Cigára a deprese..

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9189
29.7.18 15:33

@Bartustel Nikotin zrychluje peristaltiku, takže se toho méně vstřebá, takže pokud člověk přestane kouřit, většinou nabere, ale nemusí to být pravidlo. Také se po zanechání kouření často objevuje zácpa.Já když poprvé přestala kouřit, tak jsme nabrala 4 kg, teď 6 kg a ani jednou se mi to nehodilo. Sice ještě nemám nadváhu, ale byla jsem zvyklá na nižší čísla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.18 15:33

@Stargust To je super :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.18 15:35

@Lollitka Ano myslím, taky jsem se rychle opravila :-)děkuji za rady :-)Všichni jste skvělí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.18 15:51

A fyzicky jsem naprosto zdráva, nedávno jsem byla u lékaře a at to byl tlak, ekg či cukr v krvi včetně dalších věcí, vše dopadlo ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
29.7.18 15:55

@Artep132 Tak to je super, že jsi fyzicky zdravá. Je dobře vždy napřed vyloučit tělesnou příčinu a pak teprve začít léčit psychiku, když se nic nenajde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.18 16:06

@Lollitka Jo to je až na tu hlavu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.7.18 19:22

@Artep132 Když jsem přestávala poprvé, právě kvůli depresím jsem znovu začala. Neuměla jsem si s nimi poradit a ty stavy byly tak neúnosné, že se mi jako jediné možné řešení nabízelo si znovu zapálit. Rozhodně to ale nedoporučuju, protože jestli už se držíš měsíc, litovala bys znovuzapálení jako já (já jsem si tehdy znovu zapálila po 4 měsících abstinence). Můžu tě ale uklidnit, že pak se mi podařilo přestat napořád a bez depresí. Prostě asi tehdy nebyly správné konstelace na to přestat, a později ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
29.7.18 19:47

@Pucalkovic Amina A jak dlouho jsi předtím kouřila, když jsi přestávala poprvé? Já kouřila 15 let..jinak máš pravdu, že by to byla škoda si znovu zapálit a ty deprese jsi měla kvůli toho nekouření?Nebo z něčeho jiného? Pro jistotu stejně navštívím odborníka.. díky a drž se :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.7.18 23:51

@Artep132 Když jsem chtěla přestat poprvé, tak jsem kouřila 11 let. Tehdy jsem podle mě měla deprese nejen proto, že jsem nekouřila, ale že jsem zrovna řešila složitou životní situaci. Když jsem pak přestávala podruhé, potřetí, počtvrté :-), tak už mě ty stavy nepotkaly. Přestat úplně se mi podařilo, když jsem zjistila, že jsem těhotná. Po porodu prvního jsem ale začala znovu. Zcela definitivně jsem přestala až když se u mě projevily vážné zdravotní problémy + jsem zatoužila po druhém dítěti. Teď už by mě nenapadlo vzít cigáro znova do pusy, aspoň doufám. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.8.18 11:46

@Lollitka tak jsem byla u psycholožky, řekla mi, že deprese to nejsou, „pouze“ úzkost, protože kdybych měla depky, tak nejsem schopná udělat vůbec nic, třeba zajít do obchodu, uvařit apod..že jsem ženská, která má šťávu a obrovský šmrnc..co se těch cigaret týče, tak mi jako kuřačka sama řekla, že kouření má na to opravdu minimální vliv..a ještě ta práce, to jsem ji taky řekla, že tam chodím s nechutí, je mi na zvracení bolí mě břicho atd..ona že práce je a bude a ejhle včera jsme dostali výpověď.. hodně se mi ulevilo, i když to ještě není 100 procentní..takže prý vše pořádně prodychat.. takové bude i naše další sezení.. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
1.8.18 14:14

@Artep132 Ahoj, tak to je fajn, že nemáš deprese, i když úzkosti umí také pěkně potrápit. Mrzí mě, že jste dostali výpověď v práci, ale zas jsem ráda, že se ti vlastně ulevilo, práci si najdeš jinou, dnes hledají všude možně a snad tam nebudeš mít takový stres a nervy. A to jsi byla u psycholožky na pojišťovnu, nebo soukromé? To tě vzala dost rychle, nebo jak dlouho jsi k ní už byla objednaná? Tak moc držím palce, ať je lépe a je super, že nekouříš, doufám, že tě za to pochválila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
1.8.18 14:45

@Lollitka byla to náhoda, protože jsem sháněla, ale nikdo nebyl volný a ji zrovna v ten den vypadla klientka…bylo to na pojišťovnu, takže taky fajn.. :palec: přesně tak, trápí a pořádně, mě zrovna teď..:(děkuji moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
14.8.18 01:38

@Lollitka Ahojky, tak už je to měsíc a půl co nekouřím stále, i když se musím přiznat, že krize občas byly :lol: :P ale ustála jsem to :roll: práci stále sháním, ale je to na dobré cestě..:) dneska jdu za psycholožkou na hodinku prodychavani, tak se těším, že se něco přiučím ????a co se týče psychické pohody, jsem na 95 procentech, pomohla mi třezalka tečkovaná v tabletách, medunkovy čaj, a hořčík samozřejmě ;) a spousty lidí, co mi do hlavy vpravily myšlenky, že to nic není :* :hug: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9189
14.8.18 15:57

@Artep132 Ahojki, no tak to je super, že už měsíc a půl nekouříš, veliká gratulace a mám z tebe radost :-). Já už nekouřím 3 měsíce a chutě ani moc nemám. Ale věřím ti, že jsi krize občas měla, to může podle mě přijít i po letech, minimálně nějaká ta chuť na cigáro. A jak bylo u psycholožky? Jaké dýchání tě učila? I nějakou relaxaci? Třezalka je fajn, já ji tedy nebrala, ale braly ji spolužačky na výšce a docela si ji chválily, já beru AD a k těm se třezalka nesmí. Hořčík super, beru také - Magnosolv, předepsala mi ho neuroložka, že mám zvýšenou nervosvalovou dráždivost a křeče. Tak moc držím palce, ať jsi brzy na 100% a také, ať vydržíš nekouřit :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.8.18 08:03

@Lollitka Ahojky, tak včera jsem byla u psycholožky po druhé se zjištěním, že už ji nepotřebuji, protože je mi fajn, takže na prodychavaci cvičení ani nedošlo :) :) ale, kdybych cokoliv potřebovala, je mi k dispozici, k tomu, že nekouřím, jsem se ani nedostala :)) jinak ten magnosolv mám doma, ale holky některé rady psaly recenze, že je to pěkná sracka, tak nevím, beru magne B6 forte..dala mi ho teta, ta ho měla předepsaný ten magnosolv..tělo mám pořád citlivější, někdy cítím, jak mě po ránu svědí dlaně, aniž bych věděla, proč, nebo chytám křeče, ale to, když to prezenu s alkem.. Děkuji moc za podporu, a jak se daří tobě? :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí