Čím krmíte psy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
24797
8.11.13 14:20
@kap.ka.ka píše:
A proč se tady pořád bavíte o nekvalitních granulích? 8o Proto, že mají reklamu?
Podívejte se na složení…a pak porovnejte třeba s granule Annamaet, Wolfsblut, Barking Heads, Essential Food, Power of Nature a další. Stačí trošku pohledat a hlavně nedat na sladké řeči prodejců.

Přesně tak. Komerční granule nejsou nikdy granule kvalitní. To už je pro psa lepší, aby dostal zbytky od stolu, protože tyto granule jsou dochucované kde čím, aby pes snědl ten humus, který je do toho dáván. Doporučuju knihu Kočky by kupovaly myši. Otevře to oči zastáncům Pedigree, Royalů, Hillsů a podobně. Jsem teprve na začátku knihy a jsem šťastná za to, že krmím masem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
8.11.13 14:22

@bimbama Já dostanu k Vánocům Sehnerku - Čím krmit psy aneb vraž do toho osm kostí. Moc se na ni těším! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
8.11.13 14:25

@katty89 Tu jsem měla před lety půjčenou a taky super. :palec: :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
8.11.13 14:30

Ahoj, u nás střídáme granule od Platinum s vařenou stravou (kupujeme nasáčkované směsi masa, vnitřností, a to smícháme s rýží a zeleninou a uvařenou směs pak skrmujeme)´.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11421
16.11.13 17:59

Ahoj, teda koukám, kolik lidí krmí svého pejska masem. Výborně! :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Mám 7 maxipsů (á 50-60kg) v různém věku 6.měs. - 13,5 let a krmíme od malička syrovým masem, většinou mletým. K tomu křídla, skelety, krky, celé kuřata, co zrovna je. Přílohy dávám, vařené ovesné vločky a ledvinářce těstoviny. Ovoce mají na zahradě samosběr, zeleninu dávám jen mrkev na chroupání. Přidávám kelpu a hydrolyzovaný kolagen. A sem tam mají i granule, hlavně když jsme někde pryč.
Na mase odchováváme i štěňátka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
21.11.13 10:32

@Almondea Ja mam dojem, ze sem asi prevazne psaly holky, co krmi masem a granularky se radeji neozvaly, aby nahodou (jak to tak nekdy byva) nebyly napadany. Sama mam v okoli prevazne granulare, kteri se me od klasickeho krmeni neustale snazi zrazovat. Nejvic me ovsem dostalo, kdyz si kamaradka pred necelym mesicem privezla z chovky bostonskeho teriera krmeneho propeskem… :zed: Jinak ti trochu zavidim tu tvou smecku. Ja mam takovou atrapu psa, hrozne rada ji chystam zradlo, jenze vzhledem k nasi denni superdavce (50-60g) mame i kureci kridlo na nekolik porci. :mrgreen: Proste je to super, kdyz za mnou zacne v dobu krmeni tapat po byte, kde to jako vazne a nadsene leti k misce a behem momentu ji vymlaskne… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.11.13 11:50
@katty89 píše:
@Almondea Ja mam dojem, ze sem asi prevazne psaly holky, co krmi masem a granularky se radeji neozvaly, aby nahodou (jak to tak nekdy byva) nebyly napadany. Sama mam v okoli prevazne granulare, kteri se me od klasickeho krmeni neustale snazi zrazovat. Nejvic me ovsem dostalo, kdyz si kamaradka pred necelym mesicem privezla z chovky bostonskeho teriera krmeneho propeskem… :zed: Jinak ti trochu zavidim tu tvou smecku. Ja mam takovou atrapu psa, hrozne rada ji chystam zradlo, jenze vzhledem k nasi denni superdavce (50-60g) mame i kureci kridlo na nekolik porci. :mrgreen: Proste je to super, kdyz za mnou zacne v dobu krmeni tapat po byte, kde to jako vazne a nadsene leti k misce a behem momentu ji vymlaskne… :potlesk:

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Psaly sem i holky co krmí granulemi. Není to nic za co by se měl někdo stydět :roll: :roll:

• Citovat
  • Upravit
1267
21.11.13 12:19

@Nejhodnější Spatne jsem se vyjadrila. Mela jsem na mysli prispevky typu „krmim pedigree a psovi to staci, protoze je to jen pes“, „nehodlam psa rozmazlovat varenim“ atd. Kdyz nekdo krmi aspon trochu kvalitnimi granulemi (podle me i tak mensim zlem) a psovi sem tam necim prilepsi, je to OK. Ale na vyse uvedene hlasky jsem opravdu alergicka. Muj nazor (priznavam dost radikalni) je ten, ze granule nejsou pro psa v zadnem pripade idealni stravou. A myslim, ze kdyz ma nekdo psa, v mnozstvi casu, ktere mu venuje, se par minut denne, ktere stravi pripravou domaci stravy, uplne ztrati. A argumenty typu - maly mrazak, obavy z nevyvazenosti stravy aj. neuznavam. Kdyz se chce, jde vsechno. Ale je to jen muj nazor, nikomu ho nenutim a nikoho nenapadam. At si kazdy krmi podle sveho presvedceni. Reaguji v pouze v pripade, kdyz je napsano napr. „krmim tim nejkvalitnejsim a to Royal Canin.“ Protoze to objektivne kvalitni granule proste nejsou. A treba se majitel chyti za nos a vybere pro sveho psa neco lepsiho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.11.13 12:51

@katty89 Já mám třeba malý mrazák, jen ten ledničkový, kde máme jídlo s dovolením my lidé, tak poraď, kam si mám schovat maso pro skoro 30 kilo šelem. Mám si každý den shánět štangli Vetamixu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
21.11.13 12:54
@katty89 píše:
@Nejhodnější Spatne jsem se vyjadrila. Mela jsem na mysli prispevky typu „krmim pedigree a psovi to staci, protoze je to jen pes“, „nehodlam psa rozmazlovat varenim“ atd. Kdyz nekdo krmi aspon trochu kvalitnimi granulemi (podle me i tak mensim zlem) a psovi sem tam necim prilepsi, je to OK. Ale na vyse uvedene hlasky jsem opravdu alergicka. Muj nazor (priznavam dost radikalni) je ten, ze granule nejsou pro psa v zadnem pripade idealni stravou. A myslim, ze kdyz ma nekdo psa, v mnozstvi casu, ktere mu venuje, se par minut denne, ktere stravi pripravou domaci stravy, uplne ztrati. A argumenty typu - maly mrazak, obavy z nevyvazenosti stravy aj. neuznavam. Kdyz se chce, jde vsechno. Ale je to jen muj nazor, nikomu ho nenutim a nikoho nenapadam. At si kazdy krmi podle sveho presvedceni. Reaguji v pouze v pripade, kdyz je napsano napr. „krmim tim nejkvalitnejsim a to Royal Canin.“ Protoze to objektivne kvalitni granule proste nejsou. A treba se majitel chyti za nos a vybere pro sveho psa neco lepsiho…

A co v případě, že ten pes prostě BARF nechce? Můj to vydrží týden, 14 dní a pak už k tomu ani nečuchne… A to jsem mu kupovala i křepelku, holoubátko, králíček… Aby to měl pestré a vyvážené. :nevim: :nevim: :nevim: tak pedigree a podobně o tom se nemusíme vůbec bavit :poblion: :poblion: :poblion: :poblion: takovej šrot bych nedala ani slepicím

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
21.11.13 12:56
@Fjodorka píše:
@katty89 Já mám třeba malý mrazák, jen ten ledničkový, kde máme jídlo s dovolením my lidé, tak poraď, kam si mám schovat maso pro skoro 30 kilo šelem. Mám si každý den shánět štangli Vetamixu? 8o

Tak třeba s mrazákem si myslím, že není problém… Ten se dá kdykoli přikoupit…a není to zase taková extra položka… I kdyby z bazaru za pár korun…
Já třeba cestuji, hodně často ( kvůli práci ) a někdy i 15hodin téměř v kuse, takže je pro nás pohodlnější krmit granulemi. Maso a kosti dáváme jako zpestření, jak říkám, pravidelně to prostě nechce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Virginian
21.11.13 13:18

Pro tu nasi smecku na velkej mrazak proste neni misto a malej mrazak je zas plnej zradla pro tu detskou smecku.

Ale dostavaj, teda psi, cerstvy maso a kosti a jak to vyjde. V jeleni sezone se preziraj do kulata.

• Citovat
  • Upravit
11439
21.11.13 13:22

@Nejhodnější Tak koupit bych si ho mohla, o tom žádná, jen přemýšlím, jestli mám kvůli místu na něj vyhodit sporák, lednici nebo jídelní stůl :mrgreen:

Musím uznat, že pytel Artemisu je prostě skladnější (a i tak občas v té špajzce zaclání)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
21.11.13 13:52

@Nejhodnější Osobne netrvam striktne na barfu. Kdyz to nechce syrove, nevidela bych problem ve vareni. Urcite je to lepsi nez granule. Ja treba musim ovarit vnitrnosti. Jinak mi je nezere. Zrovna tak treba maso z polivky. Kdyz delam vyvar, muz nesnasi maso nakrajene v polivce. Tak ho dam psovi (nesolim). A nestezuje si. Proste porad vim, co a v jake kvalite jsem psovi dala do misky. A jelikoz se snazim sledovat, co jime my, nespokojim se se zpecenou kulickou casto neidentifikovatelneho slozeni ani pro psa. Nehlede na to, ze odmitam platit nekrestanske penize za pytel obili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
21.11.13 13:59

@Fjodorka Jak pise Nejhodnejsi, myslim, ze neni problem mrazak koupit. Byt mame pidipsa, taky jsme si poridili novy. Sice takovy ten maly, ale staci to. Nas mrazak mame narvany vetsinou masem, ovocem a zeleninou, takze misto navic se nam hodilo. Ale jak rikam, tohle si musi kazdy srovnat sam. Casove to zadna tragedie neni a financne si clovek jednounacne polepsi. A kdyz uz granule, chce to neco kvalitnejsiho. Coz Artemis bezpochyby splnuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný