nás nehrozí. Dcera (11m) bere pečivo spíš jako žužlací záležitost a jakmile na to něco namažu, tak to plive. Každopádně je jí jedno, jestli žužle rohlík nebo chleba :mrgreen: Starší dcera (skoro 3r) má taky radši rohlíky a někdy je boj jí vysvětlit, že zrovna rohlíky nemáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
17.12.11 22:29

a to vadi?? nas prcek ma teda asi oboje nastejno ale ja snim tak 2 krajice chleba mesicne :oops: fakt to nemusim.. :nevim: jim tmave pecivo, pecu doma, kolacky jim…nevim nehrotila bych to, chute se rychle meni… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.12.11 22:36

ja nemam primo zkusenost s malym, jeste mu chleba nedavam ( to me docela zajima jaky chlebem zacit, toustakem? s lucinou?)
ale ja jako mala nic moc nejdela a vypadala jsem jako z koncentraku
mamka mi do prvni tridy delala snidani tak ze mi chleba nakrajela na kosticky, dala na prkynko aj a ho jedla vydlickou jedine tak jsem ho snedla jinak jsem si tak 2× kousla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.12.11 22:36

To má být problém proč? Že chleba má být lepší potravina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8384
17.12.11 22:37
AliceP píše:
TýnkaK píše:
Můj manžel taky raději rohlík :mrgreen: Nechci si z tebe utahovat, jen mě to pobavilo. :mrgreen: Problém nikde nevidím. Dávej, co má prostě raději. :kytka:

me taky hned napadlo ze mam radsi rohlik nez chleba :))

tak mu nakrajej na kosticky rohli i chleba najednou a zkus mu to nejak podstrcit a treba to nepozna :)

je segra ty jsi me s tema kostickama predbehla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.12.11 22:38
Ajla píše:
ja nemam primo zkusenost s malym, jeste mu chleba nedavam ( to me docela zajima jaky chlebem zacit, toustakem? s lucinou?)
ale ja jako mala nic moc nejdela a vypadala jsem jako z koncentraku
mamka mi do prvni tridy delala snidani tak ze mi chleba nakrajela na kosticky, dala na prkynko aj a ho jedla vydlickou jedine tak jsem ho snedla jinak jsem si tak 2× kousla :-D

Chleba jsem dávala normální, nevím, co bych dělala s celým balíkem tousťáku, nejíme ho. A chleba naše roční dcera miluje. Možná víc než rohlíky. Ale ty taky dává. Začínala jsem suchým, později s máslem a ještě později žervé. Stejně i rohlík, co zrovna bylo dostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
17.12.11 23:09

Jestli Tě trápí, že prcek preferuje spíš rohlík před chlebem (já v tom problém teda nevidím, ale chápu, že někoho to může rozčilovat), tak zkus trochu experimentovat- vykrájej chleba třeba vánočníma vykrajovátkama, nebo zkus nějakou marmeládu… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.12.11 23:14

A proč je chleba lepší než rohlík? Možná pro dospělé, ale pro děti ne. Bílé pečivo je pro ně mnohem líp stravitelnější, tak mu dopřej rohlíky, popř světlý tousťák ;) A že nekecám - zeptej se vaší mudr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.12.11 23:30

Já malému za 4 roky chleba snad ani nedala,vždy měl radši rohlík,ale ani sem o tom nikdy nepřemýšlela:-D.Je to teda k zamyšlení:-).Já zas radši chleba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
18.12.11 00:28

Holky já se přifařím s otázkou - co 14-ti měsíčnímu k snídani? Dřív mi jedl chleba s máslem nebo lučinou.Teď běda, jak se mu jen ret dotkne másla, chleba letí…Takže mi sní buď suchej chleba nebo rohlík (obojí klidně celý, ale musí to být suchý).Může jíst jen tohle? Mám pocit, jak kdybych ho trápila hladem - už jen jak to zní - "moje dítě jedlo suchej chleba " :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí