Čím krmíte psy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
244
27.10.13 22:58

Ty jo, fakt koukám kolik lidí tady BARFuje :-) My také barfujeme, a pouze to, granule a maso by se nemělo míchat, každé má jinou dobu trávení (maso cca 3 hodiny, granule cca 3 dny :-))). Ale je to věc názoru a ať si to každý dělá podle svého uvážení. Mě tedy obě feny zeleninu jedí uplně bez problému, ale pokud nežerou psi ani dršťky, tak bych možná zkusila tu sušenou. Na www.manwe.eu je to vše krásně popsané, ale je spoustu i jiných odkazů, zaleží kdo s čím se ztotožňuje. Jinak krmím převážně kuřecím, hovězím, rybami a pak tak různě (zvěřina, losos..), pak doplňky jako pangamin, lososový olej, kolagen, řasa. Sem tam přidám vajíčko :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
6.11.13 15:39

Ahoj, náš pes jí odmala granule Calibra. Chutnají mu sice všechny, který bych mu sypla do misky, ale já osobně bych teda psa nekrmila levnýma granulama z Tesca apod. kvůli živinám a hlavně zažívání. A i třeba z Chappi nebo Pedigree se ten náš pos*al :nevim: takže rozhodně kvalitní krmivo. Jinak má rád těstoviny, rýži (ty kupujem přes net spolu s granulama po 12kg), vařenou zeleninu, maso, některý ovoce, tvaroh, bílý jogurty a pořád má různý pamlsky (bůvolí kosti, různý smradlavý pochoutky, piškoty, tyčinky..) Musím se teda přiznat, že dostává i dost od stolu a „od huby“ :).. a má strašně rád čerstvý rohlíky. To je pro něj doslova srdeční záležitost :lol:

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
6.11.13 16:27

Jo a ještě teda kapsičky, ale jen Pedigree Junior :mrgreen: a teď jsme mu objednali tyhle konzervy a můžu říct, že LUXUS :palec: Obrovský kusy šťavnatýho masa v omáčce a „malej“ se může přerazit když vytáhnu pixlu ze spížky :lol:

http://www.canis-bull.cz/…00g-100-maso
http://www.canis-bull.cz/…00g-100-maso

Mají zde kdyžtak i kvalitní a pěkný obojky i vodítka a spoustu dalšího ;)

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
6.11.13 17:20

Barf jsme zkoušeli, ale po pár dnech už syrový maso nechce. Dostat do něj zeleninu nebo ovoce je taky nadlidský úkol. Takže má granulky a kapsičky. Kapsičky a paštiky Animonda - ty má moc rád a granule jsme střídali Platinum a Fitmin. Fitmin asi dva měsíce a pak už ne jelikož mega hromady a strašně prděl… Teď má 14 dní Orijen, ale nevím nevím, chutnají mu maximálně, ale hrozná sračka po nich. 3 dny jsem mu je nedala a bez průjmu, ráno jsem opět dala Orijeny a zase průjem :nevim: ale na rozdílnou stravu je zvyklý, dostává i maso i kosti prostě to tak nějak střídáme. Nějakou krmnou dávku a živiny fakt neřeším. Není to žádný gaučák, ale sportovec. Běhá u kola. Není tlustý, ani hubený, má nádhernou lesklou srst…

• Citovat
  • Upravit
1267
6.11.13 19:44

@Hr4sek22 Nechci ti brat iluze, ale zrovna ta Calibra neni zadna vyhra. Maso prakticky zadne, obilovin naopak az az. Ne, ze bych se po tobe chtela vozit, ale taky jsem si myslela, jak nekupuji kvalitni granule, nez jsem byla vyvedena z omylu (to jen dodavam, aby sis muj prispevek nevylozila nespravne :) ). Kazdopadne vidim, ze psik ma jinak dost pestrou stravu a neni odkazan jen na granule s pochybnou kvalitou, takze :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
6.11.13 19:48

@Nejhodnější Mne nevezme do ust syrovy vnitrnosti. Takze je vzdycky trochu ovarim a dobry. Zeleninu a ovoce masakrujeme v mixeru a primichavame k masu. :mrgreen: Na druhou stranu jime s muzem sami ovoce a zeleninu dost casto a neverila bys, jak ji chutna vyloudeny syrovy kvetak. :mrgreen: O vyrobcich Animonda jsem slysela jen to nejlepsi, zrovna tak o Orijenech. Patri urcite k tomu nejlepsimu, co se da v tehle kategorii dostat. Jen ta cena, ze. :zed: Ale kdyz neni moznost krmit masem, neda se nic delat. Prece nebudeme hafum podavat obili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
6.11.13 20:03
@katty89 píše:
@Nejhodnější Mne nevezme do ust syrovy vnitrnosti. Takze je vzdycky trochu ovarim a dobry. Zeleninu a ovoce masakrujeme v mixeru a primichavame k masu. :mrgreen: Na druhou stranu jime s muzem sami ovoce a zeleninu dost casto a neverila bys, jak ji chutna vyloudeny syrovy kvetak. :mrgreen: O vyrobcich Animonda jsem slysela jen to nejlepsi, zrovna tak o Orijenech. Patri urcite k tomu nejlepsimu, co se da v tehle kategorii dostat. Jen ta cena, ze. :zed: Ale kdyz neni moznost krmit masem, neda se nic delat. Prece nebudeme hafum podavat obili.

Tak granule 2,5 kg stály 420 kč(drůbeží) a když chceš z červeným masem tak za 2,5kg přes 500. A ty paštiky kolem 30kč jedna. takže je to dost. + kostičky a maso. Vnitřnosti mi nežere ani uvařený :poblion: :poblion: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
2591
6.11.13 20:11

Ahooj :mavam: my mame stafordsirskeho bulterierka a minicivavku a barfujeme ;) plus zeleninka, ovoce, vajicka, bily jogurtek, tvaruzky atd…zadne granule ani konzervy…jen v nejnutnejsich pripadech kdyz se nekam jede dostane civavka kapsicku pedigrie ale to tak dvakrat do roka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
6.11.13 21:18

@katty89 Nám Calibru doporučil už od štěněte náš veterinář s tím, že jsou to dost kvalitní granule, hodně bohatý na živiny a spoustu dalšího a našemu psovi vyhovují.. :palec: :nevim: vyzkoušeli jsme víc značek, ale Calibra mu chutná nejvíc.

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
6.11.13 21:20
@Hr4sek22 píše:
@katty89 Nám Calibru doporučil už od štěněte náš veterinář s tím, že jsou to dost kvalitní granule, hodně bohatý na živiny a spoustu dalšího a našemu psovi vyhovují.. :palec: :nevim: vyzkoušeli jsme víc značek, ale Calibra mu chutná nejvíc.

Hele ber to tak, že je Calibra furt lepší než Pedigree, Propesko a jiný marketový šmakulády :poblion:

• Citovat
  • Upravit
1267
6.11.13 21:26

@Hr4sek22 Urcite vyhovovat muzou, ale vzhledem k tomu, ze v nich bude tak kolem 10% „masa“ (rozumej spise odpadu z masa), o kvalite se myslm moc mluvit neda. A ze je doporucil veterinar…nam zase doporucil Royal Canin. Takze asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
6.11.13 21:30
@Nejhodnější píše:
Hele ber to tak, že je Calibra furt lepší než Pedigree, Propesko a jiný marketový šmakulády :poblion:

No, nekdy v tom az takovy rozdil neni. Tuhle jsme koukali na slozeni Royal Caninu pro jorksiry a chicopee. Rozdil prakticky zadny. Pouze v cene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kap.ka.ka
8.11.13 13:30

A proč se tady pořád bavíte o nekvalitních granulích? 8o Proto, že mají reklamu?
Podívejte se na složení…a pak porovnejte třeba s granule Annamaet, Wolfsblut, Barking Heads, Essential Food, Power of Nature a další. Stačí trošku pohledat a hlavně nedat na sladké řeči prodejců.

• Citovat
  • Upravit
1267
8.11.13 13:48
@kap.ka.ka píše:
A proč se tady pořád bavíte o nekvalitních granulích? 8o Proto, že mají reklamu?
Podívejte se na složení…a pak porovnejte třeba s granule Annamaet, Wolfsblut, Barking Heads, Essential Food, Power of Nature a další. Stačí trošku pohledat a hlavně nedat na sladké řeči prodejců.

Mně to říkat nemusíš. :) Ale když je někdo ochotný platit přes 100Kč/kg za šrot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
8.11.13 13:55

Granule a ochucujeme stavou z masa a podobne. Dostavaj taky syrovou kuzi na zvejkani - s burakovym maslem - a odrezky z masa jim hazu syrovy kdyz varim.

Mame tri - pyrenejku (12) airedala (11) a labradora (4 roky) - jedne airedalky jsme se zbavili, byla do nasi starnouci smecky moc rvava alfa.

Kdyz strelim jelena tak jim davam kosti a odrezky primo z bouraciho stolu a to se nazerou do kulata.

Kdyby to slo, dal bych BARF ale malej mrazak a tolik velkych psu se proste neda.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný