Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bimbama Ono je to hlavně jednodušší pro ty majitele. Kde není poptávka, není ani nabídka a naopak. ![]()
Jinak samozřejmě, že spousta veterinářů má provize za prodané pytle. To jinak není možný, že by si fakt mysleli, že pro psa je vhodný pytel drahého obilí typu Hill's, RC nebo Eukanuba. ![]()
@Fjodorka Onehda v čekárně u veterináře jsme se dali do řeči s pánem. Bavili jsme se o krmení. Pán povídá, „krmím granule, ale těma dobrýma - Darling“.
Ona i ta reklama je prevít. Hodně lidí má pocit, že co je v televizi, tak je to záruka kvality. Pes vypadal moc dobře to ano, ale…
@bimbama Bože, mě by trefilo
I když já se přiznám, že když jsem si ve 13 pořídila čubu (bezpapírová z množírny), tak jsem jí také koupila Pedigree, dalo se to koupit všude. Asi po týdnu jsem se s tím svěřila jedné paní při venčení, ta se zděsila, skoro mě seřvala a já to pak hned vyhodila a poučeně vybrala podle složení a koupila Mastery
Do teď se za to stydím
Ale beru to tak, že je důležité se nechat poučit a neurazit se, když mě někdo právem označí za blba, když něco blbě dělám.
My plnohodnotne BARFujeme. Celkom ma milo prekvapuje kolko emimipejskov je na barfe ![]()
@Fjodorka Docela mě dostalo, když pes s kožními problémy dostal u veta granule obsahující obiloviny a sóju. ![]()
Mám osmiletou jorkšírku. celý den v misce má granule Royal Canin, ty si zobne když jde okolo a večer dostává vařené kuřecí s těstovin. písmenky nebo rýží a nebo hovězí vařené. občas dostane psí konzervu, kterou stejně většinou nesežere a zbytek vyhazuju. ovoce a zelenina jí nejede vůbec, občas zblajzne vařenou mrkev, ale musím ji namačkat s masem a rýží. a hlavně miluje šunku a takové sušené maso lets bite. ![]()
Barfistky nemate radu jak na psici, ktera proste odmita zeleninu, prilohy? Zkousela jsem vsechno. Varene, Susene, mlete, strouhane…a NIC. Proste to nechce. Zavidim na fb obrazky plnych psich misek barfu-ta moje bestie to proste nezere. Jen maso+kosti. Nemuzu si ale dovolit ji nechat jen na masu-mam strach-letos bude hodne narocna vystavni sezona a nelze tim padem udelat chybu je tedy na cca3× tydne rano maso a kosti a vecer na granulich. Zbytek tydne 2× granule (orijen)
Ps-neprane drzky nezere
Zbytek smecky jsem vzdala ty nezerou ani to maso. Maj smulu.
@Mišmiš Já to dělám tak, že zeleninu namasakruju v robotu na jemno a zamíchám jí do masa, které nakrájím na kostky. Nemůže jí pak vybírat. A bez problémů.
Katty-vyzkouseno-nezrala ani to maso, nebo tu zeleninu vyplivovala. Jedine kdyz jsem to zamichala do mleteho, ale to snedla jen z hladu, druhy den uz to nechtela
Ahoj ženy, mužů poprosit o odkaz na nějaké stránky kde je jednoduše vysvětlený barf máme teď 5 měsíční štěně (zatím granule brit care)a bohužel nám na rakovinu umřela 2,5 leta fenka, tak bych rada pro štěňátko zkusila barf.
@Mišmiš My jsme se zeleninou taky ze začátku trochu válčili. Vyřešila jsem to tak, že jsme jí vařila ve vývaru. Po pár týdnech jsem se na to vykašlala a naše madam kupodivu neprotestovala.
@rusovlaska.e píše:
Ahoj ženy, mužů poprosit o odkaz na nějaké stránky kde je jednoduše vysvětlený barf máme teď 5 měsíční štěně (zatím granule brit care)a bohužel nám na rakovinu umřela 2,5 leta fenka, tak bych rada pro štěňátko zkusila barf.
Určitě bych doporučila http://manwe.eu/. Ale nejvíc mi daly asi diskuze na jednotlivých fórech. http://www.cz-pes.cz/…_8192_0.html a http://dogforum.sk/viewforum.php?f=52. Pokud budeš mít čas a chuť se aspoň částí prokousat… ![]()
@katty89 děkuju,
ponořím se do diskuzí, už částečně krmím masem kocoura, má volný přístup ven bydlíme na vsi u lesa a hodně se vylepšil, tak jsem neřešila zeleninu ale u pejska je mi jasné, že mu nemůžu dát jen maso…jdu nasávat informace ![]()
@rusovlaska.e Přeji příjemnou zábavu, strávila jsem nad tím desítky hodin času.
![]()
@Mišmiš Přílohy není potřeba dávat vůbec a zeleninu, pokud ji odmítá i pomixovanou a zabudovanou do masa, tak bych taky nedávala. Tak zkuste nějaký doplněk stravy (Micro mineral), oleje, vejce… Já zeleninu a přílohy taky nedávám a mám to tak i schválené od veterináře.