Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@katty89 no já samozřejmě vím, že veterináře člověk musí prohrabat, než nějakýho najde kloudnýho..o žádném z kolegů nemůžu mluvit špatně před majitelem, ale na některý mám svoje názory=) taky jsem s čubou nouzově zašla do jiný ordinace a nepíchla jsem na sebe, že jsem dr a vetka mi začla velice cpát RC, že to je to nejlepší, ačkoli jsem chtěla jen odčervení.
ono je poznat, jestli majitel ví, co dělá a když pes vypadá fit, tak proč se čertit.
už jsem ale taky viděla kocoura na veganské dietě, nevypadal nejlíp..čert aby se v těch majitelích vyznal=)
@wifi.. Prostě je to hlavně o lidech. Jako u všech povolání. Aby to ale nevypadalo že na vety jenom nádávám, teď máme dr perfektní. Zeptala se, čím krmíme a žádný problém s tím neměla. Ještě si dělala srandu z chlapa, jestli prý mu chystám jídlo taky s takovou pečlivostí jako psovi… ![]()
Já mám naštěstí veterináře - skoro se dá říct propagátora krmení masem, takže paráda. I když, když jsme na chatě, tak tam máme veterináře sice skvělého odborníka, ovšem nad mým krmením masem kroutí hlavou a doporučuje Hills.
@bimbama Je super mít dobrého veta!
Mně se hrozně líbí, jak ta naše (váží 1,5kg) s jídlem občas bojuje. Když dostane třeba křídlo, pustí se do něj docela s vervou. Tahá ho, vrčí na něj, prostě to nemá chybu… ![]()
@katty89 Máme teď k holkám nové štěně - váží necelé kilo. A taky už včera zvládla kuřecí křídlo. Je to roztomilý. U dospělých holek strach nemám, ale tady s tím prckem jsem se raději zeptala toho veterináře a samozřejmě mi to schválil. Tak jsme šli hned do toho.
@bimbama Tak ať prcek dobře roste.
Já měla ze začátků z kostí docela strach, aby se jí něco nestalo, aby to pořádně rozkousala. Přešlo mě to naštěstí velice rychle. Stačilo, když jsem poprvé viděla, jak se na to vrhla.
@katty89 Taky jsem se bála. Ale je fakt, že ze syrových by problém být neměl. Až na případnou zácpu, když se to přežene s množstvím.
@bimbama Mně jednou sežrala kosti z pečeného kuřete. Po obědě jsme je nasypaly do koše, jenže byl dost plný a ony zůstaly navrchu. Ten koš je hodně vysoký a do dneška nechápu, jak se tam mohla dostat. Naštěstí jich nebylo moc, protože mi bylo divné, že není v kuchyni, většinou když jíme, krouží kolem, takže jsem ji vyhmátla akorát, když se do nich pustila. Ale i tak jsem byla pěkně vyklepaná…
Já když slyším, jak veterináři doporučují jakoukoliv značku granulí (které jen tak mimochodem rovnou prodávají
), tak se musím smát, jak jim na to lidé vždycky skočí. Jako kdyby byl veterinář nějaký nadčlověk, přitom málokterý veterinář je i výživář.
A jejich zděšení nad syrovou stravou? Jak nelze udělat přesně vyváženou dávku a jak je to špatné? No týjo, pes je asi jediné zvíře na světě, které nutně potřebuje 100% vyváženou dávku a jejich divocí předci zajisté běhají po lesích s nákupním seznamem, co si dnes ulovit, kolik bylinek k tomu ukousnout, jestli si dnes najít nějaké to vejce a kolik obsahu žaludku s natrávenou zelenou stravou sežrat ![]()
Samozřejmě, nějaké základní poměry musí být, ale ta hysterie nad nevyvážeností je úchylná.
Asi dva dny jsme užívali veterinární dietu Hills i/d. Že prý doma nezvládnu udělat slinivkářce dietu. No, samozřejmě, že to jde a zvládáme to dobře i bez zázraku Hills. Někdy určitě je nutná spešl veterinární dieta, ale jsem ráda, že jsme to zvládli na mase. A náš druhý vet mi i napsal jídelníček a tak paráda.
@bimbama Díkybohu to jde, my zase kočce museli dělat ledvinovku. Naše veterinářka vytáhla nějaký stoletý papír s RECEPTEM na dietu (a to prodává Calibru) ![]()
Jak může vysokoškolsky vzdělaný člověk tvrdit, že nelze doma připravit dieta? To jako že v těch dietářských granulích jsou místo surovin nějaká kouzla? ![]()
@Fjodorka Každopádně je to jednoduší, vrazit pytel granulí, než přemýšlet a pomoc vymyslet, co zvíře s určitým problémem může a co by se naopak mělo omezit.
@bimbama Ono je to hlavně jednodušší pro ty majitele. Kde není poptávka, není ani nabídka a naopak. ![]()
Jinak samozřejmě, že spousta veterinářů má provize za prodané pytle. To jinak není možný, že by si fakt mysleli, že pro psa je vhodný pytel drahého obilí typu Hill's, RC nebo Eukanuba. ![]()