Čím krmíte psy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
26.10.13 14:01

Nas rocni maltezacek dostava doma pripravovanou stravu - vetsinou sirove maso, nekdy verene z neochuceneho vyvaru. Zeleninu, ovoce, jednou tydne zloutek, doma delane pamlsky, ale nekdy i ty kupovane na okusovani, aby se zabavil. Jinak davam jeste sirove kosti na okusovani s tim si taky pak vystaci na cely vecer. Dale mame doma i sacek granuli, pro akutni pripady a nebo si je beru nekdy ven jako pamlsky na privolavani do kapsy. Kdyz davame na hlidani, tak take predavam s granulema, aby mamka nemusela varit. Ono je to jednodussi, kdyz ji dam nase granule, protoze ona by mela tendence mu dat kdejakou kravinu, kdyz by to vlastne mela povoleno tim, ze by mu varila. Takhle vi, ze muze dat jen granule.

No, ale jinak naše zlato si velice rad pochutna i na tech nejhorsich granulich, kdyz jdeme ke znamym nebo k sestre a nekdy pozere i granule kocce, kdyz jsme u mamky na zahrade. :zed: Jen to ja pak musim chodit ven s kapsou plnou sacku a divim se, ze mu pres noc neprasklo bricho kolik toho vyprodukuje. Mimochodem ja bych mu takove nikdy dobrovolne nedala. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
26.10.13 14:06

Granule Hill´s
Nerozmazlujeme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.10.13 14:16
@zvědavá borůvka píše:
Granule Hill´s
Nerozmazlujeme :roll:

tim myslis, ze masem se pes rozmazluje? Vzdyt maso je prirozena strava pro psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
26.10.13 14:24

Já barfuju, a hlavně od té doby, co jsem měla na škole výživu zvířat a začala jsem se o to víc zajímat a pronikla do tajů složení granulí, tak už bych psovi nic jiného něž maso nedala.. v nouzi mám v záloze bezobilné granule, ale vzhledem k tomu, že má po všech granulích srajdu, tak neee.

Se schválně granulářky podívejte na složení.. Znám pána, který má svůj obchod s krmivem a zabývá se tím a je jeden z mála, který nelže kvůli zisku.. a složení granulí je psané tak, že co je na prvním místě, je v tom obsaženo nejvíce a tak to jde pořadě se všemi složkami.. navíc když máte někde napsáno něco neurčitého, tak to bývá většinou namletý masový odpad jako pařáty, klouby atd.. prostě humus.

Můj veterinář mi řekl (je jeden z mála, který nenalhává lidem, že ty a ty granule jsou nej jen pro zisk), že např royal canin je předražený shit plný šrotu a navíc jsou v něm prokázané rakovinotvorné látky..
srovnatelné složení má prý např český Fitmin, který je o polovinu levnější..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
26.10.13 14:26

Ježíší kriste, proboha lidi, hlavně nedávejte marketovky typu Pedigree - to je ten nej shit!!! plný chemických srač. k, jasně že to psovi chutná, když je to přesolené - ochutnejte si tu granuli někdy a porovnejte třeba s nějakou kvalitnější, co není dochucovaná a dobarvovaná…
teď třeba zdravotní problémy nemá, ale časem to odnesou ledviny např.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
26.10.13 14:28

@Kacatko1986 U RC asi myslíš karcinogeny, způsob konzervace a lisování, tedy BHA a BHT… :poblion: a laik to stejně koupí, protože je na to hezká reklama a pejskovi to přece moc a moc chutná, ale že pejsek nemá trávicí soutavu shodnou se slepicemi, to už páník řešit nechce. Holt každý svým psům dává to, co si myslí, že je pro ně nej na základě reklam… lidi jsou blbí a málokdo si dá říct, nebo chce přijmout radu zkušenějšího.

Příspěvek upraven 26.10.13 v 14:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
26.10.13 14:29

Nečetl jste někdo teď novou knihu Kočky by kupovaly myši? Přemýšlím, zda ji koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
26.10.13 14:30

http://www.baron.cz/…X000691.html
Vypadá to zajímavě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.10.13 14:31

@Kacatko1986 souhlasím.
Třeba zrovna ten royal složení. Copak je pes slepice, abych ho krmila kukuřicí?
Kukuřice, dehydratované drůbeží maso, kukuřičná moučka, živočišné tuky, dehydratované vepřové bílkoviny, kukuřičný lepek,
hydrolyzované živočišné bílkoviny, řepné řízky, minerály, rybí tuk,
sojový olej, kvasnice, vaječný prášek, hydrolyzovaní korýši (bohatí
na glukosamin), taurin, hydrolyzovaná chrupavka (zdroj chondroitinu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
26.10.13 14:33

Vzorek Royalu mi psi doslova zhltli. Mají to nějak ochucené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.10.13 14:34
@bimbama píše:
Vzorek Royalu mi psi doslova zhltli. Mají to nějak ochucené.

mě feňula sežere cokoliv, s tím problém třeba vůbec nemám. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
26.10.13 14:37

Dáváme granule + vařené. Vařím to, co je zrovna k mání - skopové, zvěřinu, vepřové, kuřecí, sem tam králík… Dostanou i čerstvé vajíčko, nebo patku suchého chleba, co „šlohnou“ králíkům. Nemám moc ráda ty dohady kolem krmení psů, je to jako u dětí, někdo preferuje to, jiný ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
26.10.13 14:38
@Vlkoška píše:
Dáváme granule + vařené. Vařím to, co je zrovna k mání - skopové, zvěřinu, vepřové, kuřecí, sem tam králík… Dostanou i čerstvé vajíčko, nebo patku suchého chleba, co „šlohnou“ králíkům. Nemám moc ráda ty dohady kolem krmení psů, je to jako u dětí, někdo preferuje to, jiný ono.

ale jo jasně, každý ať si krmí čím chce.
Mě jen dostávají ty komentáře „nerozmazlujeme“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
26.10.13 14:42

@Shreya jj přesně to, je to blbé, protože lidi hodně věří reklamám, ale horší než reklamy jsou veterináři, kteří z prodeje určitých nasmlouvaných značek mají profit.
Mám veta 10 km daleko a jezdím k němu jen při vážnějších věcech, ale když potřebuju např pipetu na odblešení atd, tak jdu na veterinu u nás ve městě a není nic horšího, než když přede mnou člověk, co má štěně a chce poradit granule a sestra mu dá Proplan - :zed: :zed: :cert:
Jako můj pes prostě po všech granulích má totální srajdu, fakt příšernou, po těch bezobilných méně, to má „jen“ kašová hovna, ale největší brutus měl po Royalu, Hills a Proplanu…
po mase ma hovna jak kámen a kadí jednou denně bobek, co se mi vejde do dlaně..
to je taky dobrý ukazatel - není nic horšího, než když se pes nažere a z něj vyjde výkal skoro většího objemu než obsah misky - čím to asi je??
zamysleme se - když si člověk dá jídlo bohaté na vlákninu, tak co? tak taky srandí o sto šest..
takže na tom se krásně ukáže, kolik šrotu v těch „špičkových“ granulí je..

JO a jestli chcete slušné nízkonákladové granule, kupte Brit care.. český výrobce, kvalita docela dobrá..
U těch zahraničních teď bývá problém, že údajně to začali vyrábět v Polsku a kvalita šla ještě víc dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
26.10.13 14:42

Máme 8letého labradora, od štěněte dáváme roayal canin na doporučení od vet. Občas mu do nich přidám uvařené odřezky z masa, kližky a tak. Kosti v žádném případě! Hltá a jednou mu podráždily slinivku. Jinak jako správnej labrador sežere všechno akdyž má průjem, protože něco sežral venku má dietu a to kuře s rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný